חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אנטיביוטיות – ד"ר קובי עזרא

אנטיביוטיות – ד"ר קובי עזרא

פירוש המילה אנטי-ביוטי = נגד-חיים. לעומת המונח: פרו-ביוטיקה שפירושה: בעד-חיים (מוצרי פרוביוטיקה מכילים זנים שונים של חיידקים ידידותיים). תרופות אנטיביוטיות, ד"ר קובי עזרא, האנטיביוטיקה, ציפרופלוקסצין, , קלציום, נחושת, ברזל, מגנזיום, מנגנז, אבץ, גריאופולובין הינה אנטיביוטיקה בעלת פעילות פונגוסטאטית

סוגי האנטיביוטיקה השונים ניתנים למצבים דלקתיים (דלקת זיהומית), הנגרמים עקב חיידקים.

-          לקטובצילוס (כל משפחת הפרוביוטיקה – בעד חיים) השימוש באנטיביוטיקה מחסל את רוב החיידקים ללא הבדל (הבחנה) בין טובים ורעים, כתוצאה מכך יכולים להופיע שלשולים שגורמים להפרעות ספיגה של נוטרינטים שונים (בעיקר ויטמינים ומינרלים). לכן, צריך ליטול תוסף של פרוביוטיקה לאחר השימוש באנטיביוטיקה.

-          קנדידה אלבוקנס יכולה להשתלט כאש חלה ירידה ברמות החיידקים (הפלורה) הידידותית (כלומר: הפיכת הקנדידה אלביקנס ממצב לטנטי למצב פעיל).

-          ויטמין k

אנטיביוטיקה עשויה "להחליש" את פעילות הויטמין בגופינו, עקב "הרג" הפלורה הידידותית שחלק מתפקידיה הינו סינתזת ויטמיני B ו- K.

אמוקסילין - AMOXICILLIN

התרופה הינה נגזרת של פנצילין חצי סינטטית. משמשת לטיפול בזיהומים במערכת המין והשתן, דרכי הנשימה (כולל אוזן תיכונה), עור וזיבה (גונוריאה).

-          ברומלין (אנזים המופק מאננס) – הברומלין מגביר את ספיגת האמוקסיצילין באדם. ברומלין מגביר את הפעילות הכללית של אנטיביוטיות ממשפחת הפניצלינים לטיפול בדלקות.

CIPROFLOXACIN

ציפרופלוקסצין הינה אנטיביוטיקה.

-          מינרלים – כמו אלומיניום, קלציום, נחושת, ברזל, מגנזיום, מנגנז, אבץ. יכולים להקשר לתרופה ולהפחית את ספיגתה.

-          מזון – יש ליטול את התרופה כשעתיים אחרי הארוחה כדי להימנע מאינטראקציה.

-          קפאין – המצוי בתה, קפה, קולה, גוארנה וכו'. הקפאין יכול להפחית את הפרשת התרופה.

CEPHALOPORINS

התרופות ממשפחת האנטיביוטיקה המקורבות לפניצלין.

ויטמין K : התרופה מפריעה (לספיגת) ולתפקוד ויטמין K.

גריאופלבין (פולסין) - Griseofulvin (fulcin)

גריאופולובין הינה אנטיביוטיקה בעלת פעילות פונגוסטאטית (מדכאת פטרייה).

-          אלכוהול – בשימוש עם התרופה יתכנו טכיקרדיה (דפיקות לב מואצות), כאבי ראש, בחילה וסומק.

-          ויטמין E – 50 IU ויטמין E ליום העלו את רמת התרופה בדם. מקטין את תופעות הלוואי.

-          מזון – מזון, בעיקר עשיר בשומן, מגביר את ספיגת התרופה, מומלץ ליטול את התרופה עם המזון כדי לגרום לספיגה מרבית.

סולפמטוקסזול (ג'נטלון) - SULFAMETHOXAZOLE  (Gantanol)

סולפמטוקסזול הינו ממשפחת האנטיביוטיות של הסולפונמיד – SULFONAMID

-          קלציום, מגנזיום וויטמין B12 – ממשפחת הסולפונמיד יכולה להקטין את ספיגת הקלציום, מגנזיום וויטמין B12. אך זה לא בעיה אצל הנוטלים את התרופה למשך שבועיים או פחות.

