סגן שר החוץ התבטא לאחרונה כי מתקפת הסייבר שחווינו מצד האקרים מהעולם הערבי הינן למעשה מתקפת טרור וככזו יש להתייחס אליה ולהגיב אליה בהתאם.
ברמת המדינה הוחלט להקים מטה ללוחמת סייבר כדי להגן על האינטרסים החיוניים של מדינת ישראל בכל הנוגע להגנת המידע וניהול המסמכים שלה.
ברמת הארגונים העסקיים, הרי שבמסגרת היערכותם לאסון עליהם לנקוט בכל אמצעי האבטחה הנדרשים כדי להגן על המידע וזאת באמצעות הגנות תוכנה וכן הגנות חומרה נדרשות.
בעולם המערבי ובייחוד בישראל , היתרון הטכנולוגי שלנו מהווה גם סכנה ברורה ומיידית שכן בדומה לכל כלי נשק ברגע שמרכזים בו עוצמה גבוהה , הרי שברגע שהוא מופנה אליך בחזרה ישירות הנזק הוא עצום.
בישראל , וכן בארגונים עסקיים מובילים, מערכות המידע מתקדמות, האוטומציה, רציפות שמירת המידע וזרימת המידע בארגון וכן הפרישה שלו גורמת לכך שבמידה ויש פריצה לאחת מהמערכות , הרי שחיבורה הפיזי או הקברנטי אל מערכות שליטה ובקרה וכן לנשק , גורמת לכל גורם עוין את האפשרות לפגוע פגיעה אנושה במערכות.
תשתיות לאומיות כגון חשמל, רכבת ובתי חולים יכולים להיפגע ישירות ולא לתת שירות למיליוני משתמשי מידי יום.
מערכות סינון וטיהור מים וכן תשתיות ביוב אנרגיה וגז יכולים להיפגע לא מטיל ולא ממתקפת טרור אל ממתקפת האקרים אשר יכולה לשבש את חייה של מדינה שלמה.
הסיכון העיקרי הוא באי שמירה על נהלי אבטחה בסיסיים אשר לא יאפשרו לגורמים עוינים לחדור למערכות ולבצע בהם נזק.
כל מערכת המחוברת באופן פתוח ונגיש לרשת האינטרנט חשופה למעשה להתקפות ולכן יש לדאוג לגיבוי מערכות בזמן אמת, ניתור מתקפות וחשיפה גורמים עוינים.
שימוש בהתקנים פיזיים המגנים על מערכות המחשב , שימוש במערכות תוכנה מתקדמות המאפשרות יצירת "חומת אש" מפני התקפות ופריצות לרשת המחשבים.
על כל ארגון לבדוק את חשיפת מערכות המידע שלו להתקפות מבחוץ, מהי רמת אבטחת המידע, האם האבטחה תמנע התקפה אפשרית , האם האבטחה רק תרתיע,
האם המידע החיוני יכול להיפרץ על ידי גורם חוץ. או שמא רק באמצעות פריצה מבפנים.
יש לדאוג לבצע סקר סיכונים לבדיקה איך ניהול המידע וניהול המסמכים של הארגון מנוהל ולהשקיע בתשתיות מחשוב ותוכנה כדי להגן על המידע.
מרגע שהמידע נפרץ ונמצא בחוץ נגרם נזק מערכתי רב שלבי הכולל, נזק כספי, נזק תדמיתי, נזק פיזי, ונזק קולוסאלי העלול לגרום לאובדן חיי אדם.
לפרטים נוספים היכנסו ל WWW.ARCHIVE1.CO.IL