הליך פשיטת רגל הוא הליך משפטי מורכב. רק אדם פרטי יכול לפשוט רגל וההליך יכול להתבצע ביוזמת החייב עצמו או ביוזמתם של הנושים. ההליך יתבצע ביוזמת הנושים במקרה בו הם יראו כי תהליכי ההוצאה לפועל אינם יעילים יותר באותו המקרה. עו"ד אורי דניאל מסביר כי חייבים אשר יש בכוונתם לשלם את החובות שלהם והם מסוגלים לעשות זאת, רצוי כי ימשיכו בהליכי הוצאה לפועל.
הליך פשיטת רגל הוא הליך בו אדם שלא יכול לשלם את החובות שלו, מבקש הגנה מהשלטונות מפני נושים והזדמנות להתחיל מחדש. הליך זה הוא מתיש ומביא עימו הגבלות רבות כמו איסור על ניהול עסקים ועיכוב יציאה מהארץ על האדם הנוקט בצעד זה. בנוסף, נפגע שמו הטוב של האדם. עו"ד אורי דניאל שמשרדו עוסק בתחומים שונים, בהם משפט אזרחי מסחרי כללי, מפרט על שלביו השונים של הליך פשיטת הרגל.
ראשיתו של הליך פשיטת הרגל הוא בפנייה בבקשה לכונס הנכסים הרשמי, מילוי טפסים שונים ותשלום אגרה. לאחר מכן נפתח תיק ונקבע סכום לתשלום חודשי. השלב הבא של הליך פשיטת הרגל הוא פנייה לבית המשפט המחוזי להוצאת צו כינוס נכסים והקפאת הליכים, כולל הוצאה לפועל. לאחר שהוצא צו כינוס נכסים, יחידת חקירות מיוחדת עורכת חקירה לבדיקת מצבו הכלכלי של החייב במטרה להגיש לבית המשפט חוות דעת.
כשנה לאחר הגשת הבקשה מתקיימת אסיפת נושים, לרוב במשרדי כונס הנכסים. באסיפה זו הנושים מציגים את עמדתם על הליך פשיטת הרגל ועל אופן הטיפול בחייב. בהמשך מתקיים דיון בבית המשפט בו נוכחים החייב, הנושים וכונס הנכסים. בדיון זה בית המשפט יכול לקבוע על דחיית בקשת פשיטת הרגל או להכריז על החייב כפושט רגל.
תום הליך פשיטת הרגל הוא בקבלת צו הפטר הפוטר למעשה את החייב מחובותיו. לעיתים צו ההפטר ניתן מיד לאחר שהוכרז האדם כפושט רגל. הצו ניתן לפעמים תוך התניה בעמידה בתשלומים לפי ההסכם שנעשה עם הנושים ובמקרים מסוימים ניתן הצו בהתייחס רק לחלק מן החובות. בכל שלב בהליך פשיטת הרגל, מציין עו"ד אורי דניאל כי ביכולתו של החייב להציע הסדר עם הנושים ולהביא לתום הליך פשיטת הרגל באישורו של בית המשפט.