אנשים הנוטלים תרופות ממשפחת הסולפונמיד למשך תקופות ארוכות צריכים ליטול השלמות של שלושת הנ"ל.

-          חומצה פולית, ויטמין B6 וויטמין K – ממשפחת הסולפונמידים, יכולים להתערב בפעילות של חומצה פולית, ויטמין B6 ו- K. הדבר לא מהווה בעיה לטווח קצר (עד שבועיים), אך אנשים שנוטלים למשך זמן ארוך יותר צריכים ליטול השלמות של שלושת הנ"ל.

-          פוטסיום – דווח שהתרופות הנ"ל (TMP/SMX) יכולות לגרום לעליה ברמות הפוטסיום וברכיבי דם אחרים כמו: BUN (חנקן בשתן), CREATININE (קראטינין נוצר מקראטין ומופרש בדרך הכליות כקראטינין), בעיקר אצל אנשים עם תפקודי כליות לקוי.

-          מזון – מזון יכול להתערב בספיגת הסולפונמידים ולכן רצוי ליטול את התרופה על בטן ריקה עם כוס מים מלאה.

נאומיצין - Neomycin

הנאומיצין הינה אנטיביוטיקה הפוגעת בפלורה הידידותית. הנאומצין ניתנת לטיפול העור ולעיניים וגם לתפקודי כבד לקויים.

-          ויטמינים ומינרלים: ניאומצין יכולה להקטין את הספיגה או הפרשת נוטריאנטים (חומרי תזונה) רבים, לרבות קלציום (סידן), פחמימות, בטא-קרוטן (נגזרת צמחית של ויטמין A), שומנים, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, פוטסיום (אשלגן), סודיום (נתרן) וויטמינים, כגון:  ויטמין A, ויטמין B12, ויטמין D  וויטמין K.

-          ויטמינים ומינרלים: מומלץ שהמטופלים בניאומצין (למשפך יותר ממספר ימים) ייטלו בנוסף מולטי ויטמין ומולטי מינרל.

-          ויטמין B6 (פירידוקסין): ניאומצין יכולה לגרום לחסר פעילות של ויטמין B6. סביר להגיע לחסר בויטמין B6 בעת טיפול מומשך באנטיביוטיקה מסוג ניאומצין ולכן רצוי להוסיפו כתוסף למזון.

מטרונידזול (פלגיל) - METRONIDAZOLE (FLAGYL)

מטרונידזול הינה אנטיביוטיקה שנועדה לטפל במגוון זיהומים, בקטריות (חיידקים) ופרזיטים.

-          סיליבום מריאנום (גדילן מצוי) עוזר למנוע הפרעות כבד, למרות שלא הוכח שהוא מצמצם את הנזק לכבד שנגרם עקב ה"פלג'ל".

-          מזון – המטרונידזול צריך להינטל עם המזון בכדי למנוע מהקיבה "להתעצבן".

-          אלכוהול – אלכוהול בשילוב יחד עם המטרונידזול יכול לגרום פלשינג, כאבי ראש, סחרחורת, בחילה וסימפטומים ואחרים.

טטרציקלין - TETRACYCLINE

טטרציקלין הינה אנטיביוטיקה הניתנת לטיפול במגוון רחב של זיהומים ואקנה.

-          מינרלים – מינרלים רבים יכולים להפחית את ספיגת הטטרציקלין והפחתת האפקטיביות, כולל אלומיניום (בנוגדי חומצה), קלציום, מגנזיום (המצויים בנוגדי חומצה, סופלימנטים ובמזון) אבץ (במזון ובסופלימנט) ואחרים.

-          מזון: טטרציקלין יכולה להפריע לפעילותם של חומצה פולית, פוטסיום, ויטמינים B2,B6,B12,C ו – K. אך לרוב זה לא בעיה כאשר הטטרציקלין ניטלת למשך כשבועיים ופחות. אנשים הנוטלים טטרציקלין למשך תקופות ארוכות יותר משבועיים זקוקים לתוספות ויטמינים ומינרלים.

