דלקת בדרכי השתן היא תופעה שנשים רבות מכירות מקרוב. למעשה, יותר מ-50% מכללת אוכלוסיית הנשים תסבול במהלך החיים מדלקות בדרכי השתן. מקור הדלקות משתנה מאישה לאישה, אך לרוב מדובר בחיידק מסוג אי קולי שגורם לבעיה כשבין גורמי הסיכון ניתן למצוא קיום יחסי מין בתדירות גבוהה או בעוצמה, שימוש בדיאפרגמה, סכרת, חסימה בדרכי השתן, כשנשים בהריון חשופות יותר מנשים אחרות לבעיה של דלקת בדרכי השתן.
הבעיה נפוצה גם אצל גברים, אבל דלקת בדרכי השתן נפוצה פי 10 אצל נשים מאשר גברים, כשנשים רבות סובלות ממנה מספר פעמים במהלך חייהן ויש כאלה שאפילו מספר פעמים בשנה.
ישנן נשים שירגישו מאוד ברע במהלך דלקת בדרכי השתן, כולל בחילות והאות, התכווצויות בבטן התחתונה, יעלו חום בעוד אחרות פשוט יסבול מכאב צורב במהלך קיום יחסי מין, מתן שתן, דם או מוגלה במתן שתן ועוד. בכל מקרה, תופעות של דלקת בדרכי שתן אינן נעימות ופוגעות באיכות החיים.
ממה נגרמת דלקת בדרכי השתן?
הרפואה הקונוונציונאלית מטפלת לרוב בתופעה של דלקת בדרכי השתן עם אנטיביוטיקה, תרופה שידועה בהשפעותיה השליליות על הגוף ובעיקר על הכבד ולכן, כל מי שחיפשה אלטרנטיבה כטיפול בתופעה של דלקת בדרכי השתן תגלה עד מהרה שיש אלטרנטיבות בשוק כמו למשל, אבקת חמוציות שהוכחה כיעילה בשימוש במקרה של דלקת בדרכי השתן חיידקית וכוללת הרכיב הפעיל פרואנטוציאנידין – יעיל בלדקת חיידקית מסוג אי קולי, הזן הנפוץ ביותר של חיידק שגורם לדלקות בדרכי השתן.
בנוסף, מומלץ לאמץ הרגלים טובים יותר כדי למנוע תופעה לא נעימה של דלקת בדרכי השתן, כמו למשל, מתן שתן לפני ואחרי קיום יחסי מין, בדיקת איכות הדיאפרגמה, תוספי תזונה, מוצרים עשירים בסיבים.