חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שיפור הרגלי אכילה לזירוז הירידה במשקל

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה25/05/201211034 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כדי לרדת במשקל ולשמור על המשקל החדש לטווח ארוך אנחנו חייבים לאמץ בנוסף לאוכל בריא גם הרגלי אכילה והתנהלות תזונתית נכונים ולהפוך אותם לחלק בלתי ניפרד מחיי היום יום שלנו.  כדאי להכיר  מספר אסטרטגיות אכילה  אשר יסייעו לנו להגיע למשקל הרצוי  ולהשתמש בהן באופן קבוע למניעת רעב ואכילה מיותרת. מודעות לאכילה  והרגלי אכילה נכונים הם מפתח להרזיה ושמירה על המשקל החדש לתמיד.

המלצות לשינוי הרגלי האכילה שלך להרגלים בריאים המזרזים את הירידה במשקל:

1.לאכול לאט וללעוס היטב להארכת משך הארוחה ואז מרגישים שבעים מהר מהצפוי - מנגנון השובע מתחיל לפעול 20 דקות לאחר תחילת האכילה כך שלאחר זמן זה, באכילה איטית, נהיה עדיין בתחילת הארוחה. נאכל עד שובע בלבד וכך  נימנע מאכילת יתר. אנשים שאוכלים לאט אוכלים פחות!!. בנוסף, לעיסה מרובה משחררת את הטעם המתוק מפחמימות מורכבות ומפחיתה את הצורך במתוק.

2. כשמתעורר רעב, קודם כל לשתות כוס מים! לזהות תחושת רעב אמיתית - קיימת נטייה לבלבל בין רעב לצמא ואז אוכלים שלא לצורך ומשמינים. לזהות רעב כשהוא מתחיל כדי להימנע מהתנפלות על אוכל (בולמוסי אכילה). לקבל שליטה על האכילה.

3. להקפיד על זמני אכילה של כל 3 שעות ארוחה - לאכול 3 ארוחות עיקריות (בוקר, צהריים וערב) ו-2-3 ארוחות ביניים. אכילה כל 3 שעות עוזרת לשליטה על רעב. אכילה לא מסודרת במרווחים גדולים גורמת להאטת  קצב חילוף החומרים ולהאטה בירידה במשקל. אכילה מסודרת מעודדת גם בזבוז אנרגטי בתהליך העיכול. חילוף חומרים רציף כל היום תורם להרזיה.

4. לא לדלג על ארוחות - מוביל למטוטלת של חוסר אכילה מול אכילה רבה מידי בשעות היום השונות.  מחקרים קושרים דילוג על ארוחות , במיוחד ויתור על ארוחת בוקר עם עלייה במשקל!

לאכול ארוחת בוקר תוך שעה מהקימה - אנשים המדלגים על ארוחת בוקר נוטים להגזים באכילה בערב.

ארוחת צהריים - כלל "מחצית הצלחת סלט"- לחלק צלחת בינונית ל-4 חלקים: חצי צלחת סלט ירקות, רבע צלחת חלבון (עוף, בשר רזה)  ורבע צלחת מנת פחמימה מורכבת (דגן, קטניה) או  ירקות מבושלים.

לאכול ארוחת ערב- עד כשעתיים לפני השינה -  למניעת עומס על הכבד, להפרעות בחילוף חומרים והשמנה.

5. לרשום יומן אכילה יומי להגברת המודעות למה ואיך אכלנו במשך היום - לקחת אחריות על האכילה והתפריט האישי. חשוב מאד גם לדיאלוג הטיפולי.

6. לאכול תמיד בישיבה - מפתח להרזיה! - אז אפשר לבחור נכון, לבחון את המנה שמגיעה לשולחן לפני שמסתערים עליה. אכילה בעמידה היא ללא מודעות, אימפולסיבית  ולא המזון שתכננו לאכול. ישיבה ליד שולחן היא החלטה מודעת לאכול, לפרוס את המזון לפנינו על השולחן, מה לשים בצלחת ולראות ולדעת בדיוק מה אכלנו.

7. להימנע מדפוסי אכילה מזיקים - נישנושים , אכילה חפוזה ברחוב,  אכילה לא מסודרת וכדומה. דפוסי אכילה רעים גורמים להתשת מערכת העיכול ולהפרעה בחילוף חומרים והשמנה.

8. להקפיד על שתייה לאורך כל היום לספיגה מירבית - שתייה חשובה לבריאות ותומכת בירידה במשקל, עוזרת  לתחושת שובע, ממריצה חילוף החומרים ושומרת על העור ומערכות הגוף. מומלץ לשתות מים עם לימון , כוס תה ירוק אחרי ארוחה גדולה (מגביר חילוף חומרים וירידה במשקל) וחליטות תה צמחים. אחרי כוס קפה לשתות עוד כוס מים (עד 2-3 כוסות קפה ביום). לשתות 2 כוסות מים 20 דקות לפני ארוחה גדולה.

