לילדים ישנה מערכת עיכול רגישה יותר, ומשום כך עצירות ילדים אינה תופעה נדירה. כמו עצירות מבוגרים, ניתן לזהות את תסמיני עצירות לפי כמה סימנים : קושי ומאמץ ביציאות, יציאות בפחות משלוש פעמים בשבוע ותחושת מלאות.
עצירות ילדים, שלא בהכרח כמו עצירות מבוגרים, לרוב נגרמת בשל הרגלים לקויים שהילדים מסגלים לעצמם בעת הצורך להגיע אל השירותים להתפנות. התאפקות בשלב הצורך בהתרוקנות עשויה לגרום לתופעת עצירות ילדים. בקרב מבוגרים, הסיבות המרכזיות לעצירויות היא מצבי לחץ, שינויים תזונתיים או הורמונאליים בקרב נשים. כמו כן, נדיר לאתר בקרב ילדים עצירות כרונית, המתמשכת על פני תקופה של שלושה חודשים או יותר, דבר שיותר מאפיין את בעלי עצירות מבוגרים.
ניתן ליישם טיפול בעצירות ילדים בעזרתם של תרופות מומלצות. התרופות כנגד עצירות מייצרות גירוי קל במעי הגס מה שגורם להפעלת רפלקס הפינוי. האפקט של התרופות מסייעות למערכת העיכול, לשחרור תחושת החוסר נעימות שעצירות ילדים או מבוגרים מלווה בה ומקדמת את השכחת הבעיה.
מכיוון שמדובר בילדים בעלי גוף עדין ורגיש, כדאי יהיה להתייעץ עם רופא המשפחה אודות הטיפול כנגד עצירות ילדים המומלץ ביותר. עצירות מבוגרים לעומת זאת, יכולה להיות מטופלת על ידי נטילת תרופות מבית המרקחת ללא מרשם רופא, תרופות נגד עצירות בעלות מרכיבים טבעיים המסייעות באורח פלא למניעת עצירויות. במידה וקורה מצב בו ילדיכם מפתח תופעות לוואי לתרופה, כדאי יהיה להפסיק מיד את הטיפול ולפנות אל רופא.
כמו כן, מומלץ לשלב את הטיפול התרופתי לעצירות יחד עם תפריט תזונתי (לילדים ולמבוגרים) הכולל בו מאכלים מזינים העשירים בסיבים תזונתיים לטובת עיכול מהיר יותר, וכן מומלץ ביותר להקפיד על שתיית מים מרובה לריכוך הצואה - לסיוע ביציאה חלקה ללא קושי או מאמץ.