אנתרופוסופיה הינה גישה לחיים אשר זוכה להתעניינות רבה בעשורים האחרונים, אשר פותחה על ידי המחנך, הוגה הדעות והפילוסוף רודולף שטיינר. אנתרופוסופיה הינה למעשה שיטה פילוסופית אשר נחשבת לחלק ממדעי הרוח, ומיועדת לשם פתיחת אפיקים רוחניים ואנושיים חדשים בפני האנושות המודרנית. הדגש המרכזי של החשיבה האנתרופוסופית הוא על פיתוח חשיבה עצמאית וחושבת, ומשום כך נטבע השם אנתרופוסופיה, אשר פירושו הוא חכמת האדם ביוונית.
כחלק מתפישת העולם הייחודית של האנתרופוסופיה, גם בתי הספר ומערכת החינוך זוכים לביקורת וחשיבה מחודשת על אופן ההתנהלות. לימודי חינוך אנתרופוסופי מקנים למורים לעתיד את הכלים המקצועיים הנחוצים על מנת לסייע לילדים לפתח את מכלול היכולות הפנימיות שלהם, עם מינימום התערבות והפרעה בתהליך הצמיחה והגדילה הטבעיים. חלק מרכזי של שיטת החינוך האנתרופוסופי כולל פיתוח מיומנויות בתחום המוטוריקה והדמיון, תוך המעטת החשיבות של פיתוח מיומנויות חשיבה.
שיטת החינוך האנתרופוסופית החלה בישראל בהרדוף, וכיום ישנם מספר בתי ספר וגני ילדים ברחבי הארץ. בעת בחירת בית הספר המתאים ביותר לילדים, מומלץ לבדוק בקפידה את רמת צוות המורים ומידת ההכשרה שלהם בחינוך אנתרופוסופי. גורמים חשובים נוספים הם מידת המעורבות של ההורים בתהליך החינוכי, וכמובן מידת הנאמנות של הצוות החינוכי לפילוסופיה האנתרופוסופית והאופן בה מערכת הלימודים נבנית בהתאם לעקרונות של פילוסופיה זו.
מכללת חינוך מועטות מציעות כיום לימודי חינוך אנתרופוסופי, וזאת בשל המספר המצומצם של אנשים בישראל אשר מבקשים לחנך את ילדיהם בדרך זו. חשוב לציין כי חינוך אנתרופוסופי דורש מהמורים לעתיד יכולות וכישורים שונים במידה ניכרת מאילו של המורים בחינוך הרגיל, ועל כן כדאי לבחור תחום לימודים זה בקפידה. בתי הספר הפועלים בשיטת החינוך האנתרופוסופי כפופים לפיקוח של משרד החינוך, אולם הארגון והניהול של בתי הספר הוא בידי המחנכים ומורי המקצועות.
במסגרת לימודי חינוך אנתרופוסופי המורים לעתיד נחשפים למגוון רחב מקצועות מרתקים, כאשר המרכזיים שבהם הם עקרונות ההוראה והחינוך, והיכרות מעמיקה עם הפילוסופיה האנתרופוסופית. קורס חינוך אנתרופוסופי והתפתחותו לאורך השנים, דרכי הערכה, שילוב אומנויות בהוראה, שיטות מחקר, תיאטרון בובות, ניהול כיתה, הייעוץ הארגוני בגישה האנתרופוסופית, פילוסופיה, התפיסה ההתפתחותית בגישה האנתרופוסופית והתפיסה החינוכית הנגזרת ממנה וליקויי למידה הם רק חלק מהנושאים של לימודי חינוך אנתרופוסופי לתואר ראשון.