חושבים על שוקולד? אולי על תחרות שוקולד? אולי על תחרות ידע הקשורה בשוקולד? שיטוט מהיר במרחבי האינטרנט מגלה כי רבים מגלים בקיאות בתחום השוקולד ויש בידם הצעות יצירתיות להכנת שוקולד, כמו למשל, שוקולד דמקה - שוקולד בצבע חום לבן, או חטיפי שוקולד בצורת אותיות. אם באמת תיערך תחרות בנושא השוקולד, סביר להניח כי על כתפי השופטים תוטל משימה כבדה מאד, כי שוקולד הוא נושא מעניין שאין לו סוף. כל כך הרבה מידע יש על שוקולד שכל מה שיסופר עליו יהיה אפס קצהו של הסיפור על השוקולד. לחסרי הידיעה נדמה כי כבר סופר הכל על השוקולד, אך לא כך הוא. כמה שנספר על השוקולד, תמיד יהיו עוד ועוד סיפורים חדשים על השוקולד.
מה אפשר לספר על שוקולד?
אפשר לערוך תחרויות של שוקולד, אפשר לכתוב רבות על שוקולד, אבל לפני כל שירי ההלל והקלס, כדאי להכיר מעט את ההיסטוריה של השוקולד בישראל ולדעת כמה עובדות מעניינות. שוקולד פרה מלווה את המדינה עוד לפני שקמה ורבים מהיוצאים לחו"ל לוקחים עימם במזוודה שוקולד ישראלי כדי להביאו במתנה למארחיהם וגם כדי לזלול ממנו קצת בעצמם, כי אין כמו שוקולד ישראלי כדי להזכיר את ישראל ואת הישראלים.
ממתי מייצרים שוקולד בישראל?
השוקולד המוכר כיום בשם שוקולד פרה נולד בשנת 1934 במפעל שברמת גן. במסיבה שנערכה לכבוד השוקולד הצעיר קראו בשמו שמנונית. שמנונית על שם חמאת הקקאו השמנונית המעורבת במוצקי הקקאו שבשוקולד. השם שמנונית התגלגל על הלשונות והשוקולד לוקק על ידי לשונות ורדרדות, אך למרות הטעם המתוק, השם לא צלח... האנשים בחרו להתעלם מן השם המוזר - שמנונית - ולקרוא לשוקולד על פי מראהו - שוקולד פרה. למה פרה? כי על עטיפת השוקולד האדומה צוירה פרה חמודה ועליזה. השוקולד הראשון שיוצר היה שוקולד חלב ולאחר זמן לא ארוך קם לו מתחרה - שוקולד מריר. גם על עטיפת השוקולד המריר הייתה מצוירת אותה פרה חמדמדת, אך העטיפה הייתה בצבע חום. כדי להבדיל בין שני האחים, נהגו האנשים לבקש בחנות המכולת: "תן לי שוקולד פרה אדומה" או "אני מבקש שוקולד פרה חומה". במפעל הבינו חיש קל את הרמז ולאחר שנים אחדות החליפו את שם השוקולד משמנונית לשוקולד פרה. לא פרה אדומה ולא פרה חומה. סתם שוקולד פרה.
מתי החל להתפתח מותג שוקולד פרה?
בשנת 2002, אחרי שנים רבות בהן שווק השוקולד כשוקולד חלב, שוקולד מריר או שוקולד בטעמים, הוחלט למתג את שוקולד פרה מחדש. הפרה חזרה לככב על עטיפות השוקולד וכיום היא מתנוססת על גבי אריזות של מוצרי שוקולד רבים ומגוונים, החל בממרחים וחטיפים מתוקים וכלה בבונבוניירות.
איזה טעמים הוסיפו לשוקולד?
עם השנים הוסיפו לשוקולד פרה טעמים רבים: שוקולד ממולא בטעם תות, שוקולד ממולא בטעם אננס, שוקולד ממולא בטעם תפוזים, שוקולד בתוספת אגוזים, שוקולד בתוספת שקדים, שוקולד בתוספת צימוקים, שוקולד עם שברי בייגלה ועוד כהנה וכהנה תוספות. כל השנים שקדו טכנולוגי המזון במפעל על הוספת טעמים חדשים ומיוחדים וסקרי שוק מיוחדים בדקו את טעמו של הקהל הרחב. כאשר טעם מסוים לא התקבל באהדה, הוא הוסר מייד מהמדפים וטעם חדש תפס את מקומו. כדי לספק את רצונם וצרכיהם של כל האנשים, בחרו לשוקולד מידות וגדלים שונים: שוקולד במשקל 50 גרם, שוקולד במשקל 100 גרם ושוקולד במשקל 25 גרם.