עצירות בהריון נחשבת לתופעה שכיחה במיוחד שאין לחשוש ממנה. הקדמה של תעשיית התרופות נגד עצירות, לצד ההיסטוריה הוותיקה של התופעה הרפואית הזו, הופכת כיום טיפול בעצירות לתחום שניתן לטפל בו בדרכים יעילות ובטוחות - בין אם במסגרת תרופות נגד עצירות או טיפול טבעי בדמות שינויים בהרגלי התזונה ואורח החיים.
ראשית, יש למנות את הסיבות הגורמות להופעת עצירות בהריון. הרחם, אשר מתרחב וגודל, מפעיל לחץ רב על מערכת העיכול וכך מאט את פעילות מערכת העיכול. כמו כן, נשים רבים אשר נוטלות תוספי ברזל סובלות מהתופעות לוואי של התכשירים הללו - אשר מצריכים לעיתים להתחיל לפעול נגד עצירות.
כדי לבצע טיפול בעצירות, מומלץ קודם כל להקפיד על שתייה מספקת של מים. לא קיימת כמות מוגדרת, כך שיש להיות מודעים לגוף ולספק נו נוזלים בעת הצורך. דרך הטיפול בתופעות של עצירות בהריון דומה לטיפולים לכלל האוכלוסייה - שילוב מזונות העשירים בסיבים תזונתיים, כגון דגנים ומאכלים העשויים מקמח מלא, אמורים לעזור בטיפול נגד עצירות. כמו כן, גם פירות וירקות עם הקליפה שלהם עשויים להיות יעילים בביצוע טיפול בעצירות.
קיימים מספר מזונות אפשר לצרוך אותם בכמות מוגברת כחלק מהמערך של טיפול בעצירות. קיווי, לדוגמא, הוא מאכל אשר רווי באנזימי עיכול אשר מסייעים בפירוק של חלבון וקולגן. המומחים ממליצים על צריכה של 2 עד 4 יחידות של קיווי מדי יום, וכן צריכה מוגברת של סלק - גם הוא מכיל אנזימים המסייעים לזירוז העיכול בגוף, עשויים להיות דרך טבעית ויעילה לטפל נגד עצירות בהריון.
מומלץ בחום להימנע מכל החטאים המתוקים של החיים העשויים מקמח לבן - עוגות, עוגיות, ואף חטאים מלוחים כגון בורקסים. מאכלים העשויים מקמח לבן הם בין הגורמים השכיחים להופעה של עצירות, וההימנעות מהם אמורה לעזור במיוחד במכלול הטיפול נגד התופעה הזו.