ב-28.6 התקבל בכנסת תיקון לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה המחזק את ההגנה על העובדים מפני הפליה ומגביר את נטל ההוכחה על המעסיק במקרים של חשד להפליה. את התיקון לחוק יזמו חברות הכנסת מרינה סולודקין ושלי יחימוביץ'.
עוד לפני התיקון לחוק נאסר על הפליה בכל שלבי ההעסקה. החוק אוסר על הפליה בקבלה לעבודה, בקביעת תנאים, קידום, הכשרה או פיטורים ותשלומים הקשורים בפיטורים. ההפליה אסורה מטעמי מין, דת, גזע, לאום, מעמד אישי, נטייה מינית, גיל, השקפה פוליטית, הורות הריון וטיפולי פוריות וכן שירות במילואים.
עם זאת, מסביר עו"ד אורי דניאל, שמשרדו מתמחה בין היתר בדיני עבודה, פעמים רבות נשאלים מועמדים לעבודה על דברים שאין להם זכות להביא בחשבון בעת קבלה לעבודה. הדוגמה הבולטת ביותר אולי היא נשים שנשאלות על מצבן המשפחתי או על כוונה להיכנס להריון.
התיקון לחוק נועד להקל על עובדים ועל מועמדים לעבודה להתמודד עם הפליה אסורה ומגביר את נטל ההוכחה על המעסיק במקרים בהם יש חשד להפליה שכזו.
לפי התיקון החדש, במקרה שהמעסיק דרש, באופן ישיר או עקיף, מידע על נושא שהחוק אוסר להפלות בגינו המעסיק יידרש להוכיח כי למרות זאת הוא לא הפלה.
תיקון נוסף אך משמעותי בחוק, מסביר עו"ד אורי דניאל, הוא חזקה שתחול בהליך פלילי בנוגע לעבירה על חוק זה. לפי החזקה, "אם דרש, במישרין או בעקיפין, מעובד או מדורש עבודה, מידע בנושא שהפליה בשלו אסורה" יחשב המעסיק כאשם אלא אם יצליח להוכיח אחרת.
לדברי עו"ד אורי דניאל, התיקון החדש יחייב מעסיקים להיות זהירים בהרבה בעת ראיונות קבלה לעבודה. לדוגמה, בשאלה לגבי ילדים או כוונה ללדת ילדים מציע עו"ד דניאל למעסיקים להגדיר את המשרה ככזו שהעבודה בה מסתיימת בחמש אחה"צ. אם למועמד או מועמדת לעבודה אין בעיה לעבוד עד שעה זו הרי ששאלת הילדים באמת אינה מעניינו של המעסיק.