מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.
בכדי להבין מאיפה מגיעה האהבה אל פיצה בירושלים חשוב להבין וללמוד מעט על המאכל עצמו. פיצה היא מאכל שהגיע אלינו מאיטליה, ונחשבת בעיני אנשים רבים כאחד מהמאכלים הכי פופולאריים ביותר שניתן לאכול. לפיצה כמאכל היסטוריה עתיקה אשר לפי המקורות ההיסטוריים מתחילה בנאפולי שבאיטליה, שם לפי הסיפורים פעם ראשונה הוסיפו רוטב עגבניות ובך נוצרה הפיצה הראשונה. אחרי שהבאנו את מקור הפיצה הגיע הזמן להבין ממה היא עשויה. בדרך כלל פיצה עשויה מבצק, אשר בדרך כלל מכוסה בשכבה עבה של רוטב עגבניות, גבינה ובמקרים רבים ישנם תוספות בהתאם לרצונות של אדם אשר מזמין. אחת הפיצות האיטלקיות המוכרות ביותר שידע העולם היא פיצה מרגריטה. פיצה מרגריטה מבוססת על בצק שמעליו רוטב מעגבניות מבושלות מרוסקות ומסוננות, מעל זה בוצעים חתיכות גבינת מוצרלה ומעל זה בזיליקום, מה שהופך אותה לייחודית וטעימה.
הודות לפופולריות הרבה של הפיצה, היא הפכה עבור רבים למאכל כמעט יומיומי, ועבור אחרים מאכל בו הם מתפנקים מפעם לפעם. לא סוד ובירושלים מתגוררת אוכלוסייה רבה אשר שומרת כשרות, ולכן ישנו צורך בפיצריות כשרות. פיצריות רבות בירושלים לוקחות את זה בחשבון, ולכן ניתן למצוא פיצות ופיצריות כשרות. חשוב לציין שגם פיצות כשרות נבדלות זו מזו באופן ההכנה שלהן. במקרים רבים כדי לקבוע לאיזו פיצרייה ללכת יש ללכת לכל אחת מהן ולטעום. כמו שאומרים "על טעם וריח אין מה להתווכח" אז גם כאן, אדם היחיד אשר מסוגל לתת ביקורת לפיצה ספציפית הוא אתם, ולכן הדרך האידיאלית לקבוע את איכותה היא לעבור על כולן ולבחור את "האחת".