הורים רבים, שהילד שלהם אובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז, לא יודעים כיצד להתמודד עמו על בסיס יומיומי. שגרה חשובה לכל ילד ובמיוחד לילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
למעשה, מחקרים מצביעים על כך שטיפול התנהגותי ושגרה נכונה הם חלק בלתי נפרד מהטיפול בילדים עם הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות. הפרעות קשב וריכוז משפיעות על היכולת של הילד ללמוד ולהתרכז בבית הספר אך גם על יחסיו בינאישיים בינו לבין בני משפחתו, חבריו.
טיפול התנהגותי ומסגרת יציבה בבית הספר ובבית יכולים לסייע במיתון הבעיות ומומלץ להתחיל לייצר שגרה ולשים דגש על מערכת היחסים ביניכם, ההורים לבין הילד שסובל מהפרעות קשב וריכוז.
לפניכם מספר עצות בנושא:
שגרה יומית: הקפידו לנהל עבור הילד שגרה יומית ידועה מראש לפי לוחות זמנים המותאמים לצרכיו ולניסיונכם. אם אתם יודעים שבבוקר לוקח זמן לילד להתארגן לקראת הגן או בית הספר, קחו זאת בחשבון ותנו לו כמיטב יכולתכם להתארגן בקצב שלו תוך הנחייתכם מבלי למנוע ממנו לאכול או להירגע.
ארגון בבית – לילדים עם פיזור דעת כמו ילדים רבים הסובלים מתופעה של הפרעות קשב וריכוז, חשוב ליצור חלל מאורגן, סדר וארגון ככל האפשר, בין אם לסדר את הילקוט לפני בית הספר, את הצעצועים בחדר, להסביר להם מה קורה היום לפי שעות, להזכיר להם דברים שאתם חוששים שייתכן שהם שכחו.
הפחתת הפרעות – לילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות יש חולשה להסחות דעת כמו טלוויזיה, מוסיקה, מחשב. אם אתם מעוניינים שהם יתרכזו במידת האפשר בארוחת ערב או בהכנת שיעורי הבית, נסו לנטרל רעשי רקע. שלבו וילונות בחדרים, הוציאו את הטלוויזיה מהחדר וכדומה.
תקשורת נכונה – חשוב מאוד לייצר תקשורת נכונה עם ילדים הסובלים מתופעה של הפרעות קשב וריכוז, להסביר להם בצורה ממוקדת דברים בלי להיגרר לתיאורים או הרחבות מיותרות, לתת להם לבחור מתוך 2 אפשרויות כדי שיהיה להם קל יותר להתמקד ולבחור, הציבו להם גבולות ויעדים ברורים ואל תשנו את דעתכם בתדירות גבוהה כדי שהסדר יישמר לאורך זמן.