רבים נחשפים לפרסומים על איתור כספים אבודים ואינם מבינים את משמעות הדברים, הם נותנים לבקשה של משרד האוצר לעבור לידם ואינם מבצעים את איתור הכספים פשוט ככל שיהיה. אם אתם שואלים את עצמכם מהם אותם חשבונות המכילים כספים אבודים או מתי חשבון חיסכון או חשבון בנק נחשב לא פעיל? הגעתם למקום הנכון. כאן אסביר יותר מדוע אני ביצעתי איתור כספים על שמי מספר פעמים ומדוע אני ממליץ גם לכם להקדים לבצע את הפעולה.
איתור כספים על שמי ביצעתי לראשונה בעזרת ממשק החיפוש של משרד האוצר בו ניתן להשתמש ללא עלות. הממשק הושק אונליין לפני מספר שנים כאשר כל אחד יכול לבצע בו כ-5 חיפושים אחר כספים השייכים לו. תוצאות החיפוש מציגות נתונים של חשבונות חיסכון טווח ארוך ללא פעילות, איתור כספים על שמי חשף בעבורי חשבונות חיסכון פנסיה ישנים אותם שכחתי לאחד עם חשבון החיסכון הראשי שלי.
הממשק של משרד האוצר יאתר בעבורכם חשבונות לא פעילים בהם לא בוצעה כל פעולה במהלך השנה האחרונה. כמו כן, תוכלו לבצע חיפוש אחר חשבונות וכספים להם אתם זכאים מתוקף ירושה. נציין כי את החיפוש עליכם לבצע על בסיס נתונים מתוך תעודת הזהות שלכם, אם החשבון אינו רשום נכון תחת מספר תעודת הזהות שלכם איתור כספים בסיסי לא יוכל לאתר בעבורכם את הכספים.
מהו חשבון לא פעיל?
הביטוי מתייחס לחשבונות בהם לא בוצעה כל פעולה במהלך שנה אחת לפחות, רוב החשבונות אינם כוללים כל פעילות למשך תקופה ארוכה יותר. לרוב יהיו אלו גם חשבונות המכילים סכומים קטנים עד בינוניים. לטענת החברות המחזיקות בחשבונות מדובר בחשבונות השייכים בחלקם לחוסכים עמם אין לחברה כל קשר, חוסכים עמם אבד הקשר במהלך השנים.