אבחון – הדרך שלך להצלחה
פעם פסיכולוגיה היה תחום די אזוטרי. אז לא האמינו כל כך בהשפעות של הנפש על הגוף ועל ההתנהלות השוטפת שלנו. אם הייתה בעיה כלשהי בתפקוד שלך, במקרה הטוב היו שולחים אותך לרופא ובמקרה הפחות טוב היו מצפים ממך לפתור אותה לבד ולהמשיך להתמודד. כיום, כל פסיכולוג יודע כי יש בעיות שאי אפשר לפתור אותן לבד, ויש צורך לזהות אותן ולטפל בהן בהקדם האפשרי.
לעבור אבחון
אחד מהדברים שהכי יכולים להקשות על חיינו הוא לקויות למידה. ישנו מנעד רחב של לקויות למידה, כאלה הקשורות לנושא התקשורת, אחרות הקשורות לקשיים רגשיים ונפשיים וגם כאלו העוסקות בקשב ובריכוז. לכל לקות יש את דרכי הטיפול המומלצות עבורה, וכדי להתאים אותם בוודאות יש צורך לעבור אבחון פסיכודידקטי או אבחון דידקטי.
מה קורה באבחון?
אבחון פסיכודידקטי הוא אבחון שמורכב משני שלבים: דידקטי ופסיכולוגי. מטרתו הן לבדוק את יכולות הלמידה שלנו והן לאתר קשיים רגשיים שונים. אבחון זה נערך על ידי פסיכולוג. אבחון דידקטי, לעומתו, מתרכז אך ורק בנושא של יכולות הלמידה שלנו: הבנת הנקרא, קריאה, חשבון, התארגנות, זיכרון, שליפת מידע ועוד. לרוב אבחון זה ייערך על ידי מאבחן שעבר הכשרה מיוחדת לכך, אשר עסק או עוסק בהוראה. אופי האבחון ייקבע על פי הצורך ועל פי הנורות האדומות שנדלקו לנו בכל הנוגע בצורך לאבחון. לאחר האבחון ניתן יהיה לתת שם לבעיה, ולהתחיל לטפל בה.