-          Berberine

הברברין הינו אלקלואיד המצוי בצמח GOLDENSEAL. לברברין ישנו אפקט אנטי בקטריאלי. ממחקר בשיטת הכפל הסמוי עולה שמתן 100 מ"ג של ברברין יחד עם 500 מ"ג של טטרציקלין, 4 פעמים ביום יכול להוביל להקטנה בספיגת הטטרציקלין ואנשים עם חולירע. מחקר דומה הראה תוצאות אחרות. לכן, עד שיתווסף מידע נוסף אסור ליטול את שני החומרים באותו זמן טיפול!

לסיכום:

-          טטרציקלין  מפריעה לפעילות הויטמינים כגון: חומצה פולית, ויטמין B2, ויטמין B6, ויטמין B12, ויטמין K, ויטמין C והמינרל פוטסיום (אשלגן).

-          אפקט הפוך – ברברין.

-          הפחתת הספיגה – מינרלים כגון: קלציום (סידן), ברזל, מגנזיום, אבץ, אלומיניום.

מטרימטופרים וסולפמטוקסזול - TRIMETHORIM / SULFAMETHOXAZOLE (TMP/SMX)

אנטיביוטיקה המשולבת מטרימטופרים ו- סולפמטוקסזול (TMP/SMX) הינו בשימוש לטיפול במגוון רחב של בקטריות (חיידקים) וזיהומים כולל פרזיטים.

-          חומצה פולית - TMP/SMX  גורמים מעורבים בחוסר חומצה פולית הגורם לאנמיה מגלובלסטית. הראקציה הזאת יכולה להופיע גם עם טרימטופרים.

-          פוטסיום (אשלגן) – טרימטופרים / סולפמטוקסזול דווח על כך שחלה עליה ברמות הפוטסיום בדם. מעל הנורמה ולכן יש להיזהר בעת מתן תוספות פוטסיום ומזונות עתירי פוטסיום.

ד"ר יעקב עזרא (P.hD) מומחה לרפואה נטורופתית. ייעוצים בתחומי התזונה והספורט, הבריאות – טיפול במחלות שונות, אנטי-אייג'ינג (האטת תהליכי זקנה). לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 www.HealthNFit.org     www.Diet2all.net  

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטה מהירה דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר.
ארגון הבריאות והכושר הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעקב קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201659 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ילדים15/09/191632 צפיות
גדילה לגובה וצמיחה במימדי הגוף - קובי עזרא. ראשית יש להבין שלוחית הגדילה ממוקמת בין האפיפיזה והמטפיזה ומורכבת משלושה אזורים (אזור מנוחה, ריבוי והיפרטרופי).

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ורפואה כללי25/08/131915 צפיות
סוכרת סוג 2 (סוכרת מבוגרים) סוכרת מסוג 2 בעבר כונתה סוכרת מבוגרים, היות ובעבר כמעט ורק מבוגרים ובעיקר שמנים סבלו ממנה. כיום עם מגפת ההשמנה בקרב ילדים ובני נוער, חלה עלייה בתחלואה של סוכרת סוג 2 בילדים ונוער, זאת עקב ההשמנה אשר נובעת מתזונה בלתי נאותה וחוסר פעילות גופנית. בסוכרת סוג 2 נוצרת תופעה של תנגודת הגוף להורמון אינסולין וכך בהמשך הפרשת אינסולין מוגברת, ובסופו של דבר ירידה בכמות האינסולין המופרשת מבלוטת הלבלב, כך לנעשה נוכל להבחין בעליית רמות הסוכר בדם, מצב המכונה היפרגליקמיה והתפתחות סו

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה18/08/131606 צפיות
דיאטה, ודיאטות בלתי פעילות אם כן נשאלה השאלה מדוע דיאטות אינן פעילות? או לפחות אנו רואים ירידה במשקל בהתחלה, אך כעבור זמן קצר אנו נתקעים! הסיבה העיקרית שדיאטות לא עובדות היא שלכל תוכניות הדיאטה למיניהן יש הנחת יסוד שגויה המבוססת על טיפול בסימפטומים, בגורמים החיצוניים וללא התייחסות לקשר של גוף-נפש הסתכלות מלאה על החיים שלנו. דיאטת מתבססות על כוח רצון ומשמעת עצמית בעיקר בלי לבדוק למה מלכתחילה אוכלים יותר מידי. בנוסף, השינוי המוצע הוא מבחוץ פנימה במקום מפנים החוצה. כלומר, דיאטות מציעות שנשנה את הפ

