מרביתנו וודאי הבחינו במהפכת התזונה הבריאותית, שהופכת להיותחלק יותר ויותר משמעותי בתרבות התזונה הישראלית. אנו יודעים בדיוק אילומוצרי מזון בריאים לנו וממה כדאי שנעשה מאמץ להימנע. בחירת מוצרי מזון איכותיים בעת קניות אוכל שבועיות, מהווה את הצעד הראשון שכל אחד מאיתנוצריך לעשות, על מנת להצטרף לטרנד הבריאותי הלוהט. להלן מספר טיפים שיעשואתכם בריאים יותר.
1. בישול עדיף מטיגון: זהו אחד החוקיםהראשונים שעליכם להפנים וליישם על מנת להיות אנשים בריאים יותר. מחקריםאחרונים בתחום חושפים כי אפילו מוצרי מזון פשוטים ובריאים כמו ביצים עלוליםלהתחמצן ולהיהפך למזיקים כאשר מטגנים אותם. במקרה וניתן מומלץ לצרוך ירקותופירות בצורתם הטבעית ביותר (אם ניתן הימנעו גם מחיתוך וקציצה שלהם) ועלידי כך תספגו כמות גדולה יותר של ויטמינים, מינרלים, סיבים ואנטיאוקסידנטיםשמצויים בהם.
2. קטניות והרבה: קטניות כלל מלאות בכלהטוב שהטבע ברא לאדם, יש בהם חלבונים איכותיים ביותר, מינרלים, סיביםתזונתיים, ויטמינים ועוד, השמיים הם הגבול. צריכה יומית של קטניות הוכחהכמשפרת מגוון רחב של תפקודים בגוף ומומלצת לכל אדם. הנבטת הקטניות טרםצריכתם, תבטיח ספיגה גדולה יותר של כל הדברים הטובים שיש בהן. זכרו, מוצרימזון שמכילים קטניות לא נחשבים לתחליף איכותי לצורתם הטבעית של אלו. מזוןבצורתו הטבעית עם מינימום עיבוד יהיה תמיד בריא יותר.
3. החליפו את השמן המזוכך: השמן המזוכךבו אנו נוהגים להשתמש, עובר תהליכי עיבוד רבים ודרסטיים, שמחמצנים אותווהופכים אותו לרעל אמיתי. מוצרי מזון שכוללים שמן מזוכך ואין זה משנה כמהבריאים הם, מאבדים את כל יתרונותיהם. שימוש בשמן זית כתית מעולה בכבישה קרהגם לתיבול וגם לטיגון יבטיח צריכה של מוצר איכותי שאינו מתחמצן בקלות כמושמן רגיל.
4. שומנים טבעיים מומלצים: אבוקדווטחינה נחשבים שניהם לשומנים חיוניים בעלי ערך תזונתי מצוין לבני אדם.העדיפו תמיד מוצרי מזון שכוללים את אלו בצורתם הבלתי מעובדת. לדוגמא קיימיםשני מוצר מזון שעונים על ההגדרה טחינה גולמית. בעוד חלקם מיוצרים מטחינהשעברה קלייה (שמחמצנת את השומנים הטבעיים שבסומסום), אחרים מורכבים מסומסוםבצורתו הטבעית ביוצר (לאחר טחינה בלבד).
5. אגוזים ושקדים: שקדים, אגוזי מלך,בוטנים ואגוזים ברזיליים, נחשבים לבריאים במיוחד ומומלץ בחום ליהנות מהםמידי יום בצריכה מבוקרת. כיתר מוצרי מזון שמוגדרים בריאים, גם כאן ישחשיבות רבה לצרוך את האגוזים והשקדים כאשר לא עברו עיבוד כלל. קלייה ובישולגורמות לחמצון והרס של השומנים הבריאים המצויים באגוזים ובשקדים.
6. בחירת מוצרי מזון נכונים בעת קניות אוכל: לבחירה שאתם עושים במהלך הקניות השבועיות יש קשר ישיר לתזונה שלכם. ככלל,יש להימנע מכל צורתם של מוצרי מזון מעובדים. רכשו את המזונות הטבעיים ועבדואותם בבית כאהבת נפשכם (מומלץ כמובן כמה שפחות). בצורה זו תהיה לכם שליטהמלאה על כל מה שאתם ומשפחותיכם צורכים ותוכלו להבטיח כי תזונתכם תישאראידיאלית ובריאה.