מקרים רבים של תאונות עבודה כלל לא מדווחים לגורמים המתאימים. נשאלת השאלה מדוע? מסתבר כי בחלק גדול מאותם מקרים, העובדים כלל לא מודעים לעובדה שהיו מעורבים בתאונת עבודה, בעוד שבחלק מהמקרים העובדים מרימים ידיים מראש, מתוך המחשבה שהם צפויים להתמודד עם בירוקרטיה רבה.
כיצד יתכן מצב שבו עובד יהיה מעורב בתאונת עבודה מבלי שיהיה מודע לה? פשוט מאוד: במידה והתאונה מתרחשת בדרך אל העבודה או ממנה או לחילופין במהלך הפסקת האוכל בעבודה. מסתבר כי רוב העובדים תופסים את המושג 'תאונת עבודה' לפי הגדרתו הקלאסית ביותר, קרי אם התאונה התרחשה תוך כדי עבודה וכתוצאה ישירה ממנה, אך מסתבר כי החוק מרחיב וחל גם על מקרים שבהם התאונה קשורה בעקיפין לעבודה ולא כתוצאה ישירה ממנה.
מי ישלם את הוצאותיו הרפואיות של הנפגע?
חוק ביטוח בריאות ממלכתי קובע כי הטיפול הרפואי, לרבות שירותי הריפוי, השיקום ותקופת ההחלמה, ימומנו על ידי שירותי הבריאות שמעניקה המדינה. במידה ונפגע כתוצאה מתאונת העבודה, אינו יכול לקבל מסיבה כלשהיא, טיפול רפואי בקופת החולים שלו- הוא יהיה זכאי להחזרים מהביטוח הלאומי, כל עוד יצליח להוכיח את דחיפות המקרה ואת הצורך בטיפול רפואי.
במידה והרופא התעסוקתי קבע כי על הנפגע לקבל עד 12 ימי מנוחה בבית, מעסיקו יידרש לשלם לו 75% מגודל הכנסתו ביום האבחון וביומיים הבאים, ואילו הביטוח הלאומי יצטרך להשלים את הימים הנותרים, בסכום השווה ל-75% מגודל ההכנסה.
במידה והרופא התעסוקתי קבע כי הנפגע זקוק לימי מנוחה העולים על 12 יום, אז המעסיק יידרש לשלם לו 75% מגודל הכנסתו עד היום התשיעי לפגיעה, ואילו מיום זה ועד היום ה-19 לפגיעה, ישלם הביטוח הלאומי 75% מהכנסתו. עובד יקבל 100% מהכנסתו במקרים כאלה רק במקרה ונקבע הסדר קיבוצי הקובע כי המעסיק ישלים את ההפרשים בשכר.
מה קורה כשהפגיעה קבועה?
לא תמיד הפגיעה כתוצאה מתאונת העבודה היא פגיעה קלה וחולפת, אלא לעתים היא יכולה להשפיע על כושר עבודתו של הנפגע לטווח ארוך. במקרים כאלה, שבהם הפגיעה היא קבועה, יש צורך להגיש בקשה לביטוח הלאומי לקבוע את אחוזי הנכות כתוצאה מתאונת העבודה.
אחוזי הנכות שיקבעו ישפיעו על קצבת הנכות או המענק החד פעמי שינתנו לנפגע, בהתאם לנסיבות פגיעתו וחומרתה. כאן גם נכנסת לפעולה תוכנית הפנסיה או ביטוח המנהלים של הנפגע, אשר באמצעותם הוא יכול לממש סכום נוסף בגין הפגיעה.
יש לציין כי במידה והביטוח הלאומי טעה בהחלטתו לגבי הנפגע, למשל אם קבע כי הוא אינו ראוי לאחוזי נכות על אף שהנפגע מרגיש שהוא ראוי להם- הוא רשאי לערער על החלטתם בבית דין לעבודה ולהציג בפניהם את הראיות המתאימות.
בכל מקרה של פגיעה או תאונת עבודה, מומלץ בחום להתייעץ עם עורך דין לענייני דיני עבודה, ולקבל תמונת מצב לגביכם.