חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הצלחת שלי – המלצות תזונתיות חדשות בארה"ב

"הצלחת שלי" נבחרה לייצג את ההמלצות התזונתיות בארה"ב במקום פירמידת המזון.

הצלחת ברורה ופשוטה להבנה וידידותית גם לילדים. הצלחת מעבירה מסרים ברורים לאכילה נכונה ומה צריך לאכול בכל ארוחה בריאה. "הצלחת שלי" מחולקת ל- 4 חלקים:

אדום לפירות וירוק לירקות – שני החלקים יחד צריכים להוות כמחצית מהארוחה. סגול לחלבונים, שתופסים את הנפח הקטן ביותר בצלחת וכתום לדגנים שתופסים נפח מעט גדול יותר. לצד הצלחת מופיע חלק כחול נפרד למוצרי חלב.

המלצות כלליות המלוות את "הצלחת שלי":

v לאזן את כמות האנרגיה שאוכלים - להנות מהאוכל, אך לאכול פחות ולהימנע ממנות גדולות מדי.

v מזונות שכדאי לאכול מהם יותר:

o חצי מהצלחת צריכה להכיל פירות וירקות

o מחצית מהדגנים צריכים להיות מלאים

o לשתות חלב נטול או דל שומן (1%)

v מזונות שכדאי לאכול מהם פחות:

o לבחור מזונות המכילים פחות מלח (נתרן) כמו לחם ומרקים

o לשתות מים במקום משקאות ממותקים

הצלחת שלי כוללת רק חלק מההמלצות התזונתיות החדשות שפורסמו בסוף שנת 2010 בארה"ב. המלצות אלה מהוות ציון דרך בכך שהן כוללות לראשונה התייחסות גם לאוכלוסייה חולה, שמנה ובעודף משקל. בנוסף יש דגש על תזונת ילדים ואיכות המזון המוגש בבתי הספר. המלצות עיקריות:

  1. הפחתת עודףמשקל והשמנה על ידי צריכת מזונות עתירי רכיבים תזונתיים ומופחתי קלוריותוהגברת הפעילות הגופנית.
  2. מעבר לתזונההמבוססת יותר על מזונות מהצומח כמו פירות, ירקות, דגנים מלאים, אגוזיםוגרעינים, הגברת הצריכה של דגים ומוצרי חלב דלי ונטולי שומן. צריכהמתונה של בשר רזה, עוף וביצים.
  3. הפחתהבצריכת מזונות עם תוספת סוכר, מלח, שומנים מוצקים ודגנים מעובדים.
  4. ביצועפעילות גופנית מדי יום.

ההמלצות העיקריות המתייחסות למוצרי חלב:

  1. בדו"ח מתוארים דפוסי תזונה בריאים מרחביהעולם המתאימים להמלצות התזונתיות, כולל תזונה צמחונית וטבעונית. צריכת 3מנות של חלב ומוצרי חלב מופיעה ב- 3 מתוך 4 דפוסי התזונה האלה.
  2. מוצרי חלב נצרכים בחסר, כך שילדים ומבוגרים לא מגיעיםלצריכת הסידן המומלצת. קיימת חשיבות רבה להגברת צריכת חלב ומוצרי חלב דלישומן בתזונה:
    • 3 מנות של מוצרי חלב ביום למבוגרים ולילדים מגיל 9 שנים.
    • 2.5 מנות של מוצרי חלב ביום לילדים בגילאי 4-8 שנים.
    • 2 מנות של מוצרי חלב ביום לילדים בגילאי 2-3 שנים.
  3. לאנשים עם אי-סבילות ללקטוז מומלץ לצרוך מוצרי חלבדלי או נטולי לקטוז, בהתאם לנייר העמדה של ה- NIH. http://consensus.nih.gov/2010/lactose.htm
  4. חלב בטעמים (כולל שוקו) לא מופיע ברשימת המשקאותהממותקים שיש להמנע מהם, אולם קיימת המלצה לשתות חלב דל שומן במקום שוקו.
  5. גבינות דלות שומן ונטולות שומן נכללות ברשימתהמזונות בעלי צפיפות תזונתית גבוהה (מזונות המכילים רכיבי תזונה רבים ובכמותמשמעותית ביחס לכמות הקלוריות שלהם).
  6. לראשונה מצויין בהמלצות כי חומצת שומן סטארית אינהמעלה את רמות הכולסטרול בדם. גבינה היא המקור השני לחומצת שומן סטאריתבתזונה.
  7. משקה סויה (המועשר בסידן ובויטמין D) נכלל בקבוצת החלב ונחשב כאלטרנטיבה לחלב ומוצרי חלב דליונטולי שומן.

