רגע לפני שמכינים את החג לפניכם כמה טיפים קולינריים:
לביבה חמה ומתוקה מתפוחי אדמה מכילה כ-200 קלוריות, כדאי לדעת כי טיגון בשמן עמוק גורם לספיגת שמן קטנה יותר. כמו כן שימוש בכלי טפלון, משומן קלות והעלאת מרכיב הביצה בבלילה יפחית את כמויות השומן הנספג בלביבה. ואם בלביבה מתוקה חפצה נפשכם אז תמיד כדאי לערבב אם בטטה ולא להתפתות לסוכר.
אפשר גם לנסות את המתכון הזה ללביבות לחנוכה שהוא גם בריא וגם טעים
ואשר לסופגניה– אין מה לפחד בסופגניה רגילה יש כ- 400 קלוריות, המילוי שמוסיפים לסופגניה יכול להוסיף לה תוכן קלורי של כ- 100 קלוריות נוספים.
ומכאן שאחת הדרכים לחסוך מעט קלוריות היא להמעיט בתכולת המילוי ובסוגיו (ריבת חלב ושוקולד עתירי קלוריות).
כמו כן סוג הבצק יכול לעזור בהפחתת הקלוריות לכל סופגניה, שימוש בקמח חיטה מלא עשיר בסיבים ותורם לחושת שובע, וכמו כן שימוש בקמח סויה מפחית במעט את ספיגת השומן.
ואם בשומן עסקינן אז אפשר לאפות בתנור את הסופגניות שמרים ורק לאחר מכן לטגנם זמן קצר מאוד בשמן רותח ובכך להפחית את המעמסה הקלורית.
אז כן אפשר לסיים כל ערב חג עם צריכה קלורית קטנה בהרבה מ 500 קלוריות נוספים רק זה אומר שאתם מזמינים את האורחים אליכם ופעילים במטבח.
ואם כבר החלטתם להתארח אצל חברים או משפחה, טרם יציאתכם מהבית כדאי לאכול ארוחה בריאה וטובה, גדולה ככל האפשר כדי שלא תאלצו להשביע את רעבכם על ידי מטעמי החג.
בכל אופן אל תעשו לילדים "בושות" ותתחילו להגביל אותם תוך כדי ארוע- תאירו את עינם לפני היציאה מהבית.
טיפים, מתכונים ומאמרים נוספים ניתן למצוא באתר www.zinuck.co.il