9. חשוב לשמור על גודל ארוחות קבוע ומתאים - כלל "הצלחת היא הגבול"- לבחור מה לאכול ולשים בצלחת. בארוע או מזנון חופשי לשים מעט מדברים נבחרים ולא לאכול יותר מצלחת אחת. אכילה בולמוסית של כמויות מזון גדולות גורמת לעומס, לחילוף חומרים בלתי תקין והשמנה. אכילה מועטה מדי גורמת למחסורים.

10. לאכול מגוון - את כל אבות המזון תוך שליטה בכמות המתאימה - לבריאות טובה ולירידה במשקל.

11. לתכנן את הקניות וכל יום מה אוכלים למחרת - להכין את המוצרים והארוחות- מזון לדרך / לעבודה להכין מראש. לסלק מהבית פיתויים- גלידות, עוגיות, חטיפים.

12. במצבים לא שיגרתיים - למשל נופש או מסעדה - לתכנן את האכילה באותו היום כולו. לחשוב מה רוצים לאכול לפני פתיחת התפריט במסעדה ואז לבחור. להיזהר מקלוריות סמויות- ברטבים, יין, מיצים, מטוגן. לקחת מהבית לטיול.

והכי חשוב!!! -בתהליך שינוי ההרגלים והירידה במשקל, להיות מסוגלים לקום ממעידות ולהמשיך להתנהג על פי ההרגלים החדשים שרכשנו.... ההתמדה לאורך זמן משתלמת ומאפשרת שמירה על המשקל החדש לתמיד!!


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אירית סדן נטורופתית N.D Med  מאמנת תזונה ודיאטה, מומחית לדיקור אוזן 

מרפאה: בן גוריון 182, גבעתיים.

נייד: 050-7394272

אתר: iritsadan.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אירית סדן

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה03/02/161489 צפיות
דיקור אוזן (אוריקולותרפיה)הוא כלי ברפואה משלימה התומך בדיאטה ובירידה במשקל. מומלץ לשלב דיקור אוזן בטיפול להרגעה, הפחתת מתחים ויצירת קרקע נוחה יותר לתהליך הירידה במשקל.

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה01/06/121860 צפיות
דיאטה היא שינוי באורח החיים הכולל אכילה והרגלי אכילה נכונים. אכילה מתוך מודעות, במידה ובשליטה, גם מזונות "אהובים". לעיתים אנחנו נכנסים לתהליך של דיאטה ולא מצליחים לווסת את התיאבון. התוצאה היא בדרך כלל חריגה מהדיאטה, תקיעות בירידה במשקל ולעיתים אפילו עלייה במשקל. ישנן מספר טכניקות המאפשרות לווסת את התיאבון ולשלוט על המשקל.

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה13/05/122315 צפיות
הרזיה בשיטת "צעדים קטנים לשינוי גדול" מובילה לשינוי הדרגתי של הגישה שלך לדיאטה ואימון המוח לחשיבה חדשה. על פי גישה זו דיאטה היא שינוי הרגלים ורכישת הרגלי תזונה ואכילה בריאים כאורח חיים . הצעד הראשון משמעותי ביותר מאחר והוא תחילתו של תהליך של שינוי. כדאי לזכור! בכל רגע נתון את/ה יכול/ה לבחור בצעד קטן, אפילו קטן מאד ולהתחיל תהליך שינוי לקראת השגת המטרה הנכספת של אכילה בריאה, גמילה מהתמכרות לאוכל וממתקים, ירידה במשקל, שיפור הבריאות ושמירה על ההישגים הבריאותיים לטווח ארוך.

מאת: אירית סדןדיאטה ותזונה12/05/121725 צפיות
אנחנו מרגישים כבדים... הג'ינס לוחץ... הכפתור לא נסגר... נשנשנו את כל העוגיות במשרד ... בדיקות הדם לא משהו...לא הגיע הזמן לעשות שינוי?. אם אנחנו נחושים שהגיע הזמן לשפר את הבריאות ולרדת במשקל, להיגמל מההתמכרות לאוכל, שוקולד וקפה, זהו הרגע לעשות צעד ראשון לשיפור המצב. הדרך אינה עוד דיאטה אלא שינוי אורח החיים ורכישת הרגלים חדשים בצעדים קטנים. בעיות בריאות והשמנה אינן גזרת גורל, צריך להתמודד איתן בכלים הנכונים.

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201659 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192114 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181814 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181417 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811240 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181667 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181669 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica