רבים מאיתנה מתייחסים לעובדים שעתיים, עובדים ששכרם מחושב לפי שעת עבודה, כעובדים זמניים, מתחלפים, ולא בהכרח שמים דגש על הזכויות שלהם.
חשוב מאוד שתהיו מעורים בנושא ותדעו מראש שעובדי משק הבית שלכם זכאים למגוון זכויות ומחובתכם לדאוג להם לזכויות אלה, ביניהן: ביטוח פנסיוני החל מחצי שנה עבודה גם אם הם עובדים מספר שעות שבועיות בלבד ובנוסף, עובדי משק בית זכאים על פי חוק לפיצויי פיטורים לאחר 12 חודשי עבודה.
במידה ואתם שוקלים לפטר או החלטתם לפטר את עוזרת הבית שלכם, לפניכם מספר דברים שחשוב לקחת בחשבון בנושא של פיצויים לעוזרת בית.
שימו לב, שפיצויי פיטורים לעוזרת בית תקף במידה ואתם שוקלים לפטר אותה כעבור תקופה של שנת עבודה. אל תתעלמו מהזכויות שלה ומהחובות שלכם. אינכם רוצים להיות מחויבים בפיצויים רטרואקטיביים, כיוון שאז אתם עלולים לשלם הרבה יותר מכפי שחשבתם.
כיצד מחשבים פיצויים לעוזרת בית?
זו יכולה להיות המטפלת, המנקה או כל אדם שעובד אצלכם במסגרת עבודות משק הבית, ואם הגעתם לרגע הפרידה, חשוב מאוד שתחשבו בצורה נכונה והוגנת את דמי הפיצויים. על פי חוק, החישוב שנעשה לצורך פיצויי פיטורים הינו בגובה משכורת של חודש אחד לכל שנת עבודה לעובדים החל מהשנת 1983 ושבועיים בשנה על שנות העסקה לפי תאריך זה לעובדים ותיקים.
ואם עוזרת הבית עובדת לפי שעה?
שאלה זו רלוונטית, במיוחד כי מרבית עוזרות הבית עובדות לפי שעה, אך גם במקרה זה, כשהתשלום לעוזרת הבית שלכם מחושב על פי שעת עבודה, עוזרת הבית שלכם זכאית לימי פיצויים ביחס למספר השעות אשר עבדה בחודש. כך שגם בסיטואציה של עובדי משק בית זמניים הבסיס לחישוב נשאר פיצויים לעוזרת בית לפי חודש עבודה בשנה.
מתי עליכם לשלם פיצויים לעוזרת בית?
פיצויי פיטורים מגיעים לעוזרת בית שפוטרה על ידיכם משנת עבודה ואילך. במידה ועוזרת הבית התפטרה מעבודתה מרוצה או מתוך בחירתה, פיצויי הפיטורים יגיעו לה אך ורק בנסיבות מיוחדות כמו למשל, הידרדרות במצבה הבריאותי, שינוי מקום עבודה בעקבות נישואים או גירושים, הרעתה תנאי עבודה של עוזרת בית שיתכן והובילו לפיטוריה, כך שבמידה ועוזרת הבית שלכם התפטרה ולא פוטרה, יש לבחון כל מקרה לגופו.