חריגות בנייה נאכפות על ידי הרשויות בצורה יסודית ביותר וממש לא מומלץ לעבור על חוקי התכנון והבניה מבלשון המעטה.
חריגת בניה של שינוי ייעוד הנכס ממה שאושר בהיתר הבניה :
חריגת בניה זו מתייחסת לכל שימוש חורג בנכס שבבעלותכם. הכוונה היא כאשר השימוש בנכס נעשה לא על פי המאושר בהיתר הבניה. לדוגמא – אם הפכתם דירת מגורים לעסק (גן ילדים/ צימר וכדומה). דוגמא נוספת היא כאשר בונים בית המיועד למגורים על שטח חקלאי שלא הופשר. עוד אפשרות היא כאשר מפצלים דירה אחת למספר דירות לשם השכרה. כל אלה מפרים את היתר הבניה שניתן למבנה הקיים ומשנים את ייעודו.
עברתי עבירת בנייה-מהו עונשי?
התקנות החדשות, קובעות שגובה הקנסות שתצטרכו לשלם על חריגות בניה מתחיל בשמונת אלפים שקלים ויכול להגיע לשלוש מאות אלף שקלים, תלוי בגודל החריגה, בחומרת העבירה ובנסיבות לביצוע העבירה. התקנות החדשות מחולקות למספר קטגוריות של סוגי העבירות בכל הנוגע לחריגות בניה.
בדרך כלל עבירות שקשורות לנכסים מסחריים ועסקים שמרוויחים כסף, יקבלו קנס גבוה יותר פי 2 מעבירות שקשורות לבתי מגורים.
במידה וביצעתם חריגת בנייה, ניתן לפעול לקבלת היתר בנייה בדיעבד. יש לקחת בחשבון שאם הרשות מודעת לחריגת בנייה, תצטרכו לבחור בין הריסת המבנה לבין הוצאת היתר בנייה. הבקשה להיתר בנייה בדיעבד תכלול את זכויות בעלי הנכס, את שטח המבנה המותר והקיים בנכס, שרטוט ומפה של חריגת הבנייה, הוכחה שחריגת הבנייה לא מפריעה לשכנים ועוד. את הבקשה להיתר הבנייה תגישו לועדה המקומית לתכנון ובניה שתחליט אם לאשר את הבקשה או לא.
במסגרת תיקון 116 לחוק התכנון והבנייה, שאושר בתאריך 25/10/2017 ואשר נועד להגביר את האכיפה כנגד עבירות הבנייה, נתחולל שינוי משמעותי בתחום עבירות הבנייה. מדובר בתקנות חדשות שנכנסו לתוקף וכוללים קנסות מינהליים כבדים בגין עבירות בנייה ושמוש שלא על פי היתר הבנייה.
עבירות אלה הנן עבירות פליליות, אשר להליך אכיפתו נדרשו מהמדינה, לנהל הליך משפטי ארוך וממושך בבית משפט לעניינים מקומיים, במטרה להרשיע ולקנוס את עברייני הבנייה. הליכים אילו הם ארוכים ומתישים את בתי המשפט והרשות המקומית ועולים למדינה כסף רב. משמעותם של התקנות החדשות היא ,כי מפקחי הבנייה ברשויות המקומיות יוכלים לתת מיידית קנסות כבדים כנגד עבריינים ללא ניהול משפט.
התקנות החדשות פרצו דרך חדשה וקבעו כי הקנס המנהלי על:
חריגת בנייה בהיקף של יותר מ-100 מ"ר הקנס – 300,000 ₪
חריגה בהיקף של 100-75 מ"ר הקנס – 200,000 ₪
חריגה בהיקף של 75-50 מ"ר הקנס- 100,000 ₪
חריגה בהיקף 25-50 מ"ר הקנס-50,000 ₪
חריגה בהיקף של 10-25 מ"ר הקנס- 25,000 ₪
בנימין קלינגר היתרי בניה
מחפשים מומחה בתחום ביטול צווי הריסה והיתרי בניה?
זקוקים לייעוץ מותאם אישית מיועץ רישוי מנוסה?
משרד קלינגר היתרי בניה, רישוי עסקים וייעוץ מוניציפאלי מתמחה בייעוץ ייצוג ועבודה מול גורמים מוניציפאלים הקשורים בהוצאת היתרי בניה, תכנון ערים וסביבה, מיסוי, רישוי עסקים, בקשות לשימוש חורג, שינוי יעוד, הכשרת חריגות בניה, ביטול צווי סגירה, הפסקת עבודה, צווי הריסה.
בקשות לשינוי תב"ע ,היתרי בניה, אדריכלות, קידום בקשות ,זירוז הליכים בירוקרטים ,יעוץ סטטוטורי, הסדרים והסכמים עם הרשויות, שרותי הנדסה ופקוח על הבניה.
המשרד מספק מענה ייעוצי ללקוחות פרטיים, עסקיים, משרדי עו"ד, אדריכלים, גורמים ומוסדות, בהם חברות בניה, ניהול נכסים ואחזקה, רשתות קמעוניות, יבואנים, מושבים, קיבוצים, מתקני צבא ובסיסים.
רישיונות עסק לאולמות וגני אירועים, בתי ספר, גני ילדים, פעוטונים, מכללות וישיבות, מפעלי תעשייה, חברות היי טק ומחשבים, מרכזי קניות וקניונים, בנקים וחברות ביטוח, מכוני יופי ובריאות, בתי מרקחת, חדרי כושר, קאנטרי קלאב, בריכות שחייה, מתקני ספורט, מספרות, מוזאונים, בתי קולנוע, בתי אבות, יבואני רכב, תחנות דלק, חניונים ואולמות תצוגה, בתי מלון, מלוניות, אכסניות, מחסנים, רישיונות לאירועים חד פעמים בכל הארץ.