תהליך הקמת עסק רציני, עם תיק במס הכנסה, במע"מ, ספרי ניהול חשבונות, העסקת עובדים ושכירת מקום, הוא לא תהליך פשוט וגם לא זול במיוחד. לתוך כל הפרוצדורות החשובות וההכרחיות לכל עסק תאב חיים והצלחה, צריכים להוסיף גם את עניין התשלום עבור רישום סימן מסחר, עלות שאיננה קבועה ומשתנה בהתאם לאופי ולהיקף העסק, לתנאים ולנסיבות הרישום.
אגרת תשלום לרישום סימן מסחר
האגרה הבסיסית של עלות רישום סימן מסחר היא האגרה אותה יש לשלם עבור עצם הגשת הבקשה. אגרה זו משולמת עבור רישום הסימן בנוגע לסוג מוצר אחד בלבד, כך שבמידה וישנו רצון לרשום את הסימן עבור סוג נוסף של מוצרים או עבור מספר סוגים נוספים, הרי שנתבקש לשלם אגרה או אגרות נוספות. תשלום האגרה עבור הגשת בקשה לרישום של סימן מסחר בסוג אחד בלבד של טובין עומד על 1622 ₪ ואילו במידה שיש לבצע רישום של הסימן עבור סוג נוסף של טובין במסגרת הבקשה, יש לשלם אגרה נוספת על סך 1218 ₪, כך שבמצטבר, עבור מספר סוגי פריטים או מוצרים, נצטרך להיפרד מסכום נכבד יחסית של אלפי שקלים ויותר. חשוב לציין כי תוקף הרישום עבור סימן מסחר הוא עשר שנים מיום הגשת הבקשה ועד למועד חידוש הרישיון.
שכר טירחה
המרכיב הנוסף של עלות רישום סימן מסחר הוא שכר הטרחה שיש לשלם לעורך הבקשה, בדרך כלל משרד עורכי דין המתמחה בקניין רוחני ובדיני מסחר. שכר הטרחה משתנה ממשרד למשרד ומעורך דין אחד לרעהו, בהתאם לגודל המוצר והיקף העבודה שצריך להשקיע בתיק, וצריך להתחשב בכך כאשר מחשבים את עלויות תשלום עבור רישום סימן מסחר.
ניתן לבקש ולנהל תהליך של בקשה מזורזת וגם תהליך זה, כמובן, אינו ניתן בחינם ועלותו כ-800 ₪ למוצר, כך שאם מדובר על מספר סוגי מוצרים, הרי שגם פרוצדורה זו תעלה לנו כמה אלפי שקלים נוספים.
בעיות ברישום סימן המסחר
אלמנט נוסף, שעלול או יכול להביא להוצאה נוספת של כסף או של זמן, הוא האלמנט של התמודדות מול התנגדויות או בעיות ברישום סימן המסחר ובמקרה זה תידרש התערבות של עורך דין המתמחה בתחום אלא אם מראש תיאמתם איתו כי שכר טרחתו יכלול גם אפשרות להשקעה בכתיבת תיקונים והסברים להתנגדויות שעלולות לעלות.
לסיכום..
לסיכום, תשלום עבור רישום סימן מסחר מושפע מכמות האגרות ומסוג האגרות שיש לשלם, ממקרים לא צפויים של התנגדויות, מהיקף ההשקעה הנדרשת מעורך הבקשה ועוד. לאור כל זאת ניתן להבין כי עלות רישום סימן מסחר לא יכולה להיקבע מראש וכי היא יכולה להשתנות ממקרה למקרה ובכל מצב, מדובר על הוצאה של כמה אלפי שקלים בממוצע, אחת לעשר שנים, כאשר נידרש לתשלום עבור חידוש תוקף רישיון סימן המסחר.
למידע נוסף ושירותים מקצועיים בנושא רישום סימן מסחר, לחצו כאן -http://www.ssn-law.co.il/