מקור:

Report of the Dietary Guidelines Advisory Committee on the Dietary Guidelines for Americans, 2010

http://www.cnpp.usda.gov/DGAs2010-DGACReport.htm

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דיאטנית קלינית. בוגרת בית הספר לתזונה בפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית ירושלים. סטודנטית לתואר שני בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בבי"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב . ניסיון מקצועי עשיר בטיפול תזונתי בילדים ובבני נוער (1998-2007 במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל), ייעוץ תזונתי לחברות ולגופים שונים, הנחיית סדנאות להרגלי אכילה ולתזונה נכונה, קידום נושאים בריאותיים ,הרצאות בתזונה .

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שרית עטיה שמואלי

מאת: שרית עטיה שמואלידיאטה ותזונה26/12/12952 צפיות
מחפשים שמן בישול איכותי? כדאי שתכירו את שמן האבוקדו. שילוב של רמת חומציות נמוכה ושפע של אנטיאוקסידנטים הופך אותו לכוכב החדש במטבח

מאת: שרית עטיה שמואלידיאטה ותזונה10/11/111300 צפיות
למרות העלייה בשיעורי ההשמנה, אנשים רבים לא מקבלים את רכיבי התזונה החיוניים להם. המזון הוא אמנם עתיר קלוריות, אך עני מבחינה תזונתית. מוצרי חלב נחשבים כמזונות עם צפיפות תזונתית גבוהה, בזכות יותר מעשרה רכיבים תזונתיים שהם מספקים באופן טבעי, ביניהם: חלבון מלא, אשלגן, אבץ, ויטמין A וויטמינים מקבוצה B (כולל ריבופלאבין וויטמין 12B).

מאת: שרית עטיה שמואלידיאטה ותזונה10/10/111083 צפיות
מדענים בריטים סבורים שבני האדם החלו לשתות חלב לפני כ- 7,500 שנה באזור הבלקן ומרכז אירופה, וניצלו יכולת זאת כדי להתפשט לצפון אירופה. התיאוריה החדשה מציעה הסבר לשכיחות הנמוכה של אי סבילות ללקטוז בקרב יוצאי אירופה.

מאת: שרית עטיה שמואלידיאטה ותזונה05/09/111454 צפיות
10 טיפים פשוטים שיסייעו לכם לחיות חיים בריאים יותר: לטעום מכל העולמות, לעשות סדר בארוחות , ארוחת בוקר בריאה, אכילת פירות וירקות, שתיית מים, מוצרי חלב, פעילות גופנית, אכילת מתוקים, דגנים מלאים ושינה מספקת.

מאת: שרית עטיה שמואלידיאטה ותזונה05/09/111744 צפיות
פעילות גופנית, וצריכה מתאימה של סידן וויטמין D, הן הגורמים החשובים ביותר לבריאות העצמות. סידן הוא הבסיס החיוני והחשוב ביותר לבניית עצמות והוא זה שקובע את חוזקן. גוף האדם אינו מסוגל לייצר סידן ולכן לאספקה קבועה של סידן באמצעות המזון יש חשיבות רבה.

מאת: שרית עטיה שמואלידיאטה ותזונה19/06/111145 צפיות
"הצלחת שלי" נבחרה לייצג את ההמלצות התזונתיות בארה"ב במקום פירמידת המזון. הצלחת ברורה ופשוטה להבנה וידידותית גם לילדים. הצלחת מעבירה מסרים ברורים לאכילה נכונה ומה צריך לאכול בכל ארוחה בריאה. "הצלחת שלי" מחולקת ל- 4 חלקים: אדום לפירות וירוק לירקות – שני החלקים יחד צריכים להוות כמחצית מהארוחה. סגול לחלבונים, שתופסים את הנפח הקטן ביותר בצלחת וכתום לדגנים שתופסים נפח מעט גדול יותר. לצד הצלחת מופיע חלק כחול נפרד למוצרי חלב.

מאת: שרית עטיה שמואלידיאטה ותזונה24/03/111233 צפיות
מוצרי חלב הם מקור חשוב לסידן, החיוני לגדילה תקינה של עצמות השלד בקרב ילדים ובני נוער. מחקרים רבים, תצפיתיים והתערבותיים, הוכיחו שצריכה נאותה של סידן נחוצה כדי להגיע לשיא מסת העצם. בנוסף, ממחקרים עולה כי לצריכת חלב באופן ספציפי יש השפעה מיטיבה על בריאות העצם.

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201671 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192139 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181826 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181437 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811512 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181697 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181684 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica