מאמר מאת עורכת הדין מיה צחור, מנהלת אתר עובדות, האתר לזכויות העובדת.
מעביד מזמן עובדת לשיחה שבה הוא מבשר לה כי היא מועמדת לפיטורים. במעמד זה אומרת העובדת המופתעת שהיא בהריון. מה משמעות העובדה שהמעביד הקדים אותה והודיע לה על הפיטורים הצפויים לפני ההודעה על ההריון?
ובכן, על מעביד איסור מוחלט לפטר עובדת בהריון, בתנאי שהיא עובדת במקום העבודה יותר משישה חודשים. עליו לקבל במקרה זה היתר מהממונה על חוקי עבודת נשים ממשרד התמ"ת. העובדה שהוא לא ידע על ההריון אינה גורעת מחובתו לבקש היתר.
נשים שואלות אותי אם יש סיכוי שהמעביד יקבל היתר בזכות מעמדו הרם וקשריו עם משרד התמ"ת בלי שישמעו אותן בכלל? התשובה היא לא. משרד התמ"ת מחליט רק לאחר שהוא שומע את העובדת.
להליך במשרד התמ"ת יש נוהל מסודר. המעביד צריך למלא טופס בקשה, לצרף נימוקים לפיטורים, לצרף אסמכתאות ולתת העתק לעובדת מהבקשה לפני הבירור במשרד התמ"ת. כלומר, נגמרו הימים שבהם העובדת מגיעה למשרד התמ"ת ונתקלת שם לראשונה בטענות המעביד - המעביד צריך להמציא למשרד התמ"ת את אישורה של העובדת כי קיבלה לידיה את בקשתו על נספחיה.
העובדת צריכה להגיב בכתב על טענות המעביד. זו הוראה מקשה לעיתים, שכן המעביד בדרך כלל מיוצג על ידי עורך דין אשר מנסח לו את מכתב הבקשה. מוטב להתייעץ עם עורך דין מומחה בדיני עבודה לפני שכותבים את המכתב, בעיקר כדי לבחון לאילו טענות יכול להיות משקל בהחלטת משרד התמ"ת. לאחר מכן העובדת מזומנת לתת בעל פה את גרסתה, אבל היא רשאית לוותר על השמעת דבריה בעל פה. הבירור מתנהל כך שקודם מזמנים את המעביד ואחר כך את העובדת, בדרך כלל באותו היום. העובדת מגיבה בבירור למה שהמעביד טען.
אם מדובר בנושא של פיטורים בגלל ההריון, אין למשרד התמ"ת שיקול דעת ועליו לסרב ליתן היתר. ואולם, אם הפיטורים נעוצים מסיבות אחרות - קיצוצים, שינוי ארגוני, אי שביעות רצון וכדומה, למשרד התמ"ת שיקול דעת נרחב אם לתת את ההיתר, ולכן יש מקום לטענות העובדת. קיצוצים, למשל, הם לא מילת קסם לקבלת היתר.
המעביד צריך להמשיך להעסיק את העובדת בפועל עד לקבלת החלטת משרד התמ"ת. אם משרד התמ"ת מאשר את הפיטורים, הם ייכנסו לתוקף לא לפני יום ההחלטה. ההליך לוקח חודש, בערך. אם המעביד מגיש ערעור על החלטת משרד התמ"ת לבית הדין לעבודה, התביעה מוגשת נגד משרד התמ"ת, שאותו מייצגת הפרקליטות, וגם נגד העובדת. העובדת צריכה להיות מיוצגת על ידי עורך דין מטעמה.
ניתן לקרוא עוד בנושא - פיטורין בהריון - יותר מחצי שנה בעבודה