חפש מאמרים:
שלום אורח
18.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

משמנונית לשוקולד פרה

כמה נעים לחשוב על שוקולד... לחוש בדמיון איך מתגלגלהטעם המיוחד על הלשון וללקק את השפתיים... לחשוב על השוקולד פרה נמס בפהומחליק אט-אט במעמקי הגרון... חוויה חושנית ממש. יש מישהו שלא חש אי פעם אתהטעם? אפשר למצוא היום בכל פינה סוגי שוקולד רבים, אבל מי יוכל לשכוח אתהטעם המיוחד של שוקולד פרה, השוקולד המלווה אותנו עוד מהימים בהם טרם נולדנו?

שוקולד פרה - איך הכול התחיל?

מפעל השוקולד הראשון בישראל התחיל בלטביה, אי שםבשנות העשרים של המאה העשרים. מפעל זה נקרא לאימה שמשמעו בלטבית מזל. כן,מזל. מי שקרא למפעל בשם שכזה, בוודאי האמין שהשוקולד יביא לו מזל רב. מפעלזה הוקם על ידי שלושה שותפים: אליהו קופילוב, דוד מושביץ ואליהופרומנצ'נקו. כאשר פרומנצ'נקו עלה לישראל בשנת 1933, הוא הביא איתו מכונותלייצור שוקולד ומומחים בתחום השוקולד, כשבכוונתו להקים מפעל שוקולד ציונילמהדרין. כיוון שלא היה בידו סכום מספיק להקמת המפעל, הוא צרף משקיעיםנוספים למפעלו (את יעקב ארנס, יוסף סגל, אהרון ניסה, דוד אטינגר וגרשוןפרייל) ויחד הם רכשו שטח אדמה ברמת גן הצעירה ועליו הקימו בשנת 1934 מפעללייצור שוקולד.

שוקולד פרה - איך הוא נולד?

פרומנצ'נקו שהיה השותף הפעיל במפעל החדש, היזם ובעלהרעיונות המתקדמים, החליט לייצר שוקולד חדש שכמותו לא נראה בישראל שכרעהתחת השלטון המנדטורי. הוא רצה ששוקולד זה יחליף את השוקולד הבריטי אליוהורגלו תושבי פלישתינה א"י ויהיה שוקולד ציוני למהדרין. הטעם המוכר ביותרבאותם ימים היה שוקולד חלב ופרומנצ'נקו בחר בו כמוצר המרכזי שייוצר במפעלי,בנוסף לייצור הקפה. שוקולד זה נארז באריזות במשקל 50 גרם ומספר שנים אחרכך יוצר גם במשקל 25 גרם ושווק כחטיף הנמכר בקיוסקים. על העטיפה נרשםבאותיות קידוש לבנה: שמנונית. לא יאומן, אבל השוקולד הישראלי הראשון לאנקרא שוקולד פרה אלא שמנונית, על שם שומני החלב ושומני הקקאו המרכיבים אתהשוקולד. ברקע צוירה פרה חמודה שתפקידה היה להודיע לזללני השוקולד שהשוקולדשהם אוכלים הוא שוקולד המכיל גם חלב.

שוקולד פרה - איך השם נולד?

בתקופת מלחמת העולם השנייה (בשנים 1939-1945) זכהמפעל השוקולד במכרז וחתם על חוזה לאספקת שוקולד לצבא הבריטי ששהה בפלשתינהא"י וכן ליחידות בעלות הברית (יחידות צבאיות ממקומות שונים בעולם) ששהו גםהן בפלשתינה א"י ובמדינות השכנות. חוזה זה הוא שהפך את המפעל הציוני הקטןלמפעל הגדול וכמעט היחיד המספק שוקולד לאוכלוסיה האזרחית שחיה בארץ וכןלאוכלוסיה הצבאית ששהתה במקום. החיילים הבריטים ושאר החיילים הזרים לא ידעוכמובן לקרוא עברית והם זיהו את השוקולד הציוני על ידי ציור הפרה. לא חלףזמן רב עד שהם החלו לכנות את השוקולד הפופולארי בשם שוקולד פרה. בקיוסקיםובחנויות המכולת ביקשו כולם שוקולד פרה ומי זכר בכלל ששמו היה רשום עלהחפיסה - שמנונית?

שוקולד פרה - ומה קרה בהמשך?

שוקולד פרה ליווה את החיילים והאזרחים בכל תקופתמלחמת העולם השנייה והשנים שלאחריה. אחרי קום המדינה ייצור השוקולד הלךוגדל, האריזות השתנו חדשות לבקרים, אבל שוקולד פרה תמיד המשיך והתקיים.במשך מספר שנים שווק השוקולד באריזה שונה, אך בלחץ הציבור שב המפעל לשםהמוכר והידוע - שוקולד פרה. עם השנים, המותג התרחב ואפשר כיום למצוא שוקולדפרה במגוון טעמים וסגנונות. שוקולד כחטיף אישי, שוקולד באריזה של 50 גרםושוקולד פרה באריזת 100 גרם, המתאימה לזלילה משפחתית סוערת.

 



תגיות המאמר: שוקולד פרה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רון לויני

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רון לויני

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי19/11/111589 צפיות
במאמר זה תוכלו למצוא מידע בנוגע לטיבו של חומוס אחלה, ממה הוא מורכב ולמה הוא עדיף על כל חומוס אחר.

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי15/11/111664 צפיות
במאמר זה תוכלו למצוא מידע בנוגע לאופן שבו החל ייצור השוקולד בארץ וכיצד התפתח מפעל השוקולד בימי מלחמת העולם השנייה ולאחר קום המדינה.

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי25/10/111131 צפיות
במאמר זה הבאנו לכם מידע בנוגע להיסטוריה של היוגורט וכיצד מכינים ומשווקים אותו כיום בארץ ובעולם.

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי24/10/111377 צפיות
במאמר זה הבאנו לכם מידע בנוגע לזמן שבו החלו לייצר שוקולד בארץ ואיזה טעמים הוסיפו לשוקולד במשך השנים.

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי19/09/111472 צפיות
במאמר זה תוכלו לקרוא על הסטוריית היוגורט ועל יתרונותיו הרבים הן בתחום הרפואי ובתחום הקוסמטי.

מאת: רון לוינימתכוני סלטים15/09/118647 צפיות
במאמר זה תוכלו למצוא מידע על כל המיתוסים הנפוצים הנוגעים לחומוס

מאת: רון לוינימתכוני סלטים15/09/118318 צפיות
במאמר זה תוכלו למצוא מידע על כל המיתוסים הנפוצים הנוגעים לחומוס

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205689 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205601 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205868 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205983 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196267 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196501 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183253 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica