משפטים הינו תחום לימודים מבוקשים במיוחד, אולם בשל המספר הרב של בוגרי לימודי משפטים, רבים מבקשים לרכוש ידע נוסף. השילוב בין לימודי משפטים ולימודי כלכלה לתואר ראשון זוכה לביקוש גבוה בשנים האחרונות, מאחר והוא פותח קשת רחבה של אפשרויות תעסוקה. עם זאת, גם משפטים וגם כלכלה נחשבים לתחומי לימוד קשים, וצירוף שני חוגים אלו במסגרת לימודי תואר ראשון מצריך יכולות לימוד עצמאיות גבוהות.
לימודי משפטים לתואר ראשון הינם הכרחיים על מנת לזכות בהסמכת עורך דין, אך מספרם של אלו אשר מסתפקים בלימודי תואר בלבד ואינם ממשיכים את מסלול ההסמכה רב יותר מאי פעם. היתרון הגדול של לימודי משפטים נעוץ בפיתוח יכולות חשיבה, כושר ניתוח, הבנה וכושר ניסוח מתקדמים, אשר מסייעים בכל תחומי החיים. יכולות אלו נחוצות במיוחד בתפקידי ניהול בכירים בעולם העסקים המודרני, המצריכים קבלת החלטות מהירה ומושכלת, תוך התחשבות באילוצים רבים ולעתים סותרים.
הבחירה בלימודי כלכלה כחוג שני לצד לימודי משפטים מעניקה יתרונות רבים, כאשר העיקרי שבהם הינו הבנה מעמיקה של עולם העסקים וכללי המשחק בו. הבנה זו מעניקה את בסיס הידע ההכרחי הדרוש על מנת לפעול בזירה המסחרית, ולהשתלב בארגונים וחברות בין לאומיים בעידן הגלובליזציה. יתרון נוסף של שילוב לימודי כלכלה עם לימודי משפטים הוא הבנת הקשרים בין שני התחומים, והאופן בו משפיעה הכלכלה על עולם המשפטים.
כיום ישנן מכללות משפטים רבות המציעות ללמוד כלכלה במקביל, בין אם במסגרת תואר ראשון משולב, בין אם במסגרת התמחות, ובין אם בצורת קורסים ספציפיים בתחום. עם זאת, תוכניות הלימודים משתנות ומתעדכנות ללא הרף בהתאם לחידושים במחקר, ומומלץ לוודא כי נושאי הלימוד תואמים את ההתפתחויות האחרונות באקדמיה. גורמים חשובים נוספים בעת חיפוש לימודים ובחירת מוסד הלימודים הרצוי הינם מיקום גיאוגרפי ונגישות, מידת היוקרה של המוסד, שעות הלימוד, וכמובן גובה שכר הלימוד והאפשרות לקבלת מלגות.
תוכנית לימודי משפטים וכלכלה לתואר ראשון נחשבת למרתקת במיוחד, מאחר והיא משלבת בין שני עולמות תוכן שונים מאוד. במהלך הלימודים הסטודנטים נחשפים לנושאים מגוונים, כמו קורס משפטים בראי ההיסטוריה, משפט פלילי, דיני משפחה, קניין רוחני, משפט בינלאומי פרטי, הגבלים עסקיים, דיני מחשבים, משפט בינלאומי פומבי, דיני הגנת הפרטיות, דיני לשון הרע, שיטות משפט, תורת המשחקים, מכשירים פיננסיים, מתמטיקה לכלכלנים, ועוד.