שירותי קונסטרוקטור:
עבודת מהנדס קונסטרוקטור נחלקת לשלושה נושאים עיקריים:
1. עבודות בטון.
2. קונסטרוקציית פלדה (פרופילים, ריילסים, אר. אייץ'. אס)
3. בנייה קלה.
1. תכנון:
מהנדס קונסטרוקטור חותם על הגרמושקה (תוכנית אדריכלית בצורת אקורדיון בקנ"מ 1:100), אחראי על קבלת אישורים מול הג"א. קונסטרוקטור נכנס לעבודת תכנון מפורטת, כאשר יש ברשותו תוכנית אדריכלית מפורטת, כולל מידות, מטרת החללים וכדומה.
עליו למקם את העמודים בתוכנית (בתאום עם האדריכל), להחליט על סוג הביסוס (לפי סוג הקרקע) וסוג התקרה, לבצע חישובים סטטיים, לחשב מומנטים, כפיפה, גזירה, לחיצה, קריסה, שקיעה ושקיעה דיפרנציאלית וקונסולידציה.
עליו לשרטט את תוכנית הקונסטרוקציה בקנ"מ 1:50. עליו לבצע פיקוח עליון: בפיקוח עליון יגיע מהנדס קונסטרוקטור לאתר הבניה ויבדוק את התאמת המצב, באזור היציקה לתוכניות אותם הכין.
עליו לוודא את קוטר הברזל, דרך הנחתו ואת צורת קשירתו.
באחריותו לבדוק את הרגליים התומכות ביציקה, עליו להנחות את הקבלן בטיפול ביציקת הבטון.
מהנדס קונסטרוקטור מקבל את תוצאות בדיקת מעבדת הבטון ועליו לנתח אותן ולאשר סופית את היציקה.
2. בדיקות קונסטרוקציה:
קונסטרוקטור, בודק ומאשר לביצוע פונקציות הקשורות בקונסטרוקציה בתחום השיפוצים.
בתחום זה, מומלץ להפעיל מהנדס קונסטרוקטור, בטרם הפעלת אדריכל או מעצב פנים, מכיוון שהקונסטרוקטור צריך לבדוק את המבנה הקיים ולתת מידע הנדסי על מיקום העמודים לאדריכל.
זכרו שתוכניות קונסטרוקציה מפורטות, מבוצעות לאחר היתר בנייה. בתהליך הבנייה ייתכן שהתכנון ההנדסי המקורי, שונה מעט מהתוכנית שברשותכם ולכן באופן טבעי, יש לבדוק את המצב האמיתי במבנה, להעביר אותו לאדריכל/מעצב פנים שיקבלו הנחיות ממהנדס קונסטרוקטור.
3. חיזוק למבנה קיים וחיזוק כנגד רעידות אדמה:
קונסטרוקטור מבצע בדיקת מצב מבנה קיים ומתכנן את צורת החיזוק הדרושה (במידה ונדרש חיזוק).
בעקבות תמ"א 38, עלתה המודעות לנושא חיזוק מבנים כנגד רעידות אדמה, אך בפועל השינוי איטי ולא מספיק.
מדינת ישראל נמצאת באזור מועד לפורענות בנושא רעידות אדמה ומומחים טוענים שרעידת אדמה בינונית ואף חזקה הינה בלתי נמנעת.
הקונסטרוקטור, מתכנן את דרך החיזוק ע"י חיזוקים שונים: חיבור קורות ייסוד, עיבויי עמודים,
הוספת עמודים, בניית מעטפת בטון לבניין, הוספת מגדלי ממ"ד היושבים אחד על השני בקצוות הבניין, קשירת פיר מעלית מבטון לאלמנטים בבניין.
מהנדס קונסטרוקטור מנוסה ייעשה כל מאמץ ע"מ למצוא פתרון הנדסי שתואם בצורה הטובה ביותר לתוכנית האדריכלית הנתונה. הוא יימנע מתכנון עמוד באזור הסלון או באזור מהלך המדרגות, ע"מ ליצור חלל נקי, ללא הפרדה.
הקונסטרוקטור מנוסה, ייקח בחשבון את עלויות הבנייה ויחפש פתרון איכותי תוך כדי מציאת פתרון כלכלי אופטימאלי. פתרון זה יחסוך בפרויקט קטן כגדול.
במהלך התכנון, תיבדק דרך הגישה למגרש וזאת ע"מ לוודא שתהיה דרך נוחה שתתאים לעבודות הביצוע: מיקום המשאבה, מיקום מערבל הבטון וכלים כבדים נוספים.
לעיתים עשויה להשתנות שיטת הביסוס בעקבות מצב הנגישות באתר הבנייה.
בית או מבנה ובו מרתף, כלומר מבוצעת חפירה בעומק של 3 מטר ויותר, יש לשים לב לנושא מכיוון שפרופיל הקרקע בעומקים אלו משתנה ולכן צורת הביסוס יכולה להשתנות. בנוסף יילקחו בחשבון שיקולים של ניקוז מים.
מבחינת קונסטרוקציה, ניתן לתכנן מבנים במפתחים גדולים. כאשר יש דרישה למצב זה, מהנדס קונסטרוקטור בוחן שימוש בבטון דרוך ע"מ לגשר על מפתחים אלו.
כאשר התקציב מאפשר, ניתן לבצע כמעט כל רעיון אדריכלי.
קלינגר היתרי בנייה, רישוי עסקים וייעוץ מוניציפאלי
בי
טל': 03-6990132
פקס: 6990134 - 03
נייד- בן קלינגר 0523-888813
www.klinger.co.i