שינויים בהרגלי התזונה נחשבים למועילים במיוחד במלחמה נגד עצירות. נהוג להניח שמה שאנחנו אוכלים משפיע על הבריאות הפיזית והנפשית שלנו, ונדמה שתופעות של עצירות מבוגרים הן הדרך להוכיח זאת - אכילה נכונה ומבוקרת של מאכלים מסוימים תעזור במערך הכולל של טיפול בעצירות. היתרון של הטיפול התזונתי הוא האפשרות לשלב אותו עם טיפול תרופתי, ללא חשש שהאחד ינגוד את השני.
הדרך השכיחה ביותר לבצע טיפול בעצירות דרך שינוים בהרגלי התזונה היא הפחתת המאכלים המבוססים על קמח לבן. צריכה מוגברת של המאכלים הללו, כגון בורקסים ומיני מאפים, נמצאה כאחד מהגורמים שפוגעים בתדירות היציאות היומית. במקומם, מומלץ לעבור אל מאכלים המבוססים על קמח מלא - ברשתות הטבע והמזון ניתן למצוא כיום כמות גדולה של מאפים ומתוקים המבוססים על סוג זה של קמח.
דרך נוספת ומומלצת לבצע טיפול נגד עצירות היא צריכה מוגברת של מאלים העשירים בסיבים תזונתיים - הוכח שתזונה המבוססת על מרכיב זה מסייעת בטיפול נגד עצירות מבוגרים. ניתן למצוא סיבים תזונתיים בדגנים מלאים, ובעיקר בפירות ובירקות הנאכלים עם הקליפה שלהם כמו כן, כדאי להקפיד על שתייה מספקת של מים מדי יום - כפי שמים הם החומר המניע את הגוף שלנו, כך הם גם מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ולמלחמה נגד עצירות מבוגרים.
טיפול נגד עצירות יכול להיעשות גם צריכה מתונה של מרכיבים מסוימים. כדי למנוע ולבצע טיפול בעצירות, אפשר לצרוך 2 עד 3 כוסות קפה ביום, מה שממריץ את פעילות מערכת העיכול ומסייע נגד עצירות. מומלץ גם לשלב בתוך טיפול בעצירות הוספה של מרכיבים חריפים לתפריט היומי, כגון פלפל או שום, משום שמרכיבים אלה מסייעים לרקמות במערכת העיכול. את שני המרכיבים הללו חובה לצרוך בצורה מתונה ומבוקרת, משום שצריכה מוגזמת עשויה לגרום לנפיחויות ולכאבי בטן חזקים