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה01/08/131676 צפיות
דיאטת אטקינס: ד"ר אטקינס ממליץ בדיאטה שלו לצרוך בכמות כמעט בלתי מוגבלת, את המזונות הבאים: בשר, ביצים, גבינה ושומן, שמן וחמאה, וללא ספירת קלוריות. אך ישנו הצורך להגביל את צריכת הפחמימות מוגבלת לכ- 20 גרם ביום. דיאטה של אטקינס הינה ללא פחמימות לפחות בשלב הראשון. דיאטת אטקינס הידועה גם כדיאטה עתירת חלבונים ושומנים ודלה בפחמימות. למידע נוסף אודות דיאטת אטקינס. התיאוריה שאחרי הדיאטה, לדברי יודעי דבר ואטקינס הינה שלאורך התפתחות האדם, למעשה עד המהפכה החקלאית שחלה לפני כ- 10,000 שנה, האדם כמעט שלא ני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/04/131859 צפיות
מחקר על השפעות של דיאטה ללא פחמימות על פי מחקרים תצפיתיים תוכננו רופאים ומדעני תזונה, נמצאו ביצועים גופניים בלתי תקינים הם נפוצה אך אינם מחייבים תוצאה של דיאטת דלת פחמימות או דיאטה ללא פחמימות. אך יחד עם זאת, שימוש טיפולי בדיאטות קטוגניות לא צריך לחייב הגבלה מכל עבודה פיזית או פעילות גופנית, עם הייחודיות שהיכולת האנאירובית היחידה היא מוגבלת, כגון הרמת משקולות. במקרה זה, בשל רמות הגליקוגן הנמוכים בדיאטה קטוגנית, ספורטאים תחרותיים קשה עד כדי שאינם מסוגלים לעקוב אחרי זה סוג של דיאטה. בשנת 1939 שני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה03/04/131650 צפיות
מיץ טהור מכיל לא מעט סיבים תזונתיים, מיץ צם לעתים קרובות להשתמש בחוקן או משלשלי צמחים או מים מלוחים בתקופת צום יעילים לסלק פסולת מהמעיים והמעי הגס. שיטה נוספת להשגת אפקט זה כרוך קליפות פסיליום בערבוב עם המיץ הטבעי. בגלל שפסיליום אינו נספג לגוף, אך הוא סופח נוזלים באופן משמעות, כך הוא יוצר את העיקר הנחוץ כדי להקל על פינוי.

מאמרים נוספים בנושא בריאות ורפואה כללי

מאת: אבי דוידיבריאות ורפואה כללי04/01/223589 צפיות
איך בוחרים נכון קלנועית שמתאימה לכם ופותרת את בעיית הניידות.

מאת: tiloniבריאות ורפואה כללי15/07/214054 צפיות
מה הצעדים שיש לעשות על מנת להעסיק עובד זר בסיעוד? לרשותכם המדריך המלא

מאת: עופר שלובריאות ורפואה כללי24/09/201859 צפיות
היפוגליקמיה, היפרגליקמיה, סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, סוכרת סוג 1

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי31/05/201672 צפיות
חושדים שיש לכם סינוסיטיס? הכנסו וקיראו על התסמינים והאבחון ועל דרכי ההתמודדות עם המחלה.

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי30/03/201917 צפיות
אחת הבעיות שאנשים רבים נאלצים להתמודד איתה במהלך החורף, זה שיעול עם ליחה. מדובר בשיעול טורדני שיכול להפריע על איכות החיים ביום יום וכן על איכות השינה. ד"ר דויטש מביא לכם כמה טיפים לטיפול

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי09/02/201613 צפיות
כל אחד מאיתנו, בשלב כזה או אחר בחיים מתמודד עם נזלת. זה קורה בדרך כלל כשאנחנו מקוררים, מצוננים, כשאנחנו חוטפים מחלה כזו או אחרת. אך מדוע אנשים מתמודדים עם נזלת כרונית? הבאנו כמה נקודות חשובות

מאת: שלום כהןבריאות ורפואה כללי27/09/192096 צפיות
כל מי שסובל מאקנה, וכבר התחיל לחפש דרכי טיפול או אפשרויות התמודדות עם האקנה, יודע כי מדובר בתחום רחב מאוד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica