חפש מאמרים:
שלום אורח
28.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

המלצות לויסות תאבון ושליטה על הירידה במשקל

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה01/06/20121872 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

דיאטה היא שינוי באורח החיים הכולל אכילה והרגלי אכילה נכונים. אכילה מתוך מודעות, במידה ובשליטה, גם מזונות "אהובים". לעיתים אנחנו נכנסים לתהליך של דיאטה ולא מצליחים לווסת את התיאבון. התוצאה היא בדרך כלל חריגה מהדיאטה, תקיעות בירידה במשקל ולעיתים אפילו עלייה במשקל.  ישנן מספר טכניקות המאפשרות לווסת את התיאבון ולשלוט על המשקל.

·         ניקוי כבד ורעלים מהגוף לאיזון הורמוני הרעב והשובע וויסות התיאבון והאכילה - רעלים גורמים למוח לפתח עמידות להשפעת הורמון השובע ולתחושת רעב מתמדת. עודף סוכר ופחמימות מעובדות גורמות לכבד שומני והאטה בחילוף חומרים. מומלץ לשתות מים עם לימון או כלורופיל, תה ירוק לאורך היום ולהתמיד בפעילות גופנית - הזעה מוציאה רעלים גם דרך העור. מומלץ לשמור על מערכת עיכול תקינה ויציאות כל יום וכן על תזונה ותוספים מתאימים.

·         לעשות בדיקת דם לאיתור סיבה לתיאבון המוגבר- למשל: חסרים תזונתיים, תת-סכרת, HbA1c, בלוטת   תריס, שומנים ועוד גורמים לתיאבון מוגבר לעיתים.  

 ·         לאכול מסודר, הרכב נכון של ארוחות ובעיתוי מתאים -  3 ארוחות עיקריות ו-2-3 ביניים. (כל 3 שעות בערך ארוחה). לא לדלג על ארוחות, לא לאכול ארוחה אחת גדולה ביום, כל היום לנשנש וכדומה. רכישת הרגלי אכילה בריאים צעד אחר צעד הם מפתח להצלחת הדיאטה.

 ·         שתייה מספקת ומתאימה - 10-12 כוסות מים או תה צמחים ליום. להימנע ממשקאות ממותקים, מוגזים, דיאט, אלכוהול. לסיים כל ארוחה בכוס תה ירוק ( 2-3 כוסות ביום).עד 2 כוסות קפה ליום, אחרי כל כוס קפה כוס מים נוספת. להבדיל בין רעב לצמא.

·         לבדוק על תוויות המזון סוכרים מוסווים המגבירים רעב - סוכרוז, גלוקוז, מלטוז, דקסרוז, לקטוז, פרוקטוז, דבש, סוכר מייפל, סוכר קנה. להפחית בהם או לחפש אלטרנטיבה בריאה יותר.

·         להרבות לאכול תזונה בעלת אינדקס גליקמי נמוך - לשיפור חילוף חומרים והפחתת תיאבון . מוצרים כאלה הם למשל : דגנים מלאים, קטניות, אגס, תפוח ועוד.

·         להימנע/ להפחית סוכר ומזונות "לבנים"– הפחתת מזונות "לבנים" (סוכר, אורז לבן, קמח לבן ומוצריהם, פירות מסויימים, תפוחי אדמה הופכים לסוכר בקצב מהיר מאד) הגורמים לייצור מוגבר של אינסולין. אינסולין גורם לעלייה בתאבון ולצריכת סוכר נוספת, ייצור אינסולין נוסף, שוב עלייה בתאבון וחוזר חלילה. מעגל זה לוכד במחזוריות יומית אינסופית של רעב ובולמוסי אכילה ועלייה במשקל.

·         להרבות בתזונה עשירה בסיבים תזונתיים להגברת תחושת שובע ממושכת יותר (דגנים מלאים וירקות)– סיבים מעטים את תהליך העיכול , סופחים סוכר מהמזון ומפחיתים את האינדקס הגליקמי של הארוחה (עלים ירוקים, ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, גרעינים). 

·         להימנע ממתיקים מלאכותיים - אספרטיים, סורביטול, סכרין, סוכרלוז . מגבירים תחושת רעב באמצעות תגובת המוח לטעם מתוק ושחרור אינסולין המוביל לאכילה מוגברת.

·         ארוחת בוקר חובה! (כשעה מהקימה)- אספקת אנרגיה לאחר צום של הלילה ואירגון היום לאכילה מסודרת.

·         ארוחת ערב קלה  2-3 שעות לפני השינה - אכילה קרובה מידי לשינה מאטה את חילוף החומרים.

·         8 שעות שינה בלילה - לאיזון רמת הורמון הרעב והשובע. הורמון השובע נוצר בלילה (לפטין). חוסר שינה מגביר רעב ותשוקה למזונות עתירי פחמימות וקלוריות.

