בקבוקי השמן זית וצנצנות הדבש מיוצרים ומשווקים כבר מאות שנים. ישנן לא מעט חברות שמתמחות בייצור בקבוקי השמן זית וכאלה מתמחות בייצור דבש מן האיכותי ביותר ועד לזול ביותר. מוצאו של שמן הזית בעת העתיקה, הוא מהמזרח התיכון וזוהי תעשייה שמשגשגת בהצלחה מאז ועד היום. היום מודעים לכך שהאזכור הראשון של הזית התרחש בעת סיפור המבול בו היונה חוזרת ונושאת בפיה עלה של זית אשר בישר על סוף המבול - "ותבוא אליו היונה לעת ערב והנה עלה-זית טרף בפיה" (בראשית ח', י"א).
שונים אבל דומים
כל מטבח מכיל בתוכו שמן זית ודבש אשר משמשים כתבלינים. בעת הבישול, משתמשים בשמן זית כתיבול וכן בדבש ולעיתים אף משלבים את שניהם יחד. שמן זית ודבש, נראים שונים אך יש להם מכנה משותף, הצריכה היומית שלהם מסייעת רבות לבריאות גופינו. שמן הזית ודבש הם ממוצרי המזון העתיקים בהם נעשה שימוש בעולם כולו. סגולותיהם הרפואיות, הקוסמטיות והקולינריות של שמן הזית ודבש ידועות לעמי העולם מאז ומעולם. כיום, ממליצים לשתות בין שלוש לארבע כפות שמן זית ביום על מנת לנסות ולהקטין את הסיכון למחלות לב שונות. דבש מתוק משמש כמרפא בגלל שהוא אנטי בקטריאלי ובעזרתו ניתן לזרז ריפוי של זיהום או מחלה. הדבש משמש בטיפול נגד כוויות וטיפול בדלקות שונות בעיקר דלקות גרון.
שמן זית בריא
שמן זית מופק בתהליך של כבישה, קרה או חמה. תהליך הכבישה הקרה מאפשר לשמור על סגולותיו של שמן הזית ולכן הוא מומלץ יותר. שמן זית מכיל בתוכו חומצות אמינו אשר מסייעות לשמור על איזונו של הכולסטרול הטוב והרע בגופינו. צריכה יומית של שמן זית תעזור לגופינו להילחם בכולסטרול הרע אשר נמצא בדם. שמן זית גם מסייע לתפקוד המערכת החיסונית ומחזק אותה. בנוסף, תורם רבות למערכת העיכול אשר פועלת באופן טוב יותר באמצעות צריכתו. שמן זית מכיל נוגדי חמצון שמסייעים למנוע מחלות כגון סרטן ועוד רבות אחרות. נוגדי חמצון עוזרים גם לשמור על עור צעיר ורענן ולכן שמן זית הוא אחד המוצרים הפופולאריים בתעשיית הקוסמטיקה. בעבר החלו לשלב שמן זית במוצרי טיפוח כמו סבון ותכשירי שיער למיניהם ועד היום ניתן למצוא לא מעט תכשירים אשר מסייעים לעור הגוף והפנים אשר מבוססים על שמן זית. הסיבה לכך היא שבשמן זית קיימים ויטמינים כמו ויטמין E וויטמין A אשר עוזרים לתאי העור להתחדש ביתר קלות ומאטים את תהליך הזדקנות העור.
ייחודו של הדבש
דבש מיוצר בכוורת על ידי דבורים. הדבש הוא למעשה צוף של פרחים שעובר איזשהו עיבוד ייחודי בגוף הדבורה. את הדבש מוציאים מהכוורת הישר לצנצנת הדבש. דבש משמש מזה אלפי שנים לבישול, אפייה וגם לרפואה וקוסמטיקה. בגלל מתיקותו וטעמו הטוב והטעים של הדבש הוא משמש להכנת מאפים, תיבול תבשילים וקינוחים רבים. הדבש הוא חומר אנטי דלקתי שתורם לשיפור המערכת החיסונית ועוזר להלחם בזיהומים. מריחת דבש על כוויה תעזור לה להחלים במהרה. גם בתעשיית הקוסמטיקה משתמשים בדבש כחומר המטפח את העור. נוגדי החמצון שיש בדבש עוזרים לשמור על עור בריא. ניתן למצוא קרם גוף ופנים, מסכות לשיער ולעור, המכילות דבש. לדבש יש יכולת גבוהה לספוג לחות והוא יכול לשמש כתכשיר הגנה מפני השמש, וזאת משום שהוא מכיל נוגדי חמצון שמסייעים להגן על העור מפני החשיפה לשמש.