לא כל אחד יכול להיות נוטריון ולהוציא אישורי נוטריון. במשרד המשפטים ישנה מחלקה לרישוי נוטריונים והיא עוסקת בבקשות להענקת לעורך דין כזה או אחר רישיון לשמש כנוטריון. המחלקה מאשרת רישיון שכזה לעורכי דין המבקשים זאת ועמדו בתנאים שנדרשו בחוק. רק עורך דין שקיבל רישיון מועדה זו יכול לשמש ולחתום כנוטריון על מסמכים שנרשים לחתימה שכזאת. עובדי בית משפט מוכשרים לאמת חתימות של עורכי דין נוטריונים שחתמו על מסמכים נוטריוניים הנועדים לשימוש מחוץ לישראל.
נוטריון מעורב בהרבה תהליכים
חתימת נוטריון על אישורי נוטריון נמצאת בהרבה תהליכים משפטיים ולא משפטיים. עיקר המטרה היא שהנוטריון מאמת את הדברים הכתובים במסמך או מאמת שהאדם שחתם על המסמך הוא אכן אותו אדם ולא מתחזה. נוטריון יכול לערוך צוואה ולאשר צוואה כפי שנעשה בבית משפט. נוטריון גם מעורב בתהליכי אימות ומאשר תרגום של מסמכים הכתובים בשפה זרה כאשר מעורבים תהליכים הקשורים למדינות חוץ, לדוגמא, תהליכי אימוץ של ילדים מחוץ למדינת ישראל
מה נוטריון יכול לעשות
נוטריון יכול להוציא את האישורים הבאים על פי חוק הנוטריונים שחוקק בשנת 1976 : לאשר נכונותו של תרגום מסמך, לקבל ולאשר תצהיר והצהרה שנמסרת, לערוך עדות על מסמך סחיר, לאמת חתימה על מסמך, לאשר יפויי כוח, לאשר האם העתק של מסמך הוא נכון ונאמן למקור, לאשר שאדם מסוים חי וקיים, לאשר נכונותה של רשימת מצאי, לערוך מסמך כאשר עריכה של נוטריון נדרשת, לאמת הסכם ממון בין בני זוג לפני נישואין ולהשתמש בסמכות של נוטריון ציבורי.
אישורי נוטריון קונסולרי
לנציג דיפלומטי וקונסולרי יש סמכויות לשמש כנוטריון על פי סעיף 50 א' בחוק הנוטריונים. אישורים כאלו חייבים להתבצע רק בנוכחות הפיזית של הנציג הדיפלומטי הקונסולרי.