למה כדאי לקנות כלי מטבח מקצועיים?
פעם בישול היה רק לצורך הכנת אוכל לאכילה, התחום הקולינרי לא היה מפותח בכלל ובבית
היו מבשלים בכלי אוכל פשוטים ולא מתוחכמים. בעבר לא כל כך הקדישו תשומת לב לכלי הבישול והיו קונים סירים פשוטים, סכינים פשוטות וכך גם את שארכלי המטבח.
גם המאכלים שהיו מכינים פעם היו לפי מסורת ומאוד פשוטים, לא ניסו לעשות אוכל מתוחכם או שונה וגם לא הכניסו טעמים חדשים.
בשנים האחרונות אוכל נהפך מצורך לתרבות, יש הרבה חוגים לבישול, סדנאות לבישול וחובבי בישול שמבשלים לא רק כי צריך אלא גם בשביל הכייף.
נוסף לזה יש דרישה לחומרי גלם איכותיים, לטעמים חדשים ולבישול מדוייק ואיכותי יותר.
כלי מטבח מקצועיים נמצאים בשימוש בעיקר בבתי קפה ומסעדות. מקומות אלה משתמשים בהם כי הם מחזיקים מעמד לזמן ארוך וניתן להכין בהם מזון איכותי. כך למשל מסחטת מיצים בבית קפה יכולה לעבוד הרבה מאוד פעמים ביום ובכל יום. בית הקפה חייב מוצר אמין כדי לא להתקע עם מוצר תקול.
עם הזמן הבינו העוסקים בתחום שבשביל בישול איכותי כדאי להשקיע גם בקניית כלי מטבח מקצועיים גם לבית. עם כלים אלה אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר. כמו למשל בישול עם סירים לכיריים אינדוקציה ולא עם סירי בישול פשוטים.
דבר נוסף שמשקיעים בו הוא סכין שף איכותית יעודית לכל סוג מאכל. סכין כזאת מחזיקה מעמד לטווח ארוך והחיתוך איתה קל ומדוייק. סכין מקצועית מחזיקה לאורך שנים ללא השחזה והלהבים שלה לא כהים עם הזמן.
בתחום הקפה למשל פעם היו מסתפקים בשתיית קפה שחור או נמס.
היום רוצים בבית קפה איכותי וטעים, לכן בוחרים פולי קפה איכותיים וטוחנים אותם ממש לפני ההכנה במכונת קפה. לצורך כך קונים מטחנת קפה איכותית לבית שבה אפשר לטחון את הפולים ממש לפני ההכנה שלהם.
עוד דבר פופולרי שמשקיעים בו היום הוא בקניית תבניות אפיה מסיליקון לאפיית עוגות בגדלים שונים ובצורות שונות. יש תבנית אפייה לכל סוג של מאפה לדוגמא מאפינס, עוגת פירורים או לחמים.