צרכנים רבים מבקשים לרכוש ממתקים מסוגים מגוונים ובטעמים שונים. על המדף, ניתן למצוא היום שלל ממתקים אשר יכולים לענות על צרכיו של כל לקוח. ממתקי שוקולד, עוגות, מסטיקים ועוד הם רק חלק מהמבחר הגדול שלחברות יש היום להציע ללקוחות. אך כמה מאיתנו באמת יודעים איך מכינים אותם ומה הם בעצם המרכיבים שקיימים בכל אחד מהם?
ממתקי שוקולד
ממתקי שוקולד משלבים בתוכם מוצרי קקאו, סוכר וחומרים נוספים כמו לציטין וונילין. שוקולד נחשב כממתק ממכר ועל זאת יוכלו להעיד אלפי שנים אשר מכורים לממתק הטעים. אפשר להכין ממתקי שוקולד משלושה זנים שונים של עצים, קריולו, פורסטרו וטריניטריו – שהוא בעצם שילוב של שני העצים הראשונים. להכנת שוקולד ישנם מספר שלבים. ראשית, נעשה קטיף של פולי קקאו, את הפולים מפרידים מהציפה הלבנה והם עוברים תהליך תסיסה ולבסוף קלייה. בשלב הבא, טוחנים את הפולים תוך כדי חימום עד שמתקבל נוזל סמיך אשר ידוע כליקר קקאו. את ליקר הקקאו מעבירים בתוך מכונה מספר פעמים במשך כמה שבועות בטמפרטורה קבועה של 50 צלזיוס. כך בעצם שוחקים את כל שאריות פולי הקקאו ולבסוף ניתן להפריד ולחלק את ליקר הקקאו לשניים, חמאת קקאו ואבקת קקאו. בשלב האחרון, מגבשים את השוקולד לצורות רצויות וזאת באמצעות תהליך של חימום, קירור ולאחר מכן חימום שוב.
שוקולד אפשר לחלק לכמה סוגים. שוקולד מריר אשר מכיל קקאו, סוכר, ליצטין וונילין ואחוז הקקאו בו גבוה יחסית לשאר סוגי השוקולד.שוקולד חלב אשר מכיל קקאו, סוכר, רכיבים של חלב, לציטין וונילין. שוקולד זה הוא פחות איכותי משוקולד מריר אך יותר פופולרי בקרב צרכנים. שוקולד לבן, מכיל בתוכו חמאת קקאו, סוכר, לציטין וונילין אשר אחוז חמאת הקקאו הקיים בו נחשב יחסית די נמוך.
מסטיק – האם זה ממתק?
מסטיקים הומצאו כך סוברים, בשנת 1871 על ידי תומס אדמס אשר ניסה לטעום את חומר הגלם בעת שייצר צעצועים. חומר הגלם היה משרך עץ הספודיליה אשר כנראה ממנו לקחו בני המאיה את השרף על מנת ללעוס אותו. מסטיק או בשמו הפחות מוכר "גומי לעיסה" אכן נחשב כיום לממתק. בעבר נהגו לייצר מסטיק משרף של עצים הנקראים עצי "מסטיקא" ומכאן גם ניתן לו שמו. כיום משתמשים בחומר סינתטי המחקה את השרף של העצים הללו על מנת להכין מסטיקים, משתמשים במוצרים מחומר פלסטיק המבוססים על נפט בעלי טעמים מגוונים ומתוקים. ישנם מספר סוגים של מסטיקים וביניהם, מסטיק המכיל ניקוטין המיועד לאנשים המנסים להפסיק לעשן, מסטיק ללא סוכר המיועד לעזור במניעת עששת ומומלץ ללעוס אותו לאחר האכילה ומסטיק המיועד לרוב לילדים קטנים אשר מאפשר להם ל"עשות בלונים" ביתר קלות.
עוגות – כל כך טעים!
בעבר, כאשר אמרו עוגה התכוונו למאכל אשר צורתו כעיגול. בעבר העוגה לא נחשבה כקינוח ובתקופת יציאת מצרים בני ישראל התייחסו למאפה שהיה דומה לפיתה כאשר דיברנו על עוגה. כיום ניתן למצוא במאפיות, וקונדיטוריות שונות עוגות בצבעים, גדלים וצורות שונות. עוגות אהובות על רוב האנשים בין אם מדובר בעוגת שמרים, סופלה או פאי. ישנן עוגות המיועדות לאירועים מיוחדים כמו עוגות יום הולדת שלרוב מקושטת במספר נרות צבעוניים כמספר השנים של החוגג פלוס נר אחד המיועד לשנה הבאה. את הנרות שעל העוגה מכבה בעל השמחה אשר נוהג לבקש משאלה בליבו לפני כיבוי הנרות. עוגות המיועדות לאירועים מיוחדים נוספות הן עוגות חתונה. עוגות חתונה לרוב מכינים ומעצבים בכמה קומות, אלו הן עוגות מרשימות למראה אשר לרוב נהוג לשים כמו בובות במראה של חתן וכלה בראש העוגה. כיום, נהוג שהחתן והכלה חותכים את החתיכה הראשונה מהעוגה ומאכילים אחד את השני. עוגות ניתן למצוא בסוגים שונים וביניהם עוגות בחושות, רולדות, סופלה, קלאפוטי, פאי, עוגות שמרים ופחזניות.