המגורים בעיר גדולה כמו חיפה אינה אומרת שעל הבניין שלכם להיראות אפרורי וקודר. להיפך, חיפה עטופה בכל כך הרבה טבע ירוק ומוריק, שזו חובה של ממש להקים גינה משותפת. גינה בבניין תסב הרבה הנאה לדיירים וילדיהם, הם יוכלו לבלות בחוץ, או על הגג, תלוי איפה תמוקם הגינה המשותפת, והבניין יראה פשוט נפלא, ייחודי ומלא באופי.אם שאלתם את עצמכם מה לעשות כדי להקים גינה, כל הפרטים לפניכם:
החלטה על המיקום
קודם החליטו היכן תרצו למקם את הגינה. יש לכם שתי אפשרויות – גינת קרקע וגינה על הגג אם יש גג משותף בבניין ואין מספיק חלל חוץ. אפשרות נוספת שעומדת לרשותכם היא להפוך את הלובי של הבניין ירוק. המון בניינים מודרניים כיום כוללים עציצים בקומת הכניסה או שבוחרים בקיר ירוק ומרשים. קחו בחשבון שכל גינה שתבחרו להקים דורשת עבודת הכנה מקדימה, תשתיות, חיבור למים והשקיה, ואם זו גינה על הגג יש לוודא שיש איטום מספק, מערכת ניקוז ובחירה נכונה של צמחייה.
איזו גינה תרצו?
יש סוגים שונים של גינות ועליכם להחליט איזו גינה תרצו. כל גינה שתבחרו בה תדרוש כמות מסוימת של תחזוקה, למשל דשא סינטטי לא יצרוך מים כלל לעומת דשא אמיתי שזקוק לשמש והשקיה. לכן מיקום הגינה ורמת התחזוקה הנדרשת אלו הם שני משתנים חשובים כאשר ברצונכם להקים גינה בחלל החוץ המשותף של הבניין.
שכירת חברת גינון
לאחר שאתם יודעים מה המטרות שלכם וכמה תרצו להשקיע בתחזוקה, עליכם להגדיר איזה תקציב עומד לרשותכם ולבחור את חברת הגינון שתוציא לפועל את החזון שלכם. נציגיה של חברת הגינון יגיעו אליכם, יבדקו את תוואי השטח ובהתאם לאקלים של העיר, לגודל התקציב, ולתנאי השטח המיוחדים שסביב המבנה ניתן יהיה לתכנן את הגינה שלכם.
חברת ניהול יכולה להקל עליכם
במקום להסתבך ולהתחיל לטפל בכל הפרטים הקטנים, אתם פשוט יכולים לשכור את שירותיה של חברת ניהול ואחזקת בתים בחיפה, שתספק לכם שירותי גינון ותחזוקה, לצד שירותים נוספים כמו ניקיון, תיקונים, אחזקה של המערכות השונות, הדברה, ביטוחים, חשמל, אינסטלציה, ניהול ועד בית ומוקד שזמין עבורכם סביב השעון. מה שבטוח זה ישתלם לכם.