בשנים האחרונות התפתחו מגוון רחב של שיטות המיועדות לסייע בתהליכי שיקום נפשי ורוחני, וכחלק מתהליך זה נוצרה גם שיטת טיפול המבוססת על אומנות. שיטה זו נקראת אומנות משקמת, ומדריכים בשיטה זו משתלבים בעיקר במסגרות לאוכלוסיות מיוחדות, דוגמת פגועי נפש, נגמלים, לקויי למידה, אוטיסטים ועוד. כיום ישנה מודעות גבוהה ליכולותיה של האומנות ככלי תרפויטי, ועל כן ישנו ביקוש רב לאנשי מקצוע איכותיים בתחום האומנות המשקמת.
טיפול באמצעות אומנות עושה שימוש בתהליכי יצירה והבעה אומנותיים, בכדי לשקף ולהעלות על פני השטח בעיות נפשיות שונות. באמצעות שיקוף זה ניתן להתמודד עם הבעיות, למצוא דרכים לפתרונן, ולשפר את איכות החיים במידה ניכרת. לימודי אומנות משקמת מהווים התמחות ספציפית מבין מכלול האומנויות המשמשות לשם טיפול, וזאת לצד טיפול באמצעות אמנות פלסטית, טיפול באמצעות מוזיקה, ביבליותרפיה וטיפול באמצעות טקסטים ספרותיים, ועוד.
חשוב לציין כי אומנות משקמת, בדומה לשאר הטיפולים אשר עושים שימוש באומנות לשם טיפול וריפוי, אינם עוסקים בתהליכים פסיכותרפיים. המטרה המרכזית של טיפול באמצעות אומנות משקמת הינו בניית תוכנית עבודה אשר מסייעת לאדם לרכוש תובנות חדשות על עצמו, והעצמה אישית של היכולות הקיימות על אך המוגבלות. במהלך קורס אומנות משקמת הסטודנטים רוכשים כלים מקצועיים מתקדמים בתחום, ובכלל זה פיתוח של כוחות ויכולות חדשים.
תחום האומנות המשקמת זוכה לביקוש רב, ובהתאם לכך ישנן מגוון מכללות אומנות המציעות קורסי אומנות משקמת במסלולים שונים. בדרך כלל תנאי הקבלה של הלימודים כוללים ניסיון מעשי בתחום האומנות או הטיפול, אולם לעתים ישנה דרישת סף נוספת של ניסיון מעשי בתחום הטיפול באוכלוסיות מיוחדות או באומנות. בטרם ההחלטה היכן ללמוד, חשוב לוודא כי תוכנית הלימודים מקיפה ומעודכנת, וכוללת הקניית ידע תיאורטי לצד תרגול מעשי ופרקטיקום.
בשל האופי המיוחד של האומנות משקמת, תוכנית הלימודים עשירה ומרתקת במיוחד, ומשלבת בין הכשרה להדרכה באומנות יחד עם רכישת כלי עבודה שיקומיים. במהלך הלימודים הסטודנטים יתרגלו סוגי אמנות ויצירה שונים, דוגמת תיאטרון בובות, פיסול, רישום וציור. בנוסף לכך, הסטודנטים לומדים להכיר סוגי אוכלוסיות מיוחדות, את המאפיינים של כל אוכלוסיה והצרכים הייחודיים לה, ואת כלי הטיפול המתאימים לכל אוכלוסיה.