האם הרופאים בישראל באמת נתונים למתקפה של חולים ותביעות רשלנות רפואית?
על פי הנתונים הרשמיים של הרשויות הפדרליות בארה"ב כ-1% ממקבלי הטיפול הרפואי נפגעים מסיבה כלשהי. בכ-25% מהמקרים הפגיעה במהלך הטיפול הרפואי נובעת כתוצאה של רשלנות רפואית!
אם ניקח את הנתונים שנבדקו בארה"ב ונניח כי בישראל רמת הרפואה דומה לזאת בארצות הבריתנגיע למסקנה כי: מדי שנה נפגעים בישראל אלפי מטופלים כתוצאה של טיפול רפואי רשלני!
ואם כך היו פני הדברים הרי שבתי המשפט בישראל היו מוצפים בתביעות רשלנות רפואית וזהו ממש לא המצב בישראל. אז מהיכן מגיעות הטענות על מתקפת תביעות רשלנות רפואית? מהיכן מגיעות הטענות על רופאים מפוחדים ורפואה הגנתית?
מנתונים העולים בדו"ח של משרד הבריאות בישראל עולה כי במהלך שנת 2002 הוגשו בישראל כ- 500 תביעות רשלנות רפואית בלבד.
חושבים שאלה מספרים גדולים ביחס למספר הטיפולים הרפואיים שניתנים בקופות החולים ובכל בתי החולים והמרפאות הפרטיות? ממש לא...
רק לפני כמה חודשים נתן בג"ץ את ההכשרה והאישור הרשמי לרופאים עובדי מדינה לתת חוות דעת (או עדות למעשה) כנגד עמיתיהם, רופאים העובדים ומועסקים על ידי מדינת ישראל.
במשך שנים רבות זה היה אסור על פי התקשי"ר. חוקי מדינת ישראל אסרו על רופאים לתת חוות דעת נגד רופאים עמיתים למקצוע - מה שהקשה מאד על נפגעי רשלנות רפואית בכל הנוגע להגשת תביעות נזיקין.
הרפואה מתגוננת? לא הרפואה לא מתגוננת אל תוקפת. הרופאים הם לא הנפגעים ואל תטעו אפילו לא לרגע. יש לכם מה להגיד בנושא? בואו לדבר איתנו ב: פורום רשלנות רפואית באתר הגדול והמוביל בישראל בתחום.
הנה תגובה למאמר שפורסם בעיתון הארץ (באינטרנט) על מקרה רשלנות רפואית:
ברגע שמבקשים יעוץ נוסף, יש לקחת בחשבון המימצאים. אם בכ"ז, כרופא, אתה בודק את עצמך אל מול מה שאומרים האחרים, ואתה מחליט, בהתבסס על הידע והנסיון שלך, שכנראה אתה צודק (גם אחרים יכולים לטעות!) - אם אחרי בדיקה מעמיקה מסוג זה הרופא משוכנע בצדקת דברו - היה עליו להביא לידיעת ההורים את שתי הגרסאות.
להסביר במילים פשוטות, תוך שהוא נעזר בציור להמחשה או בצילומים, להעביר את המסר של הסיכון(אם בהולנד צודקים) ולתת להם להחליט ולהחתים אותם על מסמך שהיתה להם האינפורמציה, שהם הבינו אותה ושההחלטה היא שלהם למרות הסיכון. זו היתה צריכה להיות הדרך! אלא מה - ישראלים תמיד יודעים "יותר" וסחבאג ידאג ויסדר..זו יהירות מצויה, חוסר ידע ברפואה משפטית אלמנטרית והעיקר - חוסר אהבה משווע אל החולים הזקוקים לייעוץ שלנו ולטיפול.
היה מספיק להתייחס אליהם כבני אדם שיודעים לחשוב ולשתף אותם בהחלטה ולא לקבל אותה בעצמך. אבל רופאים, בעיקר בארץ, "יודעים" שמי שלא עבר את וועדות הקבלה לרפואה בארץ - מי שלא עבר אותן (קרי-החולים) אינו יודע לחשוב...סיפור עצוב על פניה של הרפואה בארץ. מקרי רשלנות רפואית לא קורים הם נגרמים!