מה חשוב לדעת על ייעוץ לפרישה?
דאגות הפרנסה היומיומיות, יוקר המחייה והמרדף אחר השקט והביטחון הכלכלי לחודשים הקרובים אינם מאפשרים לנו בדרך כלל לחשוב על התקופה שלאחר הפרישה שלנו משוק העבודה. בדומה, קשה לנו גם להעלות אפשרות שנאלץ להפסיק את עבודתנו מוקדם מגיל הפרישה המקובל במשק.
ייעוץ לפרישה מתייחס לתוכניות החיסכון לתקופה שלאחר הפרישה מהעבודה, לרבות חיסכון פנסיוני. ההיגיון העומד מאחורי תכניות אלו הנו הבטחת המשך הזרמת ההכנסות לאדם ולתלויים בו במקרה של הפסקת עבודה כתוצאה מפרישה, מוות או נכות. שירותי ייעוץ לפרישה מקצועיים ניתנים היום על ידי יועץ פנסיוני.
ייעוץ לפרישה והביטוח הפנסיוני שלך
החל משנת 2008, לפי צו הרחבה של הסכם קיבוצי שנחתם בין ההסתדרות הכללית ומשרד התעשייה המסחר והתעסוקה חובה על כל מעסיק לבטח את העובדים שלו, מחודש העבודה השביעי שלהם בביטוח פנסיוני. הצו קובע כי חובה על המעסיק לבטח כל עובד החל מגיל 21 ועובדת החל מגיל 20. סעיף 3 לצו ההרחבה קובע שהעובד יהיה רשאי לבחור את ההסדר הפנסיוני המועדף עליו לרבות בין קופת גמל לקרן פנסיה.
לאור ההבדלים השונים בין ההסדרים והחשיבות שלהם להשתכרות העובד בעתיד כדאי בטרם הבחירה להיעזר בשירותים של יועץ פנסיוני בשביל ייעוץ לפרישה.
המצבים המכוסים בהפרשות לקרן פנסיה על ידי העובד הם נכות, מוות וזקנה. לרוב גיל הזכאות לפנסיית זקנה הוא 62 לנשים ו-67 לגברים אולם בחלק מהתוכניות ניתן להגדיר גם גילאי פרישה אחרים, להקדים או לדחות את התשלום.
חישוב התשלומים יכול להיות מבוסס על שיטות שונות לרבות כפונקציה של מאפייני תוחלת החיים של המבוטח, מספר הנהנים והסכומים שהוא צבר בקרן הפנסיה. שיטה אחרת היא חישוב הסכום כפונקציה של יחס בין השכר הממוצע לבין השכר של העובד בכל אחת מהשנים בהן היה מבוטח בקרן. חובה לדעת שמעסיק שאינו מקפיד על הפרשות לביטוח פנסיוני של העובד חושף את עצמו לתביעה משפטית.
לקבלת מידע נוסף על ייעוץ לפרישה, בקרו באתר "אובייקטיבי - ייעוץ פנסיוני"