תזונה היא אחד הגורמים המשפיעים ביותר על הבריאות האישית, אולם מדובר בתחום מורכב במיוחד מאחר ולכל אדם מתאים תפריט תזונתי שונה. באמצעות תזונה נכונה ניתן להקל ואף לפתור בעיות בריאותיות רבות, לשפר את איכות החיים, ועוד. בשנים האחרונות המודעות לתחום התזונה הבריאה עולה, וישנם מחקרים רבים העוסקים בנושא. לימודי מדעי התזונה מקנים ראיית עולם כוללת על התחום, ומעניקים את כל הכלים המקצועיים הנחוצים על מנת להתאים בצורה אישית את התפריט הפרטני המתאים לדרישות האדם.
מחלות רבות ניתנות למניעה באמצעות תזונה נכונה, החל מכאבי ראש וכלה בסוכרת. חלק חשוב נוסף בתזונה הוא צריכה של חומרים בריאים בלבד, והימנעות מחומרים רעילים כמו עופרת או דיוקסינים, הנמצאים בחלק מהמזונות. באמצעות למודי מדעי התזונה לתואר ראשון ניתן להבין אילו מזונות מביאים לבריאות טובה יותר, ואילו מזונות משפיעים בצורה שלילית על המערכות השונות בגוף האדם. אתר לימודי מספק את כל המידע על לימודי תואר ראשון במדעי התזונה, ובכלל זה נושאי הלימוד העיקריים.
תזונה לקויה נפוצה מאוד בתרבות המערבית המודרנית, ונובעת ממגוון רחב של סיבות. תזונה לקויה הינה חוסר איזון בין התזונה המומלצת על פי צרכי הגוף, לבין הצריכה בפועל של המזונות. תופעות דוגמת אכילה מול הטלוויזיה או המחשב מתרבות מאוד בשנים האחרונות, ויחד עם ירידה בפעילות הגופנית, ועלייה בפרסומות המתארות אורח חיים לא בריא, הילדים מפתחים הרגלי אכילה לא נכונים. תפקידו של דיאטן בוגר לימודי מדעי התזונה הוא הרכבת תפריט בריא יותר, תוך התייעצות עם ההורים ובהתאמה לערכים ולנורמות הנהוגות בכל משפחה.
חינוך תזונתי הוא תחום חדש יחסית, אך עקב החשיבות הרבה של התזונה הנכונה ישנם אנשי מחקר רבים העוסקים בנושא. באמצעות חינוך תזונתי ניתן להקנות הרגלי אכילה נכונים כבר מגיל צעיר, ובדרך זו לשמור על בריאות פיזית ולמנוע בעיות רבות. חשוב לציין שעבודה בקבוצות נמצאה כיעילה יותר מאשר עבודה פרטנית, ולכן אנשי מקצוע רבים ממליצים לשלב את החינוך התזונתי במערכת החינוך הפורמאלית, במסגרת שיעורים בבתי הספר המוקדשים לנושא.
לימודי מדעי התזונה לתואר ראשון נמשכים שלוש שנים, אולם רק מי שמשתתף בהכשרה מקצועית של ששה חודשים נוספים זכאי לתעודת דיאטן קליני מטעם משרד הבריאות. לאחר סיום הלימודים ניתן להשתלב במגוון רחב של תפקידים, ובהם מערכת הבריאות הציבורית, שירותי קהילה, מוסדות מחקר, קופות חולים, או עבודה בצורה עצמאית בייעוץ תזונתי. עם זאת, חשוב לזכור כי עולם התזונה משתנה ומתעדכן ללא הרף, ומשום כך מומלץ להמשיך וללמוד גם לאחר סיום התואר הפורמאלי.