החוק במדינת ישראל קובע את זכאותו של כל עובד לקבלת פיצויי פיטורין. העובד זכאי לקבלת פיצויים במקרים בהם משך עבודתו במקום העבודה עלה על 12 חודשים. פרט לזכאות קובע החוק גם את גובה תשלום הפיצויים ומועד קבלתם. חישוב הפיצויים יבוצע בהתאם לגובה השכר של העובד במהלך שנות עבודתו. במקרים בהם המעסיק אינו מוכן לשלם פיצויי פיטורין מומלץ לפנות אל עורכי דין דיני עבודה.
עורכי דין דיני עבודה הם עורכי דין אשר מתמחים בעלי מקצוע בתחום ומכירים את כל סעיפי חוק דיני העבודה בצורה יסודית. במהלך פגישת הייעוץ הראשונה יסביר עורך הדין ללקוח האם יש לו עילה לתביעה והאם כדאי להגיש את התביעה לבית הדין לעבודה. במקרים בהם עורך הדין מזהה הפרת זכויות מצד המעסיק הוא שולח אליו מכתב אשר דורש תשלום פיצויים מיידי. לעתים מכתב מעורך דין מהווה איום מספק בעבור המעסיק והוא ממהר ומשלם את סכום הפיצויים בכדי להימנע מהוצאות משפט גבוהות.
במקרים בהם מוגשת תביעה אל בית הדין לעבודה מומלץ לעובד להגיע ולייצג את עצמו באמצעות עורכי דין דיני עבודה. צפוי כי המעביד יגיע בליווי עורכי דין מתאימים גם כן. יש הטוענים כי בית המשפט נוטה לפסוק לטובת העובד אך בפועל אין הדבר כך. בית המשפט נוהג לפסוק בהתאם לחוק במדינת ישראל ובמקרים בהם המעסיק אינו מחויב לשלם את דמי הפיצויים הוא לא יידרש לשלמם.
מתי מגיע לעובד לקבל פיצויי פיטורין
ראשית יש לציין כי גם לתהליך הפיטורין עצמו ישנם חוקים ומעסיק אינו רשאי לפטר עובד ותיק ללא ביצוע שימוע המהווה אזהרה בעבור העובד. טרם נקיטת צעד הפיטורין מחויב המעסיק להעניק לעובד אפשרות לשפר את ביצועיו. במקרים בהם עובד פוטר ללא שימוע וללא הכנה מראש ניתן לתבוע תשלום פיצויי פיטורין באמצעות עורכי דין דיני עבודה.
כל עובד אשר פוטר מעבודתו לאחר תקופת עבודה ממושכת זכאי לקבל פיצויי פיטורין. במקרים חריגים של מעילה בכספי החברה ישלול בית הדין מהעובד את פיצויי הפיטורין. ישנם מקרים מיוחדים בהם גם עובד אשר התפטר מרצונו האישי יוכל לקבל פיצויי פיטורין. המקרים הללו מתייחסים בעיקר למצבים בהם העובד נאלץ להתפטר מעבודתו בעקבות בעיות רפואיות או מצב משפחתי. בכל מקרה בו מוטל ספק כדאי לפנות אל עורכי דין דיני עבודה לצורך קבלת ייעוץ .