לקראת יום העצמאות, הרכבתי במיוחד עבורכם את טבלת הזמן לצלית בשר,וכן איזה סוגי נתחים מתאימים ביותר לצלות על האש או בגריל.
זמני בישול:
זמני הבישול משתנים עם גודל הנתח,לכן ראו טבלה זו כהמלצה לנתח בעובי 2 ס"מ לערך.
הזמנים נועדו בכדיי לתת לכם אינדיקציה כמה זמן זה אמור לקחת, ככה כל אחד יקבל את בשרו כפי שהוא אוהב.
rear -ראר 2-4 דקות.
medium-בינוני-5-7 דקות
medium well- בינוני עשוי- 7-8 דקות
well done - עשוי היטב- 8-10 דקות.
להוציא את הבשר מהמקרר לפחות שעה לפני הצליה במנגל. אין לעבוד עם בשר קר.
במידה והחלטם להשתמש בשיפודי במבוק (עץ) יש להשרות אותם במים לפני שיפוד הבשר.
יש להניח את הבשר על רשת נקיה, מוברשת במברשת פלדה, ומשומנת קלות עם שמן (בשיטת חצי הבצל,או מברשת)
לאחר שהדלקתם את הגחלים, יש להמתין עד שיהיו לבנות ולוחשות (כ-10-15 דקות) ורק אז להניח את הבשר.
יש להפוך את הסטייקים, לא יותר מפעמיים, בעזרת קליפר (מלקחיים), ולא בעזרת מזלג או סכין, בכדיי למנוע איבוד נוזלי הבשר.
אם ברצונכם למנוע סילסול וקיפול הבשר, תוכלו לחתוך אותו בצידו בעזרת סכין. (בדרך כלל קורה עם המבורגרים קנוייים, מה שאני ממש לא ממליץ)
סוגי הבשרים המומלצים:
בשר בקר- טי בון,סרליון,פילה,אנטריקוט,צלעות,כתף,ניו יורק סטריפ,מינט,צוואר.
בשר כבש- צלעות,מעטפת צלעות,צלעות מדליה,סטייק פרפר,כתף,
בשר עוף- חזה, כנפיים,שוקיים,וכל נתח אחר בעצם.
חזיר- pork- spear ribs, legs steaks, pille, butterfly steak,chops,lion cutler
במידה ואתם רוצים לצלות ירקות או פירות על האש או בגריל, אני ממליץ לכם להבריש אותם עם אחד הרטבים או המרינדות שפורסמו כאן על ידי. ולצלות אותם לרמה הרצויה.
lemon3.co.il