חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מתכון ללביבות לחנוכה: גם בריא, גם מזין וגם מתאים לאירוח בחג

מאת: עמית מורגמתכוני חגים17/12/20091233 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


לא כל מתכון לחנוכה, חג השמן, צריך להיות לא בריא ולא מזין...

רגע לפני שנכנס חג החנוכה צירפנו מספר טיפים קולינריים שיכולים להפוך את חג השמן, למשהו קצת יותרבריא ומזין ואפילו טעים.


לביבה חמה ומתוקה מתפוחי אדמה מכילה כ-200 קלוריות, כדאי לדעת כי טיגון בשמן עמוק גורם לספיגת שמן קטנה יותר. כמו כן שימוש בכלי טפלון, משומן קלות והעלאת מרכיב הביצה בבלילה יפחית את כמויות השומן הנספג בלביבה. ואם בלביבה מתוקה חפצה נפשכם אז תמיד כדאי לערבב אם בטטה ולא להתפתות לסוכר.

אם החלטתם להתארח אצל חברים או משפחה, טרם יציאתכם מהבית כדאי לאכול ארוחה בריאה וטובה, גדולה ככל האפשר כדי שלא תאלצו להשביע את רעבכם על ידי מטעמי החג.
בכל אופן אל תעשו לילדים "בושות" ותתחילו להגביל אותם תוך כדי ארוע- תאירו את עינם לפני היציאה מהבית.

אז הנה לפניכם המתכון הסודי והבריא ללביבות לחנוכה המשלב את הטיפים שרשמנו:

מצרכים:

  • 2 בצלים לבנים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 3 ביצים
  • מלח
  • כפית סילאן/דבש/סוכר

אופן ההכנה:

מרסקים את התפוח אדמה והבצל בפומפיה גסה ומוסיפים את שאר המוצרים לבלילה.

לאחר מכן מכינים לביבות שטוחות בגודל כף או שתיים, ומכניסים אותם לתנור אפיה בחום 180 מעלות על נייר אפיה למשך כ 10-15 דקות עד שמתחילים השוליים להזהיב.

לאחר מכן מטגנים את הלביבות האפויות בשמן עמוק למשך כחצי דקה.

* ניתן להשתמש גם בשילוב של קמח מלא- שמספק תחושת שובע וקמח סויה שעדיף מבחינת הטיגון.

מתכונים, טיפים ומאמרים נוספים ניתן למצוא באתר נקודת זינוק: www.zinuck.co.il

נקודת זינוק היא התוכנית המובילה בישראל לשינוי והטמעת אורח חיים בריא והרזיה לילדים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עמית מורג- מאמן נוער ומבוגרים לתוצאות פורצות דרך בחיים ובעסקים משנת 2001. עמית בעל תואר ראשון במדעי התנהגות מאוניברסיטת בן גוריון, ותואר שני MBA במנהל עסקים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה. עמית הקים ומנהל את נקודת זינוקהתוכנית המובילה בישראל לשינוי והטמעת אורח חיים בריא והרזיה לילדים ונוער, ומכהן כמנכ"ל המרכז הישראלי להתעמלות במים. 054-2330880

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עמית מורג

מאת: עמית מורגאימון לאיכות חיים18/11/101051 צפיות
מה הקשר בין אימון אישי לתזונה נכונה וירידה במשקל, ואיך עושים זאת?

מאת: עמית מורגדיאטה ותזונה17/12/091062 צפיות
רגע לפני שמכינים את החג לפניכם כמה טיפים קולינריים בנושא הארוחה המשפחתית, הלביבה ואיך לא- הסופגניה המסורתית.

מאת: עמית מורגדיאטה ותזונה16/12/091045 צפיות
כיום כבר ידוע לכל כי הגישה הרב מערכתית לטיפול בבעיות השמנה בקרב ילדים היא הדרך היחידה העשויה לתת פתרון אמיתי ולאורך זמן. הדבר נובע ממחקרים רבים שמראים כי למרות שאין שני ילדים דומים, ניתן למנות סיבות ומאפיינים דומים מאד לילדים הסובלים מעודף משקל. קיראו בהמשך על הגישה הרב מערכתית ולמה אנחנו בטוחים שגישה זו היא היחידה שתיתן מענה אמיתי לשינוי אורח חיים והרזיה לילדיכם.

מאמרים נוספים בנושא מתכוני חגים

מאת: דודישמתכוני חגים21/12/165850 צפיות
הנה מתכון לפסח שיוכיח לכם עד כמה זה אפשרי ועד כמה זה קל. אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה בבית ולראות מה יהיו התגובות...

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"מתכוני חגים18/12/142476 צפיות
נניח שנתקפתם חריצות מופלאה והחלטתם להזמין את הילדים ואת הנכדים לערב חנוכה. כמו כל אמא – וסבתא – יהודיה, כדאי לחשוב על הכיבוד. ואם כבר, "סוף מעשה במחשבה תחילה " רצוי גם להכין כיבוד ולא רק לחשוב עליו. לכו-לם כדאי להכין לביבות. הנה מתכון מנצח וקל מאד להכנה.

מאת: ירון פלדמתכוני חגים11/10/142474 צפיות
חג השבועות כבר מאחורינו, אתם כמובן זוכרים את המירוץ אחר מתכונים לשבועות, שיאפשרו לכם גם לארח, וגם להגיע למקום שאליו הוזמנתם עם מנה אחת לפחות.

מאת: ליאתמתכוני חגים09/05/131705 צפיות
שבועות חג הטוהר והלובן קייטרינג ליאת ירושלים החלב - צבעו לבן, והלבן מסמל טוהר. בני ישראל נצטוו להיטהר לקראת קבלת התורה.

מאת: live visionמתכוני חגים14/05/128550 צפיות
הקניידלך, ובמילה אחרת - כופתאות עשויות מקמח מצה וכשרות לפסח ועל כן הפכו למאכל העיקרי בשולחן ליל הסדר. כדאי להגיש את הקניידלך (כופתאות) יחד עם המרק או בלי מרק, אלא רק כתוספת לחוד.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"מתכוני חגים13/05/128520 צפיות
זה מתכון קל להכנה בידי הנכדים - כדאי רק להשגיח על עבודתם ולעזור בשעת "משבר".

מאת: ask4web קידום אתריםמתכוני חגים15/04/128383 צפיות
בכל הנוגע עבור מתכונים חלביים לשבועות יותר ויותר ישראלים יודעים כי מתכונים לשבועות מבוססים גבינות ומוצרי חלב. מדוע זה כך? על זאת ועוד במאמר המרתק הבא

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica