חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ת.א 7839/02 דן במקרה של רשלנות רפואית בניתוח פלסטי

פסק דין במסגרת תביעת רשלנות רפואית ת.א 7839/02 דן במקרה של רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, ונידון בפני בית משפט השלום בחיפה. להלן מובא תקציר פסק הדין, עובדות המקרה, טענות הצדדים בעניין רשלנות רפואית בניתוח ומסקנותיו של בית המשפט לאחר שבחן את טענות הצדדים וחוות דעתם של מומחים רפואיים מטעם בתביעה ומטעם ההגנה.

במוקד התובענה שבפניי ניצבת טענת רשלנות רפואית נטענת בגין ניתוח פלסטי-קוסמטי באפו של התובע שלא עלה יפה. הנתבעים התגוננו בפני התביעה. התובע נסמך בתביעתו אף על חוות דעתו של פרופ' רפאל שפיר. הנתבעים נסמכים בהגנתם אף על חוות דעתו של פרופ' דן מלר.

2. בישיבת קדם משפט מיום 13.7.06 התגלעה מחלוקת בין ב"כ הצדדים אלו ראיות יש לשמוע תחילה. לשיטת ב"כ התובע, הרי ככל שבית המשפט יגיע להכרעה עובדתית כי הוכח האלמנט של העדר הסכמה מדעת, אין צורך להידרש עוד לשאלת הרשלנות הרפואית ועל המזיק הנטען לפצות את התובע במלוא נזקו, ללא צורך בהוכחת רשלנות רפואית זו. לשיטת ב"כ הנתבעים, גם אם יוכח האלמנט של העדר הסכמה מדעת, עדיין יש צורך בהוכחת הרשלנות הרפואית, במנותק מהאלמנט האמור.

הרקע לחילוקי הדעות האמורים, כמסתבר, נועד באשר ליעילות הדיון. שמא, ככל שתתקבל השקפתו של ב"כ התובע, ובהמשך אף ייקבע עובדתית העדר ההסכמה מדעת, יתייתר הצורך בשמיעת המומחים הרפואיים, אף יתייתר הצורך להכריע בשאלת מינויו של מומחה רפואי על ידי בית המשפט, כנטייתי-שלי, עליה חולקים שני ב"כ הצדדים, כאחד.

לאור כל אלו הניחו בפניי ב"כ הצדדים טיעונים בכתב. לבקשת ב"כ התובע נדרשתי לטיעונים משלימים.

3.  טרם שאדרש לגופה של מחלוקת מעלה ב"כ הנתבעים שתי טענות דיוניות. ראשית, מעיקרא, טוען ב"כ הנתבעים כי בגדר כתב התביעה לא טען התובע להעדר הסכמה מדעת, אף לא טען לקיומה של עוולת התקיפה. משום כך, ככל שבגדר טיעונו הוא נסמך על  אלו, יש בכך משום הרחבת חזית. אין צריך לומר כי ככל שתתקבל טענתו זו של ב"כ הנתבעים יתייתר מאליו כל הדיון באשר לנפקות הוכחת העדר הסכמה מדעת.

4. בחנתי הנתונים שבפניי. אין לי ספק כי ב"כ הנתבעים צודק ככל שעסקינן בעוולת התקיפה. בדוחק, בדעתי לדחות טענת ב"כ הנתבעים, ככל שעסקינן בטענת העדר הסכמה מדעת.

5. ככל שעסקינן בתקיפה, הרי מדובר בעוולה בעלת מאפיינים ייחודיים שמוגדרת על ידי כב' השופטת דורנר ב-ע"א 6153/97 יובל שטנדל נ' פרופ' יעקב שדה, פ"ד נו(4) 746 (להלן - "הלכת שטנדל"), כעוולה " המשקפת התנהגות אנטי-חברתית" (סעיף 15). אף בגדר טיעוניו המשלימים, שנסבו אך לעניין טענת ב"כ הנתבעים להרחבת חזית, לא התמודד ב"כ התובע עם הטיעון האמור.

6. ככל שעסקינן בטענה על העדר הסכמה מדעת מוסק זה, אכן במשתמע ובאורח לא בהיר דיו, מסעיף 12 (א) לכתב התביעה. אכן, בסעיף זה נטען להעדר גילוי נאות לתובע בהקשר של טענה לרשלנות רפואית אך ניתן להסיק מכך אף את הטיעון של העדר הסכמה מדעת. זאת ועוד: בגדר סעיף 15 לכתב התביעה, שעניינו הסעדים הנדרשים, עותר התובע לזכות אותו בפיצוי בגין "פגיעה באוטונומיה", והרי פיצוי זה, ככל שייפסק, כרוך בחבל טבורו רק לאלמנט של העדר הסכמה מדעת.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אתר Malpractice הנו מאגר המידע הגדול בעולם בנושא רשלנות רפואית. באתר פורום מומחים המנוהל על ידי עורכי דין בכירים המתמחים בייצוג נפגעי רשלנותרפואית. עוד באתר, מילון מונחים רפואיים ומדריך לנפגעים.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רשלנות רפואית

מאת: רשלנות רפואיתרשלנות רפואית11/04/111877 צפיות
ערעור על פסק דין בתביעת רשלנות רפואית - נזק נוירולוגי שנגרם למערערת בגין טיפול רפואי רשלני שקיבלה בבית החולים הדסה בירושלים...

מאת: רשלנות רפואיתרשלנות רפואית11/04/111761 צפיות
ערעור על פסק דין שנתן בית המשפט המחוזי בתל אביב בתביעת רשלנות רפואית - מאמר חובה לעוסקים בתחום...

מאת: רשלנות רפואיתרשלנות רפואית05/12/102165 צפיות
תקציר פסק דין של בית משפט השלום, שעסק בתביעת רשלנות רפואית. בואו לקרוא ולהבין יותר על מקרי רשלנות רפואית, במיוחד מקרים שבהם בית המשפט לא קיבל את טענות התובע ודחה את התביעה!

מאת: רשלנות רפואיתרשלנות רפואית18/11/101868 צפיות
מה אנו המערערים לטענות המשיבים? מה היתה גישתו של בית המשפט העליון לטענות הצדדים בערעור?

מאת: רשלנות רפואיתרשלנות רפואית18/11/101493 צפיות
מה היו טענות המשיבות במסגרת הערעור בבית המשפט העליון? באילו נושאים התרכזו עיקר טענותיהם ומדוע?

מאת: רשלנות רפואיתרשלנות רפואית18/11/101292 צפיות
מה טענו המערערים בפני בית המשפט העליון, שדן בערעורם על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בנושא רשלנות רפואית?

מאת: רשלנות רפואיתרשלנות רפואית18/11/101424 צפיות
לפני הערעור לבית המשפט העליון, נדונה תביעת רשלנות רפואית זאת בבית המשפט המחוזי, שנתן את פסק דינו...

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172326 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161847 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161853 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica