ידיעה חדשותית מארצות הברית הטרידה את עו"ד אורי דניאל בתחום הפרת זכויות הקניין : "לאחר מספר תיקים ושנות עיסוק בשמירה על זכויות לקוחותיי אני קורא לחברות המתקיימות על גבן של אחרות לחדול מן הפעילות העסקית הפוגענית והגזלנית הזו" רשויות בארצות הברית הביאה לסופה פרשיית אתרי אינטרנט אשר פעלו בתחום המוזיקה הפיראטית. פעילותן של עשרות חברות בשוק האינטרנט הפרוץ גזלה את זכויותיהם המקוריות של היצרנים האותנטיים, מכרה מוצרים מזויפים ושיתפה מוסיקה באורח פיראטי ללא הסכם המאפשר זאת.
קניסת החברות וסגירתן בפועל הינה פעולה המונעת מצורך בענישה ובחזקת יראו וייראו עבור כל אותם העבריינים שאינם נתפסו. פעולת הענישה בוצעה בידי הסוכנות האמריקאית לאכיפת תחום ההגירה והמכס באמצעות צווי סגירה של בית המשפט. החקירה בתחום הפרת הזכויות המגמתית נמצאת בשלבים מאוד מתקדמים ואיננה מסתכמת במספר החברות אשר ננקטו מולם הצעדים המנהליים.
עו"ד אורי דניאל מרחיב : "בכל תחומי הפרת זכויותיו של קניין רוחני וזכיות יוצרים ברשת האינטרנט ניתן למצוא ראיות של ממש ולבצע סגירה של בתי העסק. הפצות של סרטים פיראטים, העתקות של חומרים בלעדיים, הפצות בלתי חוקיות של מוסיקה והעתקות של פטנטים הן עברה משמעותית על החוק אשר דינן ענישה". זכויות קנין וזכויות יוצרים מוגנים מכוח חוק זכויות יוצרים , ובאמצעות האינטרנט מבוצעות העתקות רבות. ומשום שאכן ישנה פגיעה בבעלי היצירה הם רשאים לתבוע את המעתיקים על פי חוק ולדרוש לקבלת פיצויים בשל גרימת נזק.
הקושי הרב בהשתלטות בתופעת ההעתקות יצר התעוררות של גורמים וגופים פרטיים למען דחיית התופעה ומיתוגה כפעולה מגונה. הזייפנים והמעתיקים ממשיכים לפעול במחתרת אך חשוב להגיע להפנמה חברתית כי פגיעה בזכויות יוצרים משולה לגניבה ועל העבריינים להיענש בחומרה.