קיבלת הפניה לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית? חוששת לקראת הבדיקה ורוצה לדעת יותר? קראי את המאמר הבא ותמצאי תשובות לשאלות הנפוצות ביותר על היסטרוסקופיה אבחנתית.
למה אישה מופנית לבדיקת היסטרוסקופיה?
ישנן סיבות רבות בגינן אישה תקבל הפניה לבדיקת היסטרוסקופיה. בין הסיבות הללו ניתן למצוא:
· צורך בשלילת בעיות בתוך חלל הרחם או בעיה במבנה של הרחם ובריריות.
· לאחר לידות בעיקר, כאשר יש חשש להידבקויות בתוך חלל הרחם.
· לנשים אשר מבצעות טיפולי פוריות – לצורך קבלת תמונת מצב על הרחם ובדיקה של ממצאים שאולי יכולים להצביע על בעיות בחלל הרחם.
· לצורך בדיקה במקרה של אישה עם הפלות חוזרות ובירור אולי קיים גורם בתוך חלל הרחם המוביל לכך.
· תסמינים של דימום לא סדיר, דימום וסתי מוגבר וכדומה, אשר יכולים להוביל לחשד של קיום שרירן אשר בולט אל תוך חלל הרחם.
· חשש להימצאות של חומר הריוני ברחם לאחר לידה או הפלה, או חומר מהשלייה.
· בדיקה לאיתור פוליפ או ממצאים דומים ברירית הרחם.
מהן ההבדלים בין היסטרוסקופיה אבחנתית לניתוחית?
ובכן כפי שנאמר היסטרוסקופיה אבחנתית באה לתת אבחנה מדויקת ככול האפשר על מצב הרחם מבנים, באמצעות הבדיקה ניתן לזהות בעיות ואי סדרים שיכולים לגרום לכאבים, דימומים ואי סדרים, היסטרוסקופיה ניתוחית היא ניתוח המבוצע בהרדמה מלאה ובו מבצעים סידרת טיפולים בכדי להסדיר את הרחם למצב תקין.
מהו תהליך הבדיקה?
היסטרוסקופיה אבחנתית מבוצעת באמצעות מכשיר סיב אופטי הנמצא בתוך צינורית בעובי של שניים – שלושה מילימטרים. הצינורית מוחדרת דרך הנרתיק אל תוך חלל הרחם, והיא כוללת מצלמה אופטית אשר מאפשרת לראות היטב את כל חלל הרחם.
בתחילה הרופא יזרים באמצעות הצינורית תמיסה מיוחדת אשר מובילה לריחוק מירבי של דפנות הרחם אחת מהשניה, כך שהוא יוכל לבצע בדיקה יסודית ולראות היטב את כל החלל. התמיסה גורמת לריחוק דפנות הרחם בתוך דקה או שתיים בלבד, וכך לאחר מספר דקות כבר מסתיימת הבדיקה והרופא יכול להציג את הממצאים, אם היו כאלו.
זה כואב?
השאלה הנפוצה ביותר שאנו שומעים לפני בדיקת היסטרוסקופיה הינה שאלת הכאב. ובכן, מדובר בבדיקה שאינה כואבת כלל, אך יכולה לגרום לתחושה של אי נוחות. בכדי לפתוח את הנרתיק להחדרת הצינורית הרופא משתמש בספקולום, כמו בכל בדיקה גניקולוגית, מה שיכול לגרום לאי נוחות, והצינורית עצמה אמנם דקה מאוד אך חלק מהנשים מרגישות בקצת תחושות של אי נוחות (חלק מתארות זאת כמו כאבי מחזור קלים).
ישנן נשים במצבים רגישים או בעיתיים אשר עבורן ייתכנו כאבים, והן יוכלו לבצע את הבדיקה תחת הרדמה.