למה חשוב לערוך אבחון דידקטי ו- אבחון פסיכודידקטי?:
דעות קדומות בנושא אבחונים:
הרבה אנשים מזלזלים באבחונים השונים. ישנה נטייה מסוימת לחשוב שאבחון הוא כלי לא לגיטימי שהרבה פעמים מאבחן בצורה לא נכונה את הנבדקים ויכול לפגוע בעתיד שלהם. אולם, אבחונים יכולים לסייע רבות. פסיכולוג שעורך אבחון איכותי, יכול להעריך את מצבו הנוכחי של הנבדק, את הרקע לבעיות של הנבדק וכן את הטיפול שיכול לסייע לנבדק לחיות חיים טובים יותר.
למה לערוך אבחון דידקטי?:
אם אתם חושדים ברמה כלשהיא שהילד שלכם סובל מלקות למידה, אין להרהר ויש לפעול במהירות על מנת לבחון מהו מקומו האובייקטיבי של הילד שלכם מבחינת יכולות לימודיות אל מול שאר בני גילו. במידה ומתברר שישנה לקות כלשהיא, אבחון דידקטי יכול לאפיין אותה ולאפשר להתאים טיפול. אם יש חשד על לקות למידה- רוצות לערוך אבחון דידקטי.
למה לערוך אבחון פיסכודידקטי?:
הרבה פעמים יש קשר ישיר בין מצב רגשי לבין המצב בלימודים. אבחון פסיכודידקטי, נותן מענה לשני המישורים- הן של לקויות הלמידה והן של הלקות הרגשית. אבחון פסיכודידקטי נערך הרבה פעמים על ידי פסיכולוג והוא נותן תמונה מלאה על מצבו של הילד.
פסיכולוג ואבחונים:
פסיכולוג יכול לסייע רבות בעזרת קבלת הניתוחים של האבחונים. בייחוד כאשר ישנה אבחנה של קושי רגשי העולה מתוך אבחון פסיכודידקטי. כך, פסיכולוג יכול לקבוע שאם תיפתר הבעיה הרגשית, גם לקות הלמידה תוכהה. כמו כן, לאחר אבחון דידקטי, פסיכולוג יכול לכוון את ההורים לגבי ההמשך.