·         לאכול שומנים בריאים ובכמות המתאימה - לאיזון תאבון להימנע משמן טראנס, שומן מוקשה, שומן צמחי מעובד. לאכול שומנים בריאים (זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים, גרעינים)

·         לשלב קינמון וחילבה באוכל לשליטה בתיאבון – להוסיף כפית קינמון ביוגורט, להוסיף קינמון לאוכל, להכניס מקל קינמון בתה.

·         להפחית מתחים – לחץ גורם להשמנה. לאכול מזונות מפחיתי לחץ (פחמימות מלאות, שומן המכיל אומגה 3,עלים ירוקים, פירות, דגנים מלאים, דגים). ניתן להיעזר בתוספי תזונה להפחתת לחץ כמו: בי קומפלקס, מגנזיום, ויטמין סי, אבץ. להימנע ממזונות מגבירי לחץ (פחמימות פשוטות, סוכר, ממתקים וכדומה. בנוסף, לעסוק בפעילויות מרגיעות.

·         להגביר פעילות גופנית מתונה – 40 דקות 3-4 פעמים בשבוע -  מומלץ לצאת להליכה  אחרי ארוחת ערב על מנת להוריד את רמת הסוכר בדם ולהמריץ את חילוף החומרים.

 אם אתם עושים שינוי באורח החיים והתזונה במטרה לרדת במשקל ולשפר את הבריאות ונתקלתם במצב של תקיעות במשקל או אפילו עלייה, מומלץ לעבור על הטיפים שלמעלה ולראות מה ניתן לשפר כדי להשיג את המטרות של משקל תקין ובריאות מיטבית ולשמור עליהם לאורך זמן. 

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אירית סדן נטורופתית N.D Med  מאמנת תזונה ודיאטה, מומחית לדיקור אוזן 

מרפאה: בן גוריון 182, גבעתיים.

נייד: 050-7394272

אתר: iritsadan.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אירית סדן

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה03/02/161496 צפיות
דיקור אוזן (אוריקולותרפיה)הוא כלי ברפואה משלימה התומך בדיאטה ובירידה במשקל. מומלץ לשלב דיקור אוזן בטיפול להרגעה, הפחתת מתחים ויצירת קרקע נוחה יותר לתהליך הירידה במשקל.

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה25/05/1211326 צפיות
כדי לרדת במשקל ולשמור על המשקל החדש לטווח ארוך אנחנו חייבים לאמץ בנוסף לאוכל בריא גם הרגלי אכילה והתנהלות תזונתית נכונים ולהפוך אותם לחלק בלתי ניפרד מחיי היום יום שלנו. כדאי להכיר מספר אסטרטגיות אכילה אשר יסייעו לנו להגיע למשקל הרצוי ולהשתמש בהן באופן קבוע למניעת רעב ואכילה מיותרת. מודעות לאכילה והרגלי אכילה נכונים הם מפתח להרזיה ושמירה על המשקל החדש לתמיד.

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה13/05/122325 צפיות
הרזיה בשיטת "צעדים קטנים לשינוי גדול" מובילה לשינוי הדרגתי של הגישה שלך לדיאטה ואימון המוח לחשיבה חדשה. על פי גישה זו דיאטה היא שינוי הרגלים ורכישת הרגלי תזונה ואכילה בריאים כאורח חיים . הצעד הראשון משמעותי ביותר מאחר והוא תחילתו של תהליך של שינוי. כדאי לזכור! בכל רגע נתון את/ה יכול/ה לבחור בצעד קטן, אפילו קטן מאד ולהתחיל תהליך שינוי לקראת השגת המטרה הנכספת של אכילה בריאה, גמילה מהתמכרות לאוכל וממתקים, ירידה במשקל, שיפור הבריאות ושמירה על ההישגים הבריאותיים לטווח ארוך.

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה12/05/121734 צפיות
אנחנו מרגישים כבדים... הג'ינס לוחץ... הכפתור לא נסגר... נשנשנו את כל העוגיות במשרד ... בדיקות הדם לא משהו...לא הגיע הזמן לעשות שינוי?. אם אנחנו נחושים שהגיע הזמן לשפר את הבריאות ולרדת במשקל, להיגמל מההתמכרות לאוכל, שוקולד וקפה, זהו הרגע לעשות צעד ראשון לשיפור המצב. הדרך אינה עוד דיאטה אלא שינוי אורח החיים ורכישת הרגלים חדשים בצעדים קטנים. בעיות בריאות והשמנה אינן גזרת גורל, צריך להתמודד איתן בכלים הנכונים.

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201674 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192142 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181831 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181438 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811558 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181701 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181686 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica