חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שמן זית ודבש – סוגים וזנים ארץ ישראלים

שמן הזית ודבש הם מאכלים מקומיים ששימשו לבישול ולאכילה בארץ ישראל עוד בימי קדם. שניהם נחלקים לזנים שונים ויש להם טעמים שונים אשר נקבעים בהתאם למקום ממנו הגיעו. בשמן זית ודבש נהוג להשתמש בבישול, קוסמטיקה ועוד כיוון שהם מכילים בתוכם מאפיינים אשר תורמים לבריאות שלנו.

זני זיתים

רוב זני הזיתים בארץ ישראל הם אורחים שהגיעו ממדינות אגן הים התיכון ונקלטו בארצנו. בישראל מגדלים שש עשרה זני זיתים שונים עבור שמן זית. זן הזית המקורי שגדל תמיד בארץ ישראל נקרא הזן הסורי למרות שהוא כלל לא גדל בסוריה. הוא עלה לארצנו מצור שבלבנון ושמו הוא בעצם צורי, השם סורי הוא שיבוש שהשתרש ונשאר.

ישנם מספר  זני זיתים מהם מפיקים בארץ שמן זית וביניהם:

  • צורי (סורי) - הזן הנפוץ ביותרבגליל. רוב השמן בימי קדם הופק ממנו. טעמו חריף ומעט מריר, והוא טוב בעיקרלתיבול.
  • נבאלי בלאדי - דומה לסורי, אך גדלבעיקר באזור יהודה ושומרון. טעמו עדין יותר והוא מבשיל לפני הסורי.
  • נבאלי מוחסן - זית גדול עם תפוקתזיתים גדולה אבל מכיל מעט שמן. טעמו מתקתק מעט והוא מתאים בעיקר לאכילה.
  • ברנע - זן ישראלי מקורי שנוצר בהכלאה.איכותי בעל טעם משובח.
  • מעלות - גם הוא נוצר בהכלאה. דומהלברנע אבל מפיקים ממנו שמן עדין ופחות מריר מהברנע.
  • מנזנילו -. זן עץ הזית הנפוץביותר בעולם ליצור שמן זית. מקורו בקליפורניה.
  • פיקואל - הגיע מחבל אנדלוסיהבספרד.
  • פישולין - פרי איכותי ומרירמרירות קלה שמקורו בדרום צרפת.
  • לצינו - עץ זית שגדל בטוסקנה. מהפרישלו מפיקים שמן זית עדין בעל חומציות נמוכה.

למה יש לדבש צבעים וטעמים שונים?

ההבדל נעוץ בפרחים השונים מהן הגיע הצוף שהדבורים הופכות לדבש. הדבורים הן חרקים יעילים מאוד ולכן גם אם בתוך פרדס יצמח לפתע עץ איקליפטוס, הן לא ייגשו אליו כי הן נמנעות מליצור תערובת של סוגי דבש ודבקות בפרח שמהווה את הרוב בשדה המרעה שלהן. דבורים שהכוורות שלהם נמצאות בפרדס ייצרו דבש הדרים, ואלה שהכוורות שלהם עומדות בחורשת איקליפטוס ייצרו דבש איקליפטוס.

מיני דבש הנפוצים בישראל

  • דבש פרחי בר - הדבש הנפוץ ביותר שמוכרלכולנו. הוא נאסף מזנים שונים של פרחים שפורחים בשדה. צבעו נע בין צהוב עד חום,תלוי בסוג הפרחים. ככל שהדבש כהה יותר כך הוא יש בו יותר מינרלים.
  • דבש איקליפטוס - דבש בעל צבע ירקרק בהירוארומה מעט חריפה יותר מזו של דבש פרחי הבר, יש בו ברזל רב והוא מתגבשבמהירות בקור ועוזר לאנשים שסובלים מהתקררות ומדלקות בדרכי הנשימה.
  • דבש פרחי הדר - דבש בהיר ועדין בטעמו. בעלארומה מיוחדת ולאחרונה בגלל עקירה של פרדסים הוא נעשה נדיר מאוד בארץ.
  • דבש אבוקדו - דבש סמיך בעל צבע כהה וטעםעשיר וכבד. מכיל הרבה אשלגן ולא מתגבש בקור, רק נעשה סמיך עוד יותר.
  • דבש זעתר - דומה לדבש פרחי בר ונאסףבשדות ובהרים בהם גדל זעתר.
  • דבש תלתן - דבש צהבהב, בהיר מאוד,כמעט שקוף בעל טעם מתוק עדין.
  • דבש רמת הגולן - דבש מופק מפריחת תפוחודובדבן הפורחים רק ברמת הגולן.
  • יש בעולם עוד מיני דבש נוספים שלאקיימים בארץ. הדבש המוכר ביותר הוא דבש הכוסמת שמוצאו ממזרח אירופה, בעיקר מפולין,ודבש מעצי טיליה שנפוץ מאוד באירופה ולא קיים כלל בארץ.
 



תגיות המאמר: שמן זית, דבש


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חגי בר-שבע

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חגי בר-שבע

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי25/09/111230 צפיות
שמן זית ודבש הם בעלי סגולות מיוחדות. במאמר זה תוכלו למצוא מידע על האופן בו שמן זית ודבש תורמים לסביבה ועל סגולות הבריאות של השניים.

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי18/09/111332 צפיות
במאמר זה נפרט על מעדני חלב שונים בישראל וביניהם שמנת עתירת שומן ממנה ניתן להכין קצפת, שוקו ועוד.

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי25/07/111271 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על גבינות במאמר זה.

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי25/07/111013 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על גבינות במאמר זה.

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי21/07/111277 צפיות
כולנו אוהבים לאכול חומוס וישנם מספר מאכלים בהם ניתן לשלב את החומוס באופנים שונים. במאמר זה תוכלו למצוא סקירה על אודות החומוס והיתרונות הבריאותיים של המאכל הלאומי של ישראל

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי30/06/111148 צפיות
קוסמטיקה, רפואה ובישול... שמן זית ודבש בריאים ותורמים רבות לחיינו בכל התחומים

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי05/05/111173 צפיות
במאמר זה הבאנו סקירה קצרה על הסוגים השונים והמעניינים של ממתקים.

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205769 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205675 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205938 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/206082 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196346 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196580 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183274 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica