חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חוות דעת רפואית בתביעת רשלנות רפואית - חובה או רשות?

מאת: seowebרשלנות רפואית02/11/20091406 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אדם הגיש תביעת רשלנות רפואית ובמקביל טען בפני בית המשפט כי עקב מצבו הכלכלי הקשה אינו יכול להרשות לעצמו לשלם למומחה רפואי ולכן מבקש מבית המשפט למנות מומחה מטעמו, שאת שכר טירחתו ישלמו הנתבעות.

התובע לא צירף חוות דעת רפואית לכתב התביעה, כנדרש בתביעות רשלנות רפואית והוא מבקש לפטור אותו מהגשת חוות דעת רפואית מטעמו. עוד מבקש התובע למנות מומחה מטעם בית המשפט בתחומי רפואה רלוונטיים.

התובע ציין בפני בית המשפט בבקשתו כי הוא ורעייתו אינם עובדים ואינם מרוויחים שכר חודשי וכי הם משפחה בת 7 נפשות.

בפסק הדין ע"א 1146/99 בענין סולן קבע בית המשפט העליון כדלקמן:

"בעל דין הרוצה להוכיח ענין שברפואה לביסוס טענה מטענותיו ייצרף לכתב טענותיו תעודת רופא או חוות דעת של מומחה (תקנה 127 לתסד"א התשמ"ד-1984).

חובה זו היא בעלת משמעות מיוחדת בתביעות בשל רשלנות רפואית, שאז תלויה הן הוכחת החבות והן הוכחת הנזק, בחוות דעת זו. אלו נבחן קיומם של תנאי הכלל (לפי סעיף 41 לפקודת הנזיקין - מ' ש') רק על בסיס החומר הראייתי שהוצג ע"י התובע (כטענתו בענייננו בסעיף 3 לבקשה - מ' ש') התוצאה היתה כי ברוב המכריע של המקרים היה על בית המשפט להחיל את הכלל ולהעביר את נטל השכנוע בדבר העדר רשלנות אל כתפי הרופאים.

תוצאה זו אינה נראית לי, באשר היא אינה מתיישבת עם מדיניות משפטית ראויה. ההתערבות הרפואית טיפולית או כירורגית, באה על רקע מצב של חולי או פגיעה גופנית או נפשית. לא תמיד ניתנים אלה לשיפור או רפוי מלא או חלקי או בכלל ולא אחת צפוי המצב להתדרדר ללא כל רשלנות מצד רופאים כגון ניתוח שלא הביא לתוצאה המיוחלת או נסיון למנוע החמרת מצב שלא צלח.

אין המשפט אמור להעמיד את הרופאים במצב של 'אשמים' לכאורה ולהעביר באופן גורף את נטל השכנוע לשכמם על סמך ראיות התובע בלבד".( כאמור בעניין ע"א 1146/99 קופת חולים כללית ואח' נ' סולן, פד"י נ"ה [11] 898, 911).

התובע ביקש מבית המשפט להורות לנתבעים, המרכז הרפואי ברזילי באשקלון וקופת חולים כללית המפעילה את המרכז, לשלם את הוצאותיו של המומחה הרפואי שימנה בית המשפט. בית המשפט דן בבקשה ובהסתמך בין השאר על פסק הדין הנ"ל דחה את בקשתו של התובע ופסק כי התובע היה יכול לשים את התביעה לנזקי גוף בעילת רשלנות רפואית בראש סדר העדיפויות שלו ובכך לגייס את הסכום הנדרש למימון שכר טרחתו של מומחה רפואי.

בית המשפט ציין כי לא ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בלא צירוף חוות דעת של מומחה רפואי כנדרש על פי חוק.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קידום אתרים SEOweb

אינטרנט

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת seoweb

מאת: seowebבעלי חיים - כללי27/12/1019963 צפיות
לא כולם יודעים מה הכלב שלהם אוכל, אבל לכל מי שיש כלב בבית, יש אוכל לכלבים מועדף. אז באמת הכלב שלך אוכל?

מאת: seowebאופניים11/10/102027 צפיות
בואו לשמוא ולקרוא על טור דה תרום - מסע אופניים למען כולם!

מאת: seowebנדל"ן ומקרקעין16/09/102538 צפיות
רוצים לעשות הרחבות בניה בבית או בעסק? בואו לקרוא ולהבין איך ניתן להשיג היתר בניה במינימום זמן ומאמץ...

מאת: seowebפרסום באינטרנט11/07/101840 צפיות
קצת מידע על לימודי פרסום באינטרנט בקורס של הבצפר בחסות גוגל ישראל

מאת: seowebמוסדות לימוד14/06/101806 צפיות
בואו ללמוד הנדסת מכונות ברשת אורט - הרשת המדעית המובילה בישראל!

מאת: seowebדיוור אלקטרוני14/06/102249 צפיות
הקמת ועדת מדרוג לאינטרנט באישור הממונה על ההגבלים העסקיים...

מאת: seowebהריון ולידה04/05/102272 צפיות
בואו לקרוא פרטים על מטרנה בפארק וכל מילה נוספת מיותרת...

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172326 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161847 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161853 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica