בעולם דיגיטלי- צריך חתימה דיגיטלית קבילה משפטית:
על חתימה דיגיטלית:
בשנים האחרונות עסקאות, פגישות עסקיות ועוד נערכות באינטרנט. בהתאם, חוזים רבים ואף הסכמים סבוכים נחתמים באמצעות חתימה דיגיטלית. חתימה זו הינה תת סוג של חתימה אלקטרונית. למעשה, מדובר בחתימה שמאפשרת לבעליה לציין באמצעותה סימן הכר מסוים לכך שהיא ניתנה על ידי בעליה. זו מהווה פלט דיגיטלי המשמש כחתימה על מסמך. עו"ד נעם קוריס עוסק בשנים האחרונות רבות בשאלת התקיפות המשפטית של חתימה דיגיטלית. היות ומדובר בסוג חדש של חתימות וכן בחתימות שניתן להעתיק באופן קל יותר מאשר חתימה בכתב יד, נבחנות סוגיות שונות בבית המשפט כאשר חתימה דיגיטלית נמצאת במרכז הבמה.
איקיוטק בע"מ- הראשונה בחזית הלחימה על תוקפה של חתימה דיגיטלית:
נועם קוריס עורכי דין מלווים את חברת איקיוטק במסע לצורך הגנה על החתימה דיגיטלית. המסע הזה החל בשל תביעות שונות הנוגעות לתוקפה של חתימה דיגיטלית. רבים העריכו כי בשל היותה חתימה נוחה להעתקה מדובר בשימוש בחתימה שאינה תקפה. עם זאת, בדומה לגישות של עו"ד נועם קוריס לאורך כל הדרך, העולם מתקדם ואיתו הטכנולוגיה. באמצעות החתימה הדיגיטלית שנדרשה על ידי איקיוטק ושילבה פרטים אישיים של בעל החתימה, נמצא כי גם על פי הדין מדובר בחתימה בעלת תוקף משפטי שקשה מאד לערער עליו.
החוק במדינת ישראל נכון לתקופה זו:
על פי סעיף שלוש של חוק החתימה האלקטרונית בישראל ניכר כי מערכת המשפט מגבה חתימות מסוג זה במידה והן אכן חתימות מאובטחות היטב. על פי סעיף 3, צירוף חתימה דיגיטלית מאובטחת למסמך מעיד כי החתימה מייצגת אכן את בעליה וכן כי בעל החתימה הדיגיטלית חתם על המסך הספציפי שאליו מצורפת החתימה הדיגיטלית.
מעבר לתוקף המשפטי:
כפי הנראה, למרות התקפות המשפטית והחוקים המנוסחים בישראל התומכים בשימוש בחתימה דיגיטלית, רשויות שונות מסרבות לעשות שימוש באמצעי יעיל, מאובטח ומתקדם זה. למשל, המועצה לצרכנות ניסתה לסרב לפעול בהתאם לחתימות הדיגיטליות החוקיות והתקפות שהוצגו על ידי חברת איקיוטק. פעולות אלה נמצאות בסתירה חד משמעית למערכת המשפט בישראל.