המפקח מלווה את כל הפרויקט מההתחלה ועד לסיום, הוא בודק את הקבלן ועובדי הבניה בזמן העבודה, מוודא כי עבודות הבניה מבוצעות בהתאם לתכנית, מוודא שאין ליקויי בניה או ניסיונות "לעגל פינות" בזמן העבודה ומבטיח לכם כי תקבלו בסופו של דבר בדיוק את הבית לו ציפיתם, ללא בעיות או ליקויים מסוגים שונים.
אז איך בוחרים מפקח בניה? איך תוכלו להיות בטוחים כי בעל המקצוע שאתם מזמינים באמת יוכל לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר? קראו את המאמר הבא ותמצאו את התשובה.
ידע מקצועי
אין צורך בלימודים או רישיון מיוחד בכדי להיות מפקח בניה, ועל פי החוק למעשה כל אחד יכול להיות מפקח, ולכן חשוב לבדוק היטב את האדם בו אתם בוחרים ולוודא כי מדובר באדם שאכן יש לו את הידע המקצועי הדרוש בכדי לעסוק בתחום.
עיסוק במקצוע פיקוח בניה מצריך לימודים בתחום ההנדסאות ובבחירת מפקח מתאים הניסיון הוא הכלי החשוב ביותר, לפני שאתם בוחרים מפקח בניה בדקו את הניסיון שלו בתחום – כמה שנים הוא עוסק בתחום הבניה והפיקוח, מהיכן הוא צבר את הידע שלו בתחום, על כמה פרויקטים הוא פיקח בעבר ועוד. היום, בעידן הרשתות החברתיות, אתם יכולים גם די בקלות למצוא לקוחות קודמים של אותו מפקח ולקבל מהם מידע חשוב על תהליך העבודה עם אותו מפקח בניה והאם הם באמת ממליצים לשכור את השירותים שלו.
בנוסף, הקפידו לבדוק האם יש לו ניסיון ספציפי בעבודות בניה דומות לשלכם. לדוגמא, אם מדובר במפקח אשר עד כה פיקח על פרויקטים של בניה רגילה, ייתכן כי הוא לא יוכל לבצע את אותה עבודה מוצלחת בפרויקטים של בניה ירוקה או קלה, בה הכללים שונים. בנוסף, מפקח של דירות קטנות יחסית יתקשה בפיקוח על אחוזות יוקרה רחבות ידיים.
המלצות
כאשר אתם מקבלים המלצות על מפקח בניה כזה או אחר, וודאו כי אלו המלצות כנות ונכונות ולנותני ההמלצה אין אינטרס אישי או רווח מכך שתבחרו במפקח כזה או אחר.