לילדים ישנה מערכת עיכול רגישה יותר, ומשום כך עצירות ילדים אינה תופעה נדירה. כמו עצירות מבוגרים, ניתן לזהות את תסמיני עצירות לפי כמה סימנים : קושי ומאמץ ביציאות, יציאות בפחות משלוש פעמים בשבוע ותחושת מלאות.
למאמר המלא...
|
כאשר מציינים עצירות כרונית הכוונה היא לתופעת עצירות מתמשכת אשר מתקיימת במשך שלושה חודשים ברציפות. התנאים הרפואיים לעצירות הם במידה ושניים או יותר מהמקרים האלו מתקיימים: פחות משלוש יציאות בשבוע, לפחות ברבע מהיציאות כרוך מאמץ, לפחות ברבע מהיציאות הצואה היא קשה או גושית, לפחות ברבע מהיציאות ישנה תחושה של התרוקנות לא מלאה, תחושה של חסימה או סתימה או אם קיים צורך בעזרה ידנית להתרוקנות.
למאמר המלא...
|
עצירות מתמשכת, כזו שאיננה מתרפאת בתקופה של 3 חודשים, זוהי עצירות כרונית. עצירות מצביעה על בעיה בתהליך ההתרוקנות התקינה של מערכת העיכול. עצירות כרונית מחייבת טיפול רפואי מוסמך בשונה מעצירות זמנית (שאינה מתמשכת). עצירות שהיא זמנית היא תופעה שעלולה להיגרם בגלל מגוון של סיבות אפשרויות כמו שינויים הורמונאליים, שינויי גיל, מצבים נפשיים, שינויים בהרגלי התזונה, מתחים, וכדומה.
למאמר המלא...
|
עצירות בהריון נחשבת לתופעה שכיחה במיוחד שאין לחשוש ממנה. הקדמה של תעשיית התרופות נגד עצירות, לצד ההיסטוריה הוותיקה של התופעה הרפואית הזו, הופכת כיום טיפול בעצירות לתחום שניתן לטפל בו בדרכים יעילות ובטוחות – בין אם במסגרת תרופות נגד עצירות או טיפול טבעי בדמות שינויים בהרגלי התזונה ואורח החיים.
למאמר המלא...
|
שינויים בהרגלי התזונה נחשבים למועילים במיוחד במלחמה נגד עצירות.
למאמר המלא...
|
עצירות בהריון מהווה אחת האפשרויות הסבירות לתופעת עצירות מבוגרים. נשים בהריון נוטות לסבול מעצירות בגלל כמה גורמים: ראשית כל השינויים ההורמונאליים המתחוללים בגופה של אישה הרה משפיעים על תהליכי גוף תקינים, ההורמון פרוגסטרון נמצא ברמה גבוהה בגוף האישה ההרה ומשפיע על שרירי המעיים וכך עלול לגרום להופעת תסמיני עצירות בלתי נעימים. תרופות ותוספי הברזל שנשים נוטלות בתקופת ההיריון יכולות להיות גורם נוסף שעשוי להשפיע על עצירות מבוגרים, וכמו כן, הרחם אשר גדל במהלך ההיריון עשוי ללחוץ על מערכת העיכול ובכך לתרו
למאמר המלא...
|