הפרעות חרדה
מהם הפרעות חרדה ?
הפרעות חרדה הוא למעשה שם הכולל הפרעות חרדה שונות כמו לדוגמא: חרדה חברתית, חרדת נהיגה, התקפי חרדה, חרדה כללית וכו', יש הבדל בין קבוצות החרדה הנ''ל אך המשותף בינהן הוא חרדה חזקה מאד אשר לא עולה בקנה יחד עם הסיכון ופועל ולפעמים גם הגבלה של חיי האדם שנמנע מלבצע פעולות אשר מעוררות חרדה.
לאחרונה הפרעות החרדה נהיו נפוצות יותר מפני כמה סיבות כמו לדוגמא: התקדמות הטכנולוגיה, קצב חיים מסחרר, התפתחות של כלי תקשורת הגורמות למידע להיות נגיש, חשיפה תקשורתית גדולה לכל מה שקורה בארץ ובעולם, דברים אלו יוצרים עומס מסוים על מערכתו הפיזית והנפשית של הבן מה שיכול להביא אותו למצב של הפרעות חרדה.
הפרעות חרדה עשויות להישמע כדבר מפחיד ומאיים אך בעצם, כיום אין כמעט אדם בעולם שלא סובל מהפרעת חרדה כזו או אחרת, ישנם שני סוגים של הפרעות חרדה: הפרעות חרדה כלליות והפרעות חרדה מצביות.
הפרעות חרדה כלליות הם חרדות אשר לא תלויות בגורם מסויים, זאת אומרת, שהם לא נוצרות מכורח הנסיבות
הפרעות חרדה מצביות הם חרדות הנובעות ממצב שניתן לבין בצורה הגיונית שהוא עלול להיות מאיים אבל בפועל לא כולם חשים בחרדה או בתסמינים של החרדה כמו לדוגמא: פחד קהל.
חרדה חברתית
אחת החרדות השייכת לקבוצת החרדות המצביות הינה חרדה חברתית, ישנם מסבר גדול של מצבים בהם אדם שסובל מחרדה חברתית עשוי לחוש סימפטומים של חרדה כמו למשל: ראיון עבודה, פגישת הכירות רומנטית, לדבר בפני קהל וישנם מקרים קיצוניים כמו: פחד מלהופיע בין אנשים ואפילו פחד לאכול בציבור. ככל שאדם נמנע מפעילות שהוא חושש מלבצע אותה, כך גם תגדל החרדה שלו מפני אותה סיטואציה, לכן אותו אדם צריך להיחשף הרבה למצבים שמלחיצים אותו, אם לדוגמא הוא מתבייש לדבר בפני קהל, הוא לא צריך להימנע מכך אלא להיפך, להתגבר ולהתחיל אפילו בקצת וכל פעם להגדיל את המינון ולאחר כמה פעמים ניתן לראות שהשד לא נורא בכלל והחרדה עשויה להיעלם.
כיצד מטפלים בחרדה חברתית ?
ישנם כמה דרכים להתמודד עם החרדה:
1. טיפול פסיכולוגי – לקיים פגישות רצופות עם פסיכולוג או עם פסיכיאטר.
2. תרופות – ישנם תכשירים רפואיים המטפלים בבעיה אך כמובן יש להתייעץ עם רופא.
3. תרופות טבעיות – תוכלו להשתמש בתרופות טבעיות שעשויות אך ורק מרכיבים טבעיים, הייתרון בנטילת תרופות אלה הוא שהן לא גורמות לתופעות לוואי.
למידע נוסף: אילו טכניקות קיימות היום לטיפול בחרדה? למי מיועד הטיפול בחרדה?