תזונה ופעילות גופנית – קובי עזרא
אם נפעל לפי "תזונה נבונה" ונדאג לאכילה נכונה ומאוזנת מבחנת כל מרכיבי המזון, עדיין לא הבטחנו לגמרי נפש בריאה, גוף בריא והופעה נאה מלאה חיוניות. כדי שהגוף יתפקד כראוי וייראה נאה וחיוני, חשוב מאוד לבצע יום -יום תרגילים גופנים כאמור להלן. מחקרים סוציו-ביולוגים הראו, שבאוכלוסיות אשר בהן חיים אנשים מעבר לגיל 100 שני, הפעילות הגופנית היא חלק בלתי ניפרד מאורך חיים , אפילו בגיליים מתקדמים ביותר. פעילות גופנית עקבית, יום-יומית ומתונה עדיפה על פעילות נמרצת, חזקה פעם בשבוע. כפי שידוע, מקרים לא מעטים של התקפים לב מעל גיל 40 חלים אצל ספורטאים של סוף "שבוע". פעילות גופנית מתונה אבל מתמדת, היא אחד הגורמים העיקריים לבריאות גופנית ורוחנית, להרגשה טובה ולאריכות ימים. התרגילים המומלצים להשגת מטרות אלה הם: הלכה, טיולים רגליים, גלישה על גלגליות שחיה רכבה על אופניים, התעמלות אירובית או שוודית ודומיהן. ספורט השג מביא להתפתחות דיסהרמונית של הגוף. תחרויות מביאות למתח נפשי וגופני, במקרים קיצוניים להידרדרות גופנית "והגוף נישרף". אם משהוא אוהב/ת, בכל זאת פעילות תחרותית, הוא יכול/ה להשתתף בספורט קבוצתי (ללא מטרת השג) כמו כדור רגל, עף, סל, וכדומה.
מה תורמת לנו פעילות גופנית ?
1) אנרגיה רוחנית וגופנית:
הפעילות ממריצה את הגוף לצרוך יותר אנרגיה, הלב מקבל ומזרים יותר דם בפחות מאמץ ומתחזק, קצב הנשמה מתגבר והנשימה והריאות קולטות יותר חמצן. כלי דם חדשים צומחים אל תוך הרקמות והאברים (לב). מה שמגביר את פעילותם. השרירים מתחזקים, מה שעוזר תפקוד היום –יומי. מערכת העצבים מקבלת יותר חמצן, פועלת ביתר פעילות, ומהרות, התגובות והריכוז עולים. עמוד השדרה מתחזק.
2) הפעילות הגופנית מאפשרת לשמור על משקל סביר:
חילוף החומרים, המואץ עקב פעילות, וגורם לשרפת קלוריות מוגברת ושרפת רעלים.
3) הפעילות מונעת "ברחת סידן", שהיא בעיה אופיינית לנשים לאחר הפסקת הווסת :
קיימים תרגילים מיוחדים למטרה זו, כדאי להיוועץ עם מומחה. פעילות קבועה של מפרקים ושרירים משפרת את הספקת הדם אליהם וזה יחד עם שרפת רעלים מוגברת, מונעם או דוחים את הופרעה של דלקות למיניהן.
כמה עצות
עדיף לטייל ברגל מאשר לעסוק בריצה, יש לדאוג לנעליים טובות, רצי להתחיל את המאמץ בקצב איטי ולהגביר לאחר מיכן. במשך הפעלות, קצב הלב צריך לעלות ב-65% - 80 מעל קצב המנוחה. רצוי לשמור על קצב גבוה במשך 3 הדקות הראשונות, ואחר כך לרדת בהדרגה . רצוי להיוועץ עם מומחה ליפני תחילת הפעילות.
יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה). לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 www.HealthNFit.org www.DietMe.co.il www.2all.co.il/Web/Sites/